Bugüne eşit olan hücre

Excel Vers. ve Dili
sanane
Merhaba arkadaşlar;

Forumda aradım ve bir kaç şey buldum ama istedigimi yapamıyorum acemilik işte...

Ben bir hatırlatma üzerine birşeyler yapmak istedim. Misal belli bir tarih var ve ben bu tarihten 3 gün öncesinin sarı, o tarih gelince kırmızı ve o tarihi geçince de siyah renkli olmasını istiyorum hüçrenin...

Ben tarih geçince istediğim rengi hüçreye uygulatabildim forumdan bulduklarımla Kodu şu şekilde =EĞER(BUGÜN()<$A1;1;0)

Tarih geldiği zaman ise =F3=BUGÜN() bu kod ile rengini ayarlayabildim.

Ancak bir türlü son 3 günü renklendirerek hatırlatmayı yapamadım.Yapınca ya tarihin geldiği zamanın renginide değiştiriyor yada 3 gün değilde, tarihe kadar olan bütün günleri renklendiriyor...

Umarım anlatabilmişimdir...:)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.01.2019
Ekteki dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
sanane
Hocam teşekkürler sanırım bir noktada takıldım.

Bilgisayarın tarihi yani gerçek tarih ilerlediğinde renklenme olmuyor. Benim hücreye yazdıgım tarih eger pc nin tarihini gecerse renkleniyor...:) Epey karışık işler...

Ben gerçek tarihe göre ayarlanmasını istiyorum bununla ilgili ne yapılabilir...

Örnek : Bugun nisanın 7 si. Ben nisanın 20 sine bir hatırlatma eklemek istiyorum. Nisanın 17-18-19 unda farklı bir renk, nisanın 20 sinde farklı bir renk, eger nisanın 20 si geçmiç ise farklı bir renk ile uyarı versin...:)

Anlatması bile zor yahu...:)

Son düzenleme:

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Nisanın 20'si dediğinizi bugün() yerine kullanırsanız istediğiniz olur. Yeter ki o tarihi excel'e gösterin. Örneğin o tarihi a1 hücresine yazarsanız formülde =BUgÜN() yerine =A1 kullanmanız gerekir. Ya da =bugün()-1 yerine =a1-1 gibi.

Kısacası siz aklınızdaki tarihi bir şekilde excele verirseniz excel onu değerlendirecektir. Ancak o tarih sadece sizin düşüncenizde kalırsa excel "zihninizi okuyup" da değerlendirme yapamaz.

Excel Vers. ve Dili
sanane
Nisanın 20'si dediğinizi bugün() yerine kullanırsanız istediğiniz olur. Yeter ki o tarihi excel'e gösterin. Örneğin o tarihi a1 hücresine yazarsanız formülde =BUgÜN() yerine =A1 kullanmanız gerekir. Ya da =bugün()-1 yerine =a1-1 gibi.

Kısacası siz aklınızdaki tarihi bir şekilde excele verirseniz excel onu değerlendirecektir. Ancak o tarih sadece sizin düşüncenizde kalırsa excel "zihninizi okuyup" da değerlendirme yapamaz.
Hocam ben zaten söz konusu tarihi renklenmesini istediğim hücreye yazıyorum o tarihe göre ayarlamaları yapmak istiyorum ilk mesajımda zaten bir kısmını yaptığımı belirtmiştim.

Ben hüçreye bir tarih yazıyorum 20.04.2013 diye

Daha sonra bu tarihe 3-2-1 gün kala hüçrenin renklenmesini istiyorum.

Tarih geldiğinde ayrı bir renk olmasını istiyorum. ( Bunu yapabiliyorum )

Tarih geçtiginde ayrı bir renk olmasını istiyorum. ( Bunu da yapabiliyorum )

Umarım anlatabilmişimdir...:)

EDİT : İstediğim şekilde yapabildim arkadaşlar, belki ihtiyacı olan olursa diye buradanda formulleri veriyorum yardımcı olan arkadaşlara tşk ler...:)

=EĞER(BUGÜN()>$F3;1;0) Bu formul verdiğiniz tarihi geçmiş ise renklendirmeye yarıyor,

=VE($F3<>"";$F3>=BUGÜN()+1;$F3<=BUGÜN()+3) BU formul verdiğiniz tarihe 3 gün, 2 gün ve 1 gün kala renklendirmeye yarıyor,

=F3=BUGÜN() Bu formul ise verdiğiniz tarihe geldiği zaman renklendirmeye yarıyor.

Yukarıda F3 yazan yerleri kendinize göre ayarlamanız gerekiyor.

Bunları nereye yazacaz diyede soranlarınız olabilir en azından ben sormuştum...:) Bunlarıda office 2007 de giriş- koşullu bicimlendirme - bicimlendirilecek hüçreleri belirlemek için formul kullan - aşagıdaki boş yere yazınız...:) Hemen altındaki bizimlendir sekmesindende renk ayarı verebilirsiniz...

Saygılar...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Avci275 merhaba

Sağdan =SAĞDAN(A1;2) Formülün sonucu sağdan iki rakamı almaktadır doğru dur ancak ben hem sağdan alacak hemde parçaal formulünü aynı hücrede kullanmak istiyorum yani ben bir vergi numarasının sağdan alınmasını istediğimin sebebi hazırladığım forumun vergi kimlik numarası ve tc numarası olan bir alana aktarmaktaım her rakamın ayrı bir hücreye atmasını istiyorum

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sağdan parçaal formülü

yamak istediğim formül ek tedir yardımcı olurmusunuz.

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Soldan 1. hane için:

Kod:
=EĞER(UZUNLUK($A$4)<11;"";SOLDAN($A$4;1))
Soldan 2. hane için:

Kod:
=PARÇAAL($A$4;EĞER(UZUNLUK($A$4)<11;1;2);1)
bu formülü 3. 4. vs haneler için son kısımdaki: ;1;2 kısmını birer arttırarak düzenleyebilirsiniz. Örneğin 3. hane için

Kod:
=PARÇAAL($A$4;EĞER(UZUNLUK($A$4)<11;2;3);1)

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Daha kesin çözüm için (çünkü yukardaki formüller 9 haneli -0'la başlayan- vergi numaralarında hatalı sonuç vermektedir) :

En sağ yani birler basamağı için O20 hücresine:

Kod:
=EĞER(UZUNLUK($A$4)<1;"";SAĞDAN($A$4;1))
Sağdan 2. yani onlar basamağı için N20 hücresine:

Kod:
=EĞER(UZUNLUK($A$4)<2;"";SOLDAN(SAĞDAN($A$4;2)))
Sağdan 3. yani yüzler basamağı için M20 hücresine:

Kod:
=EĞER(UZUNLUK($A$4)<3;"";SOLDAN(SAĞDAN($A$4;3)))
Bu şekidle hücrelerde yani basamaklarda sola gittikçe formülde <'ten sonraki kısmı ve en sondaki sayıyı birer arttırarak yazmalısınız.

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
yusuf bey öncelikle sizleri teşekkür ederim.

her iki örneğini de denedim fakat istediğim şekilde olmamıştır
demek istediğim örneğin : 123467891 rakamlı vergi numarası olsun ve bu vergi numarası sağdan hücrelere yerleşecek şekilde sağ rakamdan başlayarak sola doğru doldurmasını istiyorum tc numarası için de aynı şekilde olmasını istiyorum birde ek göndereceğim

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sağdan parçaal formülü

yusuf bey öncelikle sizleri teşekkür ederim.

her iki örneğini de denedim fakat istediğim şekilde olmamıştır
demek istediğim örneğin : 123467891 rakamlı vergi numarası olsun ve bu vergi numarası sağdan hücrelere yerleşecek şekilde sağ rakamdan başlayarak sola doğru doldurmasını istiyorum tc numarası için de aynı şekilde olmasını istiyorum birde ek göndereceğim[/QUOTE]

Ekli dosyalar

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
VErdiğim formülleri önceki ve son örnek dosyanızda denedim, düzgün çalışıyorlar.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İyi de siz benim formüllerimi uygulamamışsınız ki!

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
F4 hücresine aşağıdaki formülü yazdıktan sonra P sütununa kadar kopyalayınız.
Kod:
=EĞER(UZUNLUK($B$4)=11;PARÇAAL($B$4;SÜTUN()-5;1);EĞER(UZUNLUK($B$4)=10;PARÇAAL($B$4;UZUNLUK($B$4)-(SÜTUN()-7);1);""))
Sonra formüllerdeki $ işaretlerini kaldırınız.

Artık aşağı doğru kopyalayarak kullanabilirsiniz.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Alternatif olsun.
Sayfa2 daha boş olduğu için bu sayfa üzerinden açıklayayım.
Son eklediğiniz dosyada Sayfa2 F4 hücresine yazıp P4 hücresine kadar kopyalayın. Dilerseniz alt hücrelere de kopyalabilirsiniz.

Kod:
=PARÇAAL(YİNELE(" ";11-UZUNLUK($A4))&$A4;SÜTUNSAY($F4:F4);1)
.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Formül düzeltmesi yapılmıştır.

Alternatif olsun. Son eklediğiniz dosyada Sayfa2 F4 hücresine yazıp P4 hücresine kadar kopyalayın. Dilerseniz sonra F4:p4 arasını alt hücrelere kopyalabilirsiniz.
=PARÇAAL(YİNELE(" ";11-UZUNLUK($A4))&$A4;SÜTUNSAY($F4:F4);1)
Sanırım Moderatör Ömer Bey Vergi Kimlik Numarasının TERSTEN dizilmesi isteğini fark etmemiş.

Belgenizdeki Sayfa1'de B sütununa yazılan değer Vergi Kimlik Numarası ise 0 ile başlama olasılığını unutmuşum,

Formülü F4 hücresine aşağıdaki şekilde uygulayınız, sonra P4'e kadar kopyalayınız.
Kod:
=EĞER($B$4<>"";EĞER(UZUNLUK($B$4)=11;PARÇAAL($B$4;SÜTUN()-5;1);EĞER(VE(UZUNLUK($B$4)=9;SÜTUN()=16);0;PARÇAAL($B$4;UZUNLUK($B$4)-(SÜTUN()-7);1)));"")
Ardından F4 - P4 aralığındaki formüllerden $ işaretlerini kaldırınız.

Artık aşağı doğru formülü çoğaltabilirsiniz.

Tekrar iyi günler.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Sayın Moderator ömer beye teşekkürlerimi sunarım ayrıca diğer katkısı olan arkadaşlarımada teşşekürlerimi sunarım Ömder bey in verdiği formül istediğim gibi çıktı teşekkeür edereim herekese.