Çözüldü BELİRTİLEN ZAMANDA MAİL GÖNDERME EXCEL VBA

Katılım
25 Ocak 2019
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
2013
Merhaba, internette hazır olarak bulduğum aşağıdaki makro ile belirtilen zamanda otomatik mail gönderilmesini istiyorum.
maili göndermekte fakat dosyayı her açtığımda da mail atmaktadır.
sadece belirtilen zamanda istenilen dosyayı mail atabilmem için yardımcı olmanızı rica ederim.
şimdiden teşekkürler




--------------------------------------------
Sub Zamanı_Geldi()
Application.OnTime TimeValue("12:18:00"), "Auto_Open"
End Sub

Sub Auto_Open()
Dim OutApp As Object, Outmail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set Outmail = OutApp.CreateItem(0)
Outmail.BodyFormat = 2
With Outmail
.To = "ABC@SDFSDF.COM"
.CC = ""
.Subject = "DENEME"
.Attachments.Add "C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm"
'Not: Dosya yolunu yazdıktan sonra tırnak işaretlerini kaldırın
.Display
.Send 'Göndermek için .send den önceki ' tek tırnak işaretini kaldırın
End With
Set Outmail = Nothing: Set OutApp = Nothing
End Sub
 

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,102
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Forumumuza hoş geldiniz.
Kod:
Sub Auto_Open()
Application.OnTime TimeValue("12:18:00"), "MailGonder"
End Sub

Sub MailGonder()
Dim OutApp As Object, Outmail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set Outmail = OutApp.CreateItem(0)
Outmail.BodyFormat = 2
With Outmail
.To = "ABC@SDFSDF.COM"
.CC = ""
.Subject = "DENEME"
.Attachments.Add "C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm"
'Not: Dosya yolunu yazdıktan sonra tırnak işaretlerini kaldırın
.Display
.Send 'Göndermek için .send den önceki ' tek tırnak işaretini kaldırın
End With
Set Outmail = Nothing: Set OutApp = Nothing
End Sub
Şeklinde deneyin.
Dosyanızı kaydedip kapattıktan sonra başka bir makro çalıştırmanıza gerek olmadan, 12:18 de otomatik mail gönderecektir.
Not: Excel dosyanız KAPALI iken bu işlemler gerçekleşemez.(Dosyanız açık olmalıdır)
 
Katılım
23 Mayıs 2018
Mesajlar
78
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-01-2024
Bunu bende arıyordum. Teşekkür ederim @turist hocam. Peki bişey sormak istiyorum. Dosyanın açık olmasına gerek var mı ?
 
Katılım
8 Aralık 2017
Mesajlar
27
Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
29-01-2020
Forumumuza hoş geldiniz.
Kod:
Sub Auto_Open()
Application.OnTime TimeValue("12:18:00"), "MailGonder"
End Sub

Sub MailGonder()
Dim OutApp As Object, Outmail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set Outmail = OutApp.CreateItem(0)
Outmail.BodyFormat = 2
With Outmail
.To = "ABC@SDFSDF.COM"
.CC = ""
.Subject = "DENEME"
.Attachments.Add "C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm"
'Not: Dosya yolunu yazdıktan sonra tırnak işaretlerini kaldırın
.Display
.Send 'Göndermek için .send den önceki ' tek tırnak işaretini kaldırın
End With
Set Outmail = Nothing: Set OutApp = Nothing
End Sub
Şeklinde deneyin.
Dosyanızı kaydedip kapattıktan sonra başka bir makro çalıştırmanıza gerek olmadan, 12:18 de otomatik mail gönderecektir.
Not: Excel dosyanız KAPALI iken bu işlemler gerçekleşemez.(Dosyanız açık olmalıdır)



Merhabalar,
Bende kendi excelimde denemek istedim fakat örnek olarak adres yazınca C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm buradaki \(SLASH) ları kırmızı gösteriyor, izin vermiyor çalıştırmaya neden olabilir? ( kendi adresimi yazıyorum arkadaşınkini örnek olarak yazdım
 
Katılım
25 Ocak 2019
Mesajlar
4
Excel Vers. ve Dili
2013
Merhabalar,
Bende kendi excelimde denemek istedim fakat örnek olarak adres yazınca C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm buradaki \(SLASH) ları kırmızı gösteriyor, izin vermiyor çalıştırmaya neden olabilir? ( kendi adresimi yazıyorum arkadaşınkini örnek olarak yazdım

Merhaba belirtilen adresteki dosya uzantısına kendi pc nizdeki dosyanın uzantısını yazmanız gerekecektir.
 

mozyildirim

Altın Üye
Katılım
3 Nisan 2015
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
03-06-2024
Merhaba Sayın @turist ,

Sub Zamanı_Geldi()
Application.OnTime TimeValue("14:15:00"), "Auto_Open"
End Sub
kodunu kullanıyorum ama yazdığım saat gelince otomatik mail göndermiyor.
Office 2016 kullanıyorum. Acaba 2016 da çalışmıyor mudur?

kodun tamamı şu şekilde;

Sub Zamanı_Geldi()
Application.OnTime TimeValue("14:15:00"), "Auto_Open"
End Sub

Sub Auto_Open()
Dim OutApp As Object, Outmail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set Outmail = OutApp.CreateItem(0)
Outmail.BodyFormat = 2
With Outmail
.To = "muhammetozyildirim@xxx.com.tr"
.CC = "m.pirinc@xxx.com.tr"
.Subject = "konu ne lo"
.Attachments.Add "C:\Users\mozyildirim\Desktop\Nakit&Kart Talep.xlsx"
.Body = "deneme yapıyom"
.Send
End With
Set Outmail = Nothing:
Set OutApp = Nothing
End Sub
değerli yardımlarınızı rica ederim.
 

baydeniro

Altın Üye
Katılım
26 Ocak 2007
Mesajlar
4,625
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
20-02-2025
Forumumuza hoş geldiniz.
Kod:
Sub Auto_Open()
Application.OnTime TimeValue("12:18:00"), "MailGonder"
End Sub

Sub MailGonder()
Dim OutApp As Object, Outmail As Object
Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
Set Outmail = OutApp.CreateItem(0)
Outmail.BodyFormat = 2
With Outmail
.To = "ABC@SDFSDF.COM"
.CC = ""
.Subject = "DENEME"
.Attachments.Add "C:\Users\Satış Destek\Desktop\deneme.xlsm"
'Not: Dosya yolunu yazdıktan sonra tırnak işaretlerini kaldırın
.Display
.Send 'Göndermek için .send den önceki ' tek tırnak işaretini kaldırın
End With
Set Outmail = Nothing: Set OutApp = Nothing
End Sub
Şeklinde deneyin.
Dosyanızı kaydedip kapattıktan sonra başka bir makro çalıştırmanıza gerek olmadan, 12:18 de otomatik mail gönderecektir.
Not: Excel dosyanız KAPALI iken bu işlemler gerçekleşemez.(Dosyanız açık olmalıdır)
Üstad eline sağlık, çok teşekkürler.
 

oburs

Altın Üye
Katılım
23 Mayıs 2005
Mesajlar
121
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.03.2026
selamlar..
zaman ayarlı maili attıramıyorum..nerede hata yapıyorum acaba..

destek olabilirseniz sevinirim..


Sub Auto_Open()
Application.OnTime TimeValue("10:25:00"), "Mail"
End Sub

Sub Mail_ActiveSheet()
'Working in 2000-2007
Dim FileExtStr As String
Dim FileFormatNum As Long
Dim Sourcewb As Workbook
Dim Destwb As Workbook
Dim TempFilePath As String
Dim TempFileName As String
Dim OutApp As Object
Dim OutMail As Object

With Application
.ScreenUpdating = False
.EnableEvents = False
End With

Set Sourcewb = ActiveWorkbook

'Copy the sheet to a new workbook
ActiveSheet.Copy
Set Destwb = ActiveWorkbook

'Determine the Excel version and file extension/format
With Destwb
If Val(Application.Version) < 12 Then
'You use Excel 97-2003
FileExtStr = ".xls": FileFormatNum = -4143
Else
'You use Excel 2007
'We exit the sub when your answer is NO in the security dialog that you only
'see when you copy a sheet from a xlsm file with macro's disabled.
If Sourcewb.Name = .Name Then
With Application
.ScreenUpdating = True
.EnableEvents = True
End With
MsgBox "Your answer is NO in the security dialog"
Exit Sub
Else
Select Case Sourcewb.FileFormat
Case 51: FileExtStr = ".xlsx": FileFormatNum = 51
Case 52:
If .HasVBProject Then
FileExtStr = ".xlsm": FileFormatNum = 52
Else
FileExtStr = ".xlsx": FileFormatNum = 51
End If
Case 56: FileExtStr = ".xls": FileFormatNum = 56
Case Else: FileExtStr = ".xlsb": FileFormatNum = 50
End Select
End If
End If
End With

' 'Change all cells in the worksheet to values if you want
' With Destwb.Sheets(1).UsedRange
' .Cells.Copy
' .Cells.PasteSpecial xlPasteValues
' .Cells(1).Select
' End With
' Application.CutCopyMode = False

'Save the new workbook/Mail it/Delete it
TempFilePath = Environ$("temp") & "\"
TempFileName = Sourcewb.Name & " " & Format(Now, "dd-mmm-yy")

Set OutApp = CreateObject("Outlook.Application")
OutApp.Session.Logon
Set OutMail = OutApp.CreateItem(0)

With Destwb
.SaveAs TempFilePath & TempFileName & FileExtStr, FileFormat:=FileFormatNum
On Error Resume Next
With OutMail
.To = "ron@debruin.nl"
.CC = ""
.BCC = ""
.Subject = "This is the Subject line"
.Body = "Hi there"
.Attachments.Add Destwb.FullName
'You can add other files also like this
'.Attachments.Add ("C:\test.txt")
.Display 'or use .Send
End With
On Error GoTo 0
.Close SaveChanges:=False
End With

'Delete the file you have send
Kill TempFilePath & TempFileName & FileExtStr

Set OutMail = Nothing
Set OutApp = Nothing

With Application
.ScreenUpdating = True
.EnableEvents = True
End With
End Sub
 

muratboz06

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
23 Mart 2017
Mesajlar
552
Excel Vers. ve Dili
Office365 TR
Application.OnTime TimeValue("10:25:00"), "Mail"
satırını
Application.OnTime TimeValue("10:25:00"), "Mail_ActiveSheet"
olarak değiştiriniz.
 

oburs

Altın Üye
Katılım
23 Mayıs 2005
Mesajlar
121
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
Excel 2007
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02.03.2026
Ne yazıkki mail atmıyor.. diğer makro doğru çalışıyor..
 
Katılım
29 Aralık 2021
Mesajlar
8
Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Merhabalar,
Calismam aşağıdaki gibidir.
Gorev zamanlayici ile makro iceren excel dosyam var belirli saatlerde otomatik actiriyorum.
Dosya acildiginda makrolarim calisiyor ve ilgili dosyalari rapor haline getirerek kaydediyor.
Sonrasinda kaydedilen bu dosyalari ilgili kisilere mail gonderiyor.
Problemim şu ; pc kilit ekraninda iken gorev zamanlayici ilgili excel dosyasini acip kodlari calistiriyor ancak mail gonderme islemlerini kilit ekranina kullanici adı ve sifremi girdikten sonra gerceklestiriyor.
Konu hakkimda değerli destek ve yonlendirmelerinizi beklemekteyim.
 
Üst