Bir sayfadan diğer sayfaya birden fazla hücre eşitleme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
23-03-2020
Arkadaşlar Merhaba... içinden çıkamadığım bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.

excellde 1. sayfada yer alan hücreleri 2 sayfaya eşitlemek istiyorum.
ancak her hücrenin diğer sayfadaki yeri farklı olduğundaan bu işlemi tek tek yapmak çok uzun sürüyor. bunun basit bir yöntemi varmıdır ?

açıklama olarak; bu bir akaryakıt takip formu. birinci sayfaya veriler elle giriliyor sonuc çıkıyor ancak ben 2. bir sayfada farklı bir tablo şekli ile de bunu incelemek istiyorum. dolayısı ile verileri 2. bir tabloya manuel girmek yerine, 1. sayfadaki verilerden nasıl faydalanabilirim. her hücreye tek tek '' = '' koymam gerekli mi :(

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba,
Bir örnek dosya paylaşıp üzerinde ne yapmak istediğinizi belirtirseniz daha somut yardımlar alabilirsiniz.
Dosya paylaşım sitelerine dosyanızı yükleyip link vererek paylaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
23-03-2020
Bu dosyayı inceleyebilirsiniz

Aşağıdaki linkte gerekli excell var. ( bu arada kullanmak isteyenlerde alabilir, sağlam bir akaryakıt takip formu oluşturdum:) amacım birinci sekmeye girilen bilgilerle, 2 sekmede ki tabloya veri akışını sağlamak https://yadi.sk/i/_KcDhMoRh7Scf

Son düzenleme:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
2. sayfa için aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Her satır ve sütunda çalışır.
Kod:
=DÜŞEYARA(İNDİS($1:$1;1;SÜTUN()-MOD(SÜTUN()-2;8));'1'!$C:$HS;KAÇINCI(İNDİS($A:$A;SATIR());'1'!$C$1:$HS$1;0)+MOD(SÜTUN()-2;8);0)
Bu arada örnek dosyanızda 1. ve 2. sayfadaki tarihler farklılık gösteriyor aynı tarihler olmazsa formül hata verecektir.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010, türkçe
Arkadaşlar aranıza hoş geldim. Konuyu forumda arattım ve benim soruma en yakın konuyu burada buldum. Sıkıntıma çözüm getirebilirsiniz umarım.

Sorum şu, elimde 1 excel dosyası içerisindeki 1. sayfada bir liste mevcut. 2. sayfada ise her satırdan okutulan hücrelerdeki sayı ve yazıları, hazırlamış olduğum tabloda yerine yerleştirmem gerekiyor. Bir yere kadar bu değerleri silsile oluşturması için elle girdim. Fakat elimde 456 adet satır olup, her satır için 100 satırlık bir tabloyu, tabloyu sürükleyerek aynı sayfa içerisinde hazırlamam gerekiyor ama gelin görün ki elle girdiğim satırlar sonrasında tabloyu sürüklerken, örnek olarak bir sütundaki değerler E5, E6, E7'den sonra sürükleyince E256, E512 gibi olmaması gereken değerler almakta. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE EXCEL
10-04-2025
"mucit77"
formülü 2 sayfada hangi hücreye yapıştırıp sürüklemek gerekecek.
J4 hücresine yapıştırdım sağa sürükledim. YOK hata değeri verdi...

Excel Vers. ve Dili
türkçe
23-03-2020
excell bir deryadır... büyük bir derya...

ama bu sayfada ki teknik destek ekibi gibi kaptan görmedim...

BROVAAAA :bravo:

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Sayın hierro-fe hoşgeldiniz.
Konuların karışmaması açısından lütfen yeni konu açıp örnek dosyanızı ekleyerek sorunuzu sorunuz.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
"mucit77"
formülü 2 sayfada hangi hücreye yapıştırıp sürüklemek gerekecek.
J4 hücresine yapıştırdım sağa sürükledim. YOK hata değeri verdi...
Sayfalar arasındaki tarih farkına dikkat ettiniz mi?
Değeri bulamadığı için yok hatası veriyor.
Yukarıda formülün altında uyarmıştım.

Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2010, türkçe
Hoş bulduk Sayın Mucit. Konuyu açıyorum. Lakin dosya ekleme konusunda yardım gösterirseniz sevinirim. Teşekkürler.