Çalışma saati hesaplama

Excel Vers. ve Dili
microsoft excell 2003 türkçe
Arkadaşlar bana yarrdımcı olabilirseniz çok sevinirim. ben kendime ufak bi çalışma sayfası hazırladım burada sabah ve gece vardiyasında çalışan arkadaslarımın giriş ve çıkış saatleri yazıyor. bu formda hazırladıgım giriş çıkış saatlerine göre otomatik olarak toplam almasını istiyorum. gündüz çalışmasını sanırım ayarladım (dogrumu tam bilmiyorum ama) gece de Adam saat 22:00 de gelip sabah 08:00 de çıktığı için bi formül yapmam lazım ama bi türlü beceremedim yardımcı olurmusunuz bana tam olarak umarım istediğimi anlatabilmişimdir. hatta dosyamıda ekliyorum.
Şimdiden teşekkürler ilginize...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/10/2022
Merhaba,
Siz yine Ömer beyin sözünü dinleyip gerekli linkleri inceleyin;çok faydasını göreceksiniz.
Bu arada dosyanız ekte,
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
yalnız eklediğim dosyaya bakarsanız benim sorunum öyle bişey değil, benim sorunum gündüz 08:30 ile 16:00 arasında çalışan kişi 07:30 saat çalışmış oluyor bunu nasıl hesapladım = C31-B31 o 07:30 saati buldum aynı şekilde gece saat 19:30 vardiyasına gelen kişi sabah 08:30 da çıktığı zaman aynı işlemi yaptığımda sonucu bulamıyorum ####### işareti çıkıyor. bunu demek istedim..

Excel Vers. ve Dili
İlginize çok teşekkür ederim. bu çalışma ayrıca çok güzel olmuş.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
Siz yine Ömer beyin sözünü dinleyip gerekli linkleri inceleyin;çok faydasını göreceksiniz.
Bu arada dosyanız ekte,
İyi çalışmalar.

SON Bİ Soru sorucam bu dosyayı ben baska bi sayfaya kopyalıyorum benim istediğim yerde yine hata veriyor noluuur yardım edin bana.

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
Sn.notting,
Dünkü dosyama alternatif olarak küçük bir çalışmamı daha ekliyorum. İnceleyin,size diğerinden daha kullanışlı gelebilir.Diğer dosyada bazı zaman dilimlerinde sıkıntılar oluyordu.Umarım işine yarar.
İyi Çalışmalar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Sn.notting,
Dünkü dosyama alternatif olarak küçük bir çalışmamı daha ekliyorum. İnceleyin,size diğerinden daha kullanışlı gelebilir.Diğer dosyada bazı zaman dilimlerinde sıkıntılar oluyordu.Umarım işine yarar.
İyi Çalışmalar
Syn sevgili tekintek ilgi ve alakanıza çok menmun kaldım teşekkür edeirm. yaptığınız iki programda harika benim için cok uygun fakat benim size söledıgım şu ben bu yaptığınız dosyayı bikaç ayrı excell sayfasına kopyalıyorum ozaman sanırım içindeki formüller siliniyor ve istediğim sonucları elde edemiyorum ben bu konuda sizden destek istıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
Sayfa isminin üzerinde sağ clik yap taşı ve kopyala yap;sorun olmaz.

Excel Vers. ve Dili
sevgili tekintek bu yaptığınız puantaj2 de sanırım bir hata var sizin denemek amacıyla yazdıgınız saatleri silip kendı saatlerimi girdiğimde hesaplama yapmıyor.nedendir acaba!

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
Merhaba,
Hücre biçimine bakarmısınız.:dd:nn olması gerekir.Ben dediğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum.Ve daha önce söylediğim gibi saatleri girerken lütfen örn: 22:00,19:00 şeklinde girin.

Excel Vers. ve Dili
Merhaba,
Hücre biçimine bakarmısınız.:dd:nn olması gerekir.Ben dediğiniz gibi bir sorun yaşamıyorum.Ve daha önce söylediğim gibi saatleri girerken lütfen örn: 22:00,19:00 şeklinde girin.

evet sizin yazdıgınız biçimde hücre biçimi saatide aynı yazdıgınız gıbı gırıyorum fakat olmuor

Excel Vers. ve Dili
Windows-XP_TR
Ofis-2003_TR
26/10/2022
İnan aklıma başka birşey gelmiyor,çok anlamsız..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007-Excel 2010
İstediğiniz Böyle bir şey mi?

Benim kullandığım daha karmaşık bir program var, sizin için brz basitleştirdim bunu kullanırsanız hem daha kullanışlı ama tam olarak istedğinizi yazarsanız düzenlenebilir...

Arkadaşlar bana yarrdımcı olabilirseniz çok sevinirim. ben kendime ufak bi çalışma sayfası hazırladım burada sabah ve gece vardiyasında çalışan arkadaslarımın giriş ve çıkış saatleri yazıyor. bu formda hazırladıgım giriş çıkış saatlerine göre otomatik olarak toplam almasını istiyorum. gündüz çalışmasını sanırım ayarladım (dogrumu tam bilmiyorum ama) gece de Adam saat 22:00 de gelip sabah 08:00 de çıktığı için bi formül yapmam lazım ama bi türlü beceremedim yardımcı olurmusunuz bana tam olarak umarım istediğimi anlatabilmişimdir. hatta dosyamıda ekliyorum.
Şimdiden teşekkürler ilginize...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
merhabalar
personellerin fazla mesai saatlerini hasaplamalıyım ama bunu elle yapmak baya zamanımı alıyor bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum, örnegin a1 hücresi işçinin giriş saati b1 hücresi çıkış saati ve c1 hücreside mesai yaptıgı zamanı gostermem lazım, işçinin normal çalışma süresi 9 saat işçinin çalıma saati saat 8,30 da başlıyor ve 17:30 da bitiyor bana sadece mesai saatleri dışında kaç saat kaç dk mesai yapmış oluyor ,peki otomatik olarak c1 hücresine bunu nasıl hesaplatabilirim bana yardımcı olacak arkadaslaar simdiden tsk ederim
alara

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın alara22;
c1 hücresine =(B1-ZAMAN(17;30;0)) yazarsanız kaç saat, kaç dakika hesaplar. kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
türkçe
sayın notting;
1. mesajınızın yanıtı D4 hücresine =EĞER(EHATALIYSA(C4-B4);"-";C4-B4), G4 hücresine =EĞER(EHATALIYSA((ZAMAN(23;59;59)-E4+ZAMAN(0;0;1))+F4);"-";(ZAMAN(23;59;59)-E4+ZAMAN(0;0;1))+F4) kopyalayıp çoğaltırsanız sorununuz çözülür. kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2007
çok teşk. ederım iyi çalışmalar
alara