Bir Sütundaki Verileri Yan Sütuna Alfabetik Olarak Sıralama

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27.01.2020
Hayırlı günler. Ekte gönderdiğim Kantin Takibi Dosyasının Liste Sayfasının B sütununa girdiğim değerleri formülle veya kodlarla F sütununa alfabetik sıraya göre A'dan Z'ye sıralamak istiyorum. Öyle ki, B sütunu benim sürekli veri girdiğim sütun, F sütunu da B sütununa girdiğim verileri sürekli olarak alfabetik sıraya sokacak. THK, Tah ve İcmal sayfalarına da F sütunundan verileri alarak işlem yapacak. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Liste sayfası,
E4 hücresine;
=EĞER(C4="";"";TOPLA.ÇARPIM(--(C4>$C$4:$C$1505)))
F4 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A:$E;KAÇINCI(KÜÇÜK($E:$E;SATIR()-3);$E:$E;0);3));"";İNDİS($A:$E;KAÇINCI(KÜÇÜK($E:$E;SATIR()-3);$E:$E;0);3))
Formüllerini uygulayıp yeterince aşağı doğru taşıyın.

Diğer sayfa için istediklerinizi anlamadım.
Ayrıca B sütununda rakam verileri var. F sütunu adı soyadı başlığını içeriyor. Bir çelişki yok mu?
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Teşekkür Ederim, Veri Doğrulama Hatasının Nedeni?

Merhaba;
Liste sayfası,
E4 hücresine;
=EĞER(C4="";"";TOPLA.ÇARPIM(--(C4>$C$4:$C$1505)))
F4 hücresine;
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS($A:$E;KAÇINCI(KÜÇÜK($E:$E;SATIR()-3);$E:$E;0);3));"";İNDİS($A:$E;KAÇINCI(KÜÇÜK($E:$E;SATIR()-3);$E:$E;0);3))
Formüllerini uygulayıp yeterince aşağı doğru taşıyın.

Diğer sayfa için istediklerinizi anlamadım.
Ayrıca B sütununda rakam verileri var. F sütunu adı soyadı başlığını içeriyor. Bir çelişki yok mu?
İyi çalışmalar.
Sayın Muygun, çok teşekkür ederim. Allah Razı olsun, olayı çözdüm. Bu arada benim EXCEL 20102'da, Thk ve Tah sayfalarının B sütunlarındaki verileri Veri Doğrulama ile Liste Sayfasındaki C sütunundan alıyorum. İlk etapta veri doğrulama çalışıyor, ancak dosyayı kapatıp bir süre sonra açtığımda veri doğrulama özelliklerinin kaybolduğunu görüyorum. Bu yüzden dosyayı her açtığımda Veri Doğrulama'yı yeniden girmek zorunda kalıyorum. Bu neden böyle oluyor, bir mantık yürütebilir musunuz? Çünkü ben daha önce de bir sürü çalışmamda bu tür verileri diğer çalışma sayfalarında veri yazım hatası olmasın diye her zaman Veri Doğrulama ile alarak çalışırım. Acaba Ofis veya Excel bozulmuş olabilir mi? Ya da sistemsel bir arıza olabilir mi? Bu konuda da yardımcı olmanız mümkün mü? Saygılarımla.

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhaba.

Veri doğrulama ile ilgili bir önerim olsun.

Formüller menüsünde Ad Yöneticisi'ni açın, sol üstte "Yeni"yi tıklayın açılan küçük ekranda üst taraftaki "Adı" kısmına "liste" yazın, alt taraftaki "Başvuru Yeri" kısmına aşağıdaki formülü uygulayıp "Tamam" diyerek işlemi tamamlayın.
Kod:
=DOLAYLI("Liste!C4:C"&BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(Liste!$C:$C)+1)

Sonra, Thk sayfası B5 hücresini fareyle seçin, "Veri Doğrulama" menüsünden "Liste"yi seçin ve alt tarataki formül kısmına =liste yazıp işlemi tamamlayın. Ardından bu hücreyi kopyala->listeyi sonuna kadar seçin -> "Özel Yapıştır"->Doğrulamayı seçip tamam deyin.

Aynı işlemi Tah sayfası B6 ve devamı için de yapın. Böylece Liste sayfası C sütununa yeni adlar eklendikçe veri doğrulama listeleriniz güncellenecektir.

Excel Vers. ve Dili
27.01.2020
Sayın Muygun ve Sayın Ömer.baran. Ve bizlere yardımcı olan bütün hocalara içtenlikle teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Evvel Allah'ın izniyle, sizlerin sayesinde çok önemli sorunlarımızı çözüyoruz. Elinize, yüreğinize ve beyninize sağlık. Allah'a emanet olun.