Soru Bugün Tarihini Tek Seferlik Yazdırma

Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
63
Excel Vers. ve Dili
Office 2012 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
Arkadaşlar merhaba,

=bugün() fonksiyonu ile ilgili bir sorum var.



https://www.dosyaupload.com/ehzE

Ekte resmi ve excel dosyası olan tabloda B sütununa yeni ürün girdiğimde, ürünü girdiğim tarihi C sütunundaki “Sipariş Tarihi” kısmına =bugün() formülü ile yazdırmaya çalıştım ama formül sürekli güncel tarihi çektiği için excel dosyasını ertesi gün tekrar açtığımda sipariş tarihinin değiştiğini, güncel tarihi aldığını gördüm. Benim yapmak istediğim yeni ürün girdiğimde bi kereliğine o günün tarihini alsın ve o değeri o hücreye sabitlesin, tarih değişmesin.

2. sorum da 1. soruma çok benziyor aslında. F stünundaki Durum “kargoda” ise E stünu =bugün() fonksiyonunu çalıştırıp sürekli güncel tarihi çeksin, ama eğer Durum “teslim alındı” olarak değişirse aynı 1. durumdaki gibi o günün tarihini alsın ve güncellenmeyecek şekilde sabitlesin.


Bu akşam yetiştirmem gereken bir tablo var. Değerli yorumlarınızı esirgememeniz ümidiyle.

Saygılarımla.
 

Orion1

Uzman
Uzman
Katılım
1 Mart 2005
Mesajlar
22,254
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Sabit kalması için makro kullanmalısınız.:cool:
 
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
63
Excel Vers. ve Dili
Office 2012 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
Sabit kalması için makro kullanmalısınız.:cool:
Ben de bundan korkuyordum, makro kullanmayı bilmiyorum sadece temel fonksiyonları kullanabiliyorum. Bi Ali Cengiz yaparak çözeriz bu işi diye düşünmüştüm, ama üzüldüm.


Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Makro kullanmak istemiyorsanız;
-- =BUGÜN() işlevini kullanarak tarihlerinizi yazın,
-- belgeyi kapatmadan (daha doğrusu ertesi güne geçmeden) önce de bu ilgili tarih sütununu kopyalayıp,
DEĞER olarak aynı sütuna yapıştırırsanız
mesele kalmaz, makroya da gerek kalmaz.
.
 

gelibolu

Altın Üye
Katılım
16 Kasım 2011
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-09-2024
Makroyu yazabilir misiniz?
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,293
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ctrl+Shift+:+Enter günün tarihini doğrudan yazdırır. : yerine ; kullanırsanız saati yazar


İdris bey söylemiş benimkisi fazla olmuş :)
 

gelibolu

Altın Üye
Katılım
16 Kasım 2011
Mesajlar
172
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
17-09-2024
malesef makro yazmayı bilmiyorum :(
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ' b yaz?l?nca ay atarih atar
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [b:b]) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(Target.Row, "a") = Now
son:
End Sub

bunu kopyalayın b sütununa herhangi bir şey yazdığınızda A sütununa bugünün tarihini atar.

Makroyu kopyalamak için ALT f11 basın açılan bölümden sayfa1 'e yukarıdaki kodu kopyala yapıştır yazın ve farklı kaydetden
makro içerebilen excel çalışma kitabı olarak kaydedin deneyin o kadar zor değil:)

Bence bugünle(formülle) hiç uğraşmayın teslim tarihi sabit kalsın neticede elle girilecek. Durumu Teslim alındı siparişlere bir seferde tarih atabilirsiniz zaten son gün bence kendinizi üzmeyin.
 
Son düzenleme:
Katılım
31 Ocak 2017
Mesajlar
63
Excel Vers. ve Dili
Office 2012 TR
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26-04-2022
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) ' b yaz?l?nca ay atarih atar
On Error GoTo son
If Intersect(Target, [b:b]) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(Target.Row, "a") = Now
son:
End Sub

bunu kopyalayın b sütununa herhangi bir şey yazdığınızda A sütununa bugünün tarihini atar.

Makroyu kopyalamak için ALT f11 basın açılan bölümden sayfa1 'e yukarıdaki kodu kopyala yapıştır yazın ve farklı kaydetden
makro içerebilen excel çalışma kitabı olarak kaydedin deneyin o kadar zor değil:)

Bence bugünle(formülle) hiç uğraşmayın teslim tarihi sabit kalsın neticede elle girilecek. Durumu Teslim alındı siparişlere bir seferde tarih atabilirsiniz zaten son gün bence kendinizi üzmeyin.

Yazan elleriniz dert görmesin ama dosya mobilde de kullanılacak, o sebeple makro içermemesi gerekiyor, cep telefonundaki excel makro çalıştırmayacağı için makrosuz bir çözüm üretilebilir mi acaba?
 

Necdet

Moderatör
Yönetici
Katılım
4 Haziran 2005
Mesajlar
15,293
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
İdris Bey'in ve benim önerilerimi değerlendirdiniz mi?
Mobilde hiç kullanmadım ama yine de merak ediyorum.
 
Katılım
6 Kasım 2004
Mesajlar
199
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25-07-2023
Merhaba,

Ctrl+Shift+:+Enter günün tarihini doğrudan yazdırır. : yerine ; kullanırsanız saati yazar


İdris bey söylemiş benimkisi fazla olmuş :)
Hocam ters olmuş

Bende CTRL+SHIFT+; basınca bugünün tarihini ; yerine : yapınca saati veriyor. Acaba excel versiyonları farklı ondan mı?
 
Üst