Boşlukları nasıl doldururuz

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Arkadaşlar aşağıdaki örnek boşluklara yazacağım ad ve soyad ile ikinci boşluğa yazacağım servis adlarının otomatik gelmesini nasıl sağlarım? Ad soyad ve Servis isimlerindeki uzunluk ve kısalıklar gözönüne alınmalı tabiki

yukarıda açık kimliği yazılı…………………...………....……………..halen kurumumuzda …………………………...….…………servisinde görev yapmaktadır.

Teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Tr
11-11-2024
Düşeyara

Düşeyara fonksiyonu ile halledilebilir,örnek bir dosya olsa daha iyi olurdu.Dosyayı inceleyin.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
="yukarıda açık kimliği yazılı "&FORMÜL1&" halen kurumumuzda "&FORMÜL2& "servisinde görev yapmaktadır."

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
="yukarıda açık kimliği yazılı "&FORMÜL1&" halen kurumumuzda "&FORMÜL2& "servisinde görev yapmaktadır."
Yurttaş Hocam boş yerlere "&FORMÜL1&" yazmak yeterli mi? yoksa FORMÜL yerine başka bir şey mi yazmamız gerekli

Saygılar

Son düzenleme:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
FORMÜL1/ FORMÜL2 dediğim yerlere hücre adresi veya bir formülü koymak gerekir. Oraya veriler nasıl gelecekse ve nereden gelecekse onun formüllerini koymak gerekir.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
FORMÜL1/ FORMÜL2 dediğim yerlere hücre adresi veya bir formülü koymak gerekir. Oraya veriler nasıl gelecekse ve nereden gelecekse onun formüllerini koymak gerekir.
Hocam onu bende düşündüm fakat isimler uzunlu kısalı olduğu için yapmadım birde tam boşluğu isim ne kadarsa o kadar kendi ayarlasın diye yani adamın ismi Ali BAL diyelim hem isim hem soy isim kısa birde Daha uzun isimli biri olursa ayrıca ikinci bir ismi varsa onun için o boşluğu kendisi ayarlayabilsin diye düşünmüştüm olabilirmi böyle birşey

Saygılar

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Yukarıda verdiğim formülde boşluklar bir boşlukla ayarlı. Kişilerin isim uzunlukları önemli değil.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Bu kodu ilgili sayfaya kopyalayın. Hücredeki veri girişinin uzunluk-kısalık durumuna göre sütünda daralma ve genişleme otomatik olarak gerçekleşiyor.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Columns.AutoFit
End Sub

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Yukarıda verdiğim formülde boşluklar bir boşlukla ayarlı. Kişilerin isim uzunlukları önemli değil.
Hocam ben yapamadım dosyayı ekledim oradaki icmal sayfasında boşluklar nasıl dolacağını yapabilirseniz memnun olurum

Teşekkürler yurttaş hocam

Saygılar

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Bu kodu ilgili sayfaya kopyalayın. Hücredeki veri girişinin uzunluk-kısalık durumuna göre sütünda daralma ve genişleme otomatik olarak gerçekleşiyor.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Columns.AutoFit
End Sub
Sn: Seyit Tiken Elinize sağlık ama sizin verdiğiniz kodları denedim bu sefer çizelgeyi de genişletiyor teşekkür ederim. Dosyamı gönderdim.

size ve Sn: Seismic e de çok teşekkür ederim. Yardımlarınız için.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Ekli dosyayı irdeleyiniz. Comboyla isimleri seçerek neticeyi gözlemleyin.

Mdemir63

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
19-02-2026
Arkadaşlar Günaydın

Sn:Yurttaş ve Sn: Seyit Tiken
ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum

Kolay gelsin

Saygılar