Bekleme süresi

EMRE-044-

Altın Üye
Katılım
15 Aralık 2019
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE - 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-05-2027
Merhaba arkadaşlar

aşağıda görmüş olduğunuz gibi 2 ayrı kod var bu kodları birleştirmek istiyorum lakin 1. kod çalışacak 10 sn. bekleyip (veri alımını bitirdikten sonra) diğer kod yani (shift + F9) sayfayı güncelle komutunun çalışmasını istiyorum

1. iki sorgu arasına bekleme süresi eklemek istiyorum.
2. bekleme süresi eklemeden dışardan veri alımının tamamlandığını otomatik olarak bilip, sayfayı güncellemesini (shift + F9) yapmasını istiyorum.

şimdiden teşekkürler

Kod:
Sub Veri_Al()
'
' Veri_Al Makro
'

'
    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh
End Sub


Sub Güncelle()
'
' Güncelle Makro
'

'
    ActiveSheet.Calculate
End Sub
 

Cengiz Demir

Altın Üye
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
594
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
10 sn bekleme için bu kodu kullanabilirsiniz.
Kod:
Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:10"))
Call Güncelle
 
Katılım
24 Mart 2017
Mesajlar
148
Excel Vers. ve Dili
ofis 2013
Teşekkür ederim.
Tam olarak kodu nasıl düzenleyeceğim biraz acemilik var yardımcı olursanız sevinirim Cengiz bey
Kod:
Sub Veri_Al()
'
' Veri_Al Makro

    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh
    Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:10"))
Call Güncelle
End Sub

Sub Güncelle()

    ActiveSheet.Calculate
End Sub
 

EMRE-044-

Altın Üye
Katılım
15 Aralık 2019
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE - 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-05-2027
Kod:
Sub Veri_Al()
'
' Veri_Al Makro

    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh
    Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:10"))
Call Güncelle
End Sub

Sub Güncelle()

    ActiveSheet.Calculate
End Sub
Verdiğiniz kodu kullandığımda Tüm Malzemeler sorgusunu çalıştırmadan önce 10sn bekliyor. Ben ise tüm malzemeler sorgusunu çalıştırsın akabinde 10sn beklesin sonra ActiveSheet.Calculate komutunu çalıştırsın istiyorum
 

Cengiz Demir

Altın Üye
Katılım
29 Haziran 2018
Mesajlar
594
Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR (32 Bit)
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-04-2025
Birde böyle dener misiniz ?

C++:
Sub Veri_Al()
'
' Veri_Al Makro

    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh
 
Call Güncelle
End Sub

Sub Güncelle()
   Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:10"))
    ActiveSheet.Calculate
End Sub

Verdiğiniz kodu kullandığımda Tüm Malzemeler sorgusunu çalıştırmadan önce 10sn bekliyor. Ben ise tüm malzemeler sorgusunu çalıştırsın akabinde 10sn beklesin sonra ActiveSheet.Calculate komutunu çalıştırsın istiyorum
 

EMRE-044-

Altın Üye
Katılım
15 Aralık 2019
Mesajlar
6
Excel Vers. ve Dili
TÜRKÇE - 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-05-2027
Birde böyle dener misiniz ?

C++:
Sub Veri_Al()
'
' Veri_Al Makro

    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh

Call Güncelle
End Sub

Sub Güncelle()
   Application.Wait (Now + TimeValue("00:00:10"))
    ActiveSheet.Calculate
End Sub

maalesefyine olmadı 10 sn bekliyor sonra veri al yapıyor
Benim yapmak istediğim veriyi direk çeksin sonra 10 sn bekleyim sayfayı güncelemesi

ilginiz için teşekkürler
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,310
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Bir de bunu deneyin, bakalım olacak mı?

C#:
Sub Veri_Al()
    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").OLEDBConnection.BackgroundQuery = False
    ActiveWorkbook.Connections("Sorgu - Tüm Malzemeler").Refresh
    Call Güncelle
End Sub
'
Sub Güncelle()
    ActiveSheet.Calculate
End Sub
.
 
Üst