Başka bir excel dosyasına kaydederken formül ve makroları silme

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
26/07/2018
Merhabalar, buradan bir arkadaş yardımcı olmuştu lakin kaydettiğim sayfayaya formül ve makrolar kaydedilmesin istiyorum o işlemi de gerçekleştiriyor nasıl yapabilirim bunu yardımcı olursanız çok sevinirim

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Dosya eklemeniz mümkün mü?

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Eğer bir sayfadaki formülleri silmek ama değerleri tutmak istiyorsanız;

1- Sayfanın tümünü seçip kopyalayın.
2- Boş bir sayfanın A1 hücresini seçip Özel Yapıştır dedikten sonra "Değerler" seçeneğini işaretleyin ve yapıştırın.

Bunun dışında örnek dosyanızı, dolayısıyla hangi kodlarla işlem yapıldığını görmek gerekiyor.

26/07/2018
Benim üzerinde çalıştığım.xlsm formatında bir excel dosyası var, dosyada görseldeki gibi sayfalar mevcut ben sheet1 e bi buton koyup kaydet butonu gibi, sadeceistediğim sayfaları başka bir excel dosyasına kaydetmek istiyorum. Çünkü diğer sayfalar, daha çok ihtiyacım olan sayfaları istenilen formata sokmak için koyduğum formüller ve makrolara sahip olan sayfalar, onlar olmadan yeni excel dosyasına kaydetmek istiyorum yazdığım sayfalardaki değerleri. İlginiz için tekrar çok teşekkür ediyorum. Bana yardımcı olan arkadaşın yüklediğini ekte görebilirsiniz işlemi çok düzgün yapıyor fakat yeni dosyada formül ve makrolar olmasın sadece değerler olsun istiyorum sorunum bu şekilde

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Ekteki dosyada aktarma işlemi sırasında makro ve formüller silinsin mi diye soruyor ve evet denilince de siliyor. Yani anladığım kadarıyla tam istediğiniz gibi çalışıyor. Eğer yeni dosyada zaten makrolar varsa, onları silmez ama eklediği sayfalarda makro ve formül yok zaten.

26/07/2018
Ekteki dosyada aktarma işlemi sırasında makro ve formüller silinsin mi diye soruyor ve evet denilince de siliyor. Yani anladığım kadarıyla tam istediğiniz gibi çalışıyor. Eğer yeni dosyada zaten makrolar varsa, onları silmez ama eklediği sayfalarda makro ve formül yok zaten.
Şuan makrolar silinsin mi dediğinde yeni dosyada silinmiş gelmiyor tüm formül ve makrolar yeni oluşturulan dosyada oluşuyor, yeni dosyadan sadece değerler olsun istiyorum yani ama malesef sil dememe rağmen silmiyor

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Bu şekilde hatalar veriyor sonra end diyorum yeni dosyada formül ve makrolar da kopyalanmış oluyor
Bu hataların arkadaşın yazdığı kodlarla bir ilgisi yok.
Bu işlemi yeni bir excel dosyası açarak yapmayı dener misiniz?

Ben deniyorum, sorunsuz çalışıyor çünkü.

26/07/2018
Hemen deniyorum..
Denedim ama formül ve makrolar da kaydediliyor, bana yardımcı olan arkadaş da söylemişti sonra sizi biraz bekleticem dedi dönüş yapmadığı için tekrar yazma gereği duydum, dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Denedim ama formül ve makrolar da kaydediliyor, bana yardımcı olan arkadaş da söylemişti sonra sizi biraz bekleticem dedi dönüş yapmadığı için tekrar yazma gereği duydum, dönüşünüz için çok teşekkür ediyorum
Bakın ekteki excel dosyasını yeni açtım ve bu dosyaya sizin ekli dosyanızdan sayfa 1'i iki defa kopyaladım. Birinde makro ve formüller de var, diğerinde yok.

Siz hangi Excel sürümünü kullanıyorsunuz, acaba sürümlerden kaynaklı mı bir problem var.

İstediğiniz şeyi yeni dosya üzerinde yapmayı deneyelim.
Biraz bekleteceğim tabi.

Ekli dosyalar

26/07/2018
Bakın ekteki excel dosyasını yeni açtım ve bu dosyaya sizin ekli dosyanızdan sayfa 1'i iki defa kopyaladım. Birinde makro ve formüller de var, diğerinde yok.

Siz hangi Excel sürümünü kullanıyorsunuz, acaba sürümlerden kaynaklı mı bir problem var.

Biraz bekleteceğim tabi.
Excel 2013 kullanıyorum ben, çok minnettarım; beklemedeyim..

26/07/2018

Biraz bekleteceğim tabi.
Ayrıca bazı yanlış gelen veriler de mevcut dosyaya kopyalama yaparken, kusura bakmayın başınızı fazla ağrıttım ama..

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Çalışma MENÜ ve AKTARMA diye iki sayfa ekledim.
Öncelikle aktarmak istediğiniz sayfayı seçip kopyalama yapıyorsunuz; formül ve makrolar olmadan AKTARMA sayfasına aktarılıyor.

Sonra listeden AKTARMA yı seçip SAYFAYI AKTAR butonuyla istediğiniz çalışma kitabına aktarıyorsunuz.

Evet de deseniz, hayır da deseniz makro ve formül olmadan kaydedecek çünkü AKTARMA sayfasında makro ve formül yok.

Arkadaşın çalışmasına küçük bir ilave yaptım sadece.
Onun koduna müdahale etmedim.

Bir deneyin bakalım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007, 32
08/06/2018
Alternatif dosya ektedir.
Daha basit bir kullanımı var.
Seçili sayfayı formül ve makrolar olmadan açtığı yeni sayfaya kopyalar ve yeni dosyayı, dosyanızın bulunduğu klasöre kaydeder.
Çoklu sayfa kopyalama özelliği yoktur.
Dosyada daha önce kopyalanan bir dosya varsa, yenisi onu silip yerine geçer.

Dosyanızı klasör içinde çalıştırınız.

Ekli dosyalar

26/07/2018
Bu şekilde olmalı kopyalanılan excel dosyasında orada olan 3 sayfa olmayacak. O 3 sayfada formül makrolar mevcut bunları gizlemek için yeni kaydedilen dosyaya sadece değerler kopyalansın istiyorum, anlatabilmişimdir umarım

Ekli dosyalar