=birleştir içeren formül hatası

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
iyi yıllar diliyorum tüm herkese öncelikle.

Sorunum şu bir hücrem =birleştir formülüyle farklı 3 hücreden veri alıyor yani mesela a2 hücresi =birleştir(b2;c2;d2) şeklinde. ben bu şekilde oluşmuş a2 hücresini herhangi bir formül içinde kullandığımda yazdığım formül çalışmıyor.

örnek şu şekilde =düşeyara(a2;TABLO;8;0) sonuç #YOK oluyor. sorun neden kaynaklı bu şekilde birsürü formül yazdım ilk kez bu hatayı alıyorum. oysa aynı formülde a2 hücresine birleştirilmiş veriyi elle yazınca çalışıyor...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Excel Vers. ve Dili
İşte Office 13-Türkçe
Evde Office 10-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03/10/2021
Hücre sayı biçimi genelde mi? Bende buna benzer pek çok formül kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım data paylaşır mısınız?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Hücre sayı biçimi genelde mi? Bende buna benzer pek çok formül kullanıyorum böyle bir sorunla karşılaşmadım data paylaşır mısınız?
Evet hücre biçimi genel olarak ayarlanmış. ilginç olan aynı formül aynı şekilde önceki yapmış olduğum excellerde çalışıyor.. arka planda bazı vba lar ondan mı diyeceğim ama oda çok mantıklı gelmiyor...

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.
Birleştirdiğinizde elde edilen formül sonucu METİN mi yoksa SAYI mıdır acaba?
Tarih gibi değerler sorun çıkartıyor olabilir.
-- Birleştirme formülünün sonucuna ve
-- DÜŞEYARA formülünün arama yaptığı TABLOnun ilk sütunundaki değere
birer tane örnek verebilir misiniz (sonuçları Excel'den buraya KOPYALA->YAPIŞTIR ile yazınız)?

Ya da kesin sonuç için bir örnek belge hazırlayıp burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine
yükleyin ve oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşın.

Excel Vers. ve Dili
İşte Office 13-Türkçe
Evde Office 10-Türkçe
03/10/2021
Döngüsel başvuru kaynaklı bir şeyde değilse başka ne sebepten olabilir bilemiyorum. Ama bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır :) İyi akşamlar..

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba.
Birleştirdiğinizde elde edilen formül sonucu METİN mi yoksa SAYI mıdır acaba?
Tarih gibi değerler sorun çıkartıyor olabilir.
-- Birleştirme formülünün sonucuna ve
-- DÜŞEYARA formülünün arama yaptığı TABLOnun ilk sütunundaki değere
birer tane örnek verebilir misiniz (sonuçları Excel'den buraya KOPYALA->YAPIŞTIR ile yazınız)?

Ya da kesin sonuç için bir örnek belge hazırlayıp burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine
yükleyin ve oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşın.
Ömer hocam bu zaten sizden daha önce yardımistediğimbir çalışmanın parçası. Yaptığınız çalışmaya bazı entegre şeyler yaparak geliştiriyorum.

http://dosya.web.tr/O3042N dosya örneği burda saygılar.. önceki çalışmanızı user form bitince buraya uyarlayacağım yapabilirsem inşallah :)

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Kusura bakmayın, çok soruya cevap yazdığımdan hatırlamadım, belki belgeyi görünce hatırlarım.
Verdiğiniz örnek belge bağlantı adresinde bir sorun var, dilerseniz diğer paylaşım sitesine de yükleyin ve bağlantı adresini tekrar verin.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Birleştir formülünün sonucunu kopyalayıp boş bir hücreye değer yapıştırın. Daha sonra F2 tuşuyla bu hücrenin içine girin ve inceleyin. Muhtemelen hücrede fazladan boşluk vardır.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Birleştir formülünün sonucunu kopyalayıp boş bir hücreye değer yapıştırın. Daha sonra F2 tuşuyla bu hücrenin içine girin ve inceleyin. Muhtemelen hücrede fazladan boşluk vardır.
Yusuf hocam dediğin yapıştırınca yeni hücreden referans alıyorum olmuyor ama aynı hücreyi f2 ile yenileyince sonuç getiriyor.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Tekrar merhaba.
Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="Red"]0+[/COLOR][/B]AU2;TABLO;8)
Çünkü birleştirme sonucunda oluşan değer bir METİN, bunu SAYIya dönüştürmeniz gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Tekrar merhaba.
Kod:
=DÜŞEYARA([B][COLOR="Red"]0+[/COLOR][/B]AU2;TABLO;8)
Çünkü birleştirme sonucunda oluşan değer bir METİN, bunu SAYIya dönüştürmeniz gerekiyor.
Hay allah işe bak. ilk defa başıma geldi böyle bir sorun. Önceki formüllerde neden böyle olmuyordu acaba?

Bu arada teşekkür ederim

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyaya bakmamıştım, Sayın Ömer Baran'ın cevabına göre sorun şundan kaynaklanıyor: birleştir formülü sonucunda elde edilen veriler metne dönüşmüş oluyor , asıl verileriniz ise sayı formatında olduğundan Excel aynı olarak kabul etmiyor.