Başka bir dosyaya kayıt

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba arkadaşlar aramalarıma rağmen istediğimi bulamadım sizlerden yardım istiyorum.
Tablo adındaki kitabımda çıkış sayfasındaki verileri buton yardımıyla silip Kitap1 adındaki dosyamı hiç açmadan kaydetmek istiyorum tabi kaydederken biraz şekil değiştiriyor ben örnek olarak yaptım ama bunu makro ile nasıl yaparım bulamadım bu dosyaların yeri yolu nasıl diyosanız aynı yani aynı yerdeler.

Birde Raf sayfası var buda benim için çok önemli sayfada bir makro var çok güzel çalışıyor fakat sayfada filtre uyguladığım zaman makro devre dışı kalıyor filtrelediğim için diğer verileri görmüyor bunu dosya üzerindede anlattım bu konuda benim için çok önemli.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar

Son düzenleme:

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaşlar konu hakkında bilğisi olan ve yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum iyi çalışmalar.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaşlar anlaşılan konunun çözümü yok ama enazından makromun sayfa filtreli olduğunda devre dışı kalmamasını nasıl engellerim bunun bir yolu olmalı benim için çok önemli bir konu yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
1. Sorunuz için
1 - İşlemi yapan kısmını tablo kitabında göremedim.
2 - Kitap1 dosyası her zaman silinip yerine yeni veriler mi gelecek yoksa alt alta hepsi kayıt mı edilecek.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Öncelikle ilğiniz için teşekkür ederim.

Evet İşlemi yapan kişi Tabloda yok tablodan kitap1 e gönderdiğinde işlemi yapan kısmına o anda bilğisayar kimin hesabına açıksa onun ismini yazmasını istiyorum ben yaparken ortak alan adına açıktı bende o şekilde yazdım tabi bu değişebiliyor.
Hayır kitap1 sabit kalacak tablodan gönderdiklerim alt alta kayıt yapacak.

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Öncelikle ilğiniz için teşekkür ederim.

Evet İşlemi yapan kişi Tabloda yok tablodan kitap1 e gönderdiğinde işlemi yapan kısmına o anda bilğisayar kimin hesabına açıksa onun ismini yazmasını istiyorum ben yaparken ortak alan adına açıktı bende o şekilde yazdım tabi bu değişebiliyor.
Hayır kitap1 sabit kalacak tablodan gönderdiklerim alt alta kayıt yapacak.
Hesap adlarını nereden bileceğiz. Ben bunları bilmeden bunu nasıl yazayım. Taksit taksit söylüyorsunuz.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Kusura bakmayın bende bu şekide bişey var ve hesap adlarını yazıyor
Range("A1").Value = " " & Application.UserName
Bende burdan esinlenerek olur diye düşünmüştüm ama siz olamaz diyosanız sorun değil sonuçta siz daha iyi biliyosunuz tekrar kusura bakmayın.

Son düzenleme:

asi_kral

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba
Boş bir module kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Sub veri_gönder()
Dim XCL As Application, KTP As Workbook, ÇLŞ As Variant
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, YL As String
Dim STR As Long, STR1 As Long, STR2 As Long
Application.ScreenUpdating = False
Set XCL = CreateObject("Excel.Application")
XCL.Visible = False
Set S1 = Sheets("ÇIKIŞ")
STR = S1.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Set KTP = XCL.Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path & "\Kitap1.xls")
ÇLŞ = ActiveCell.Address
Set S2 = KTP.Sheets("Sayfa1")
STR1 = S2.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
S1.Range("A4:A" & STR).Copy
S2.Range("B" & STR1).PasteSpecial (xlPasteValuesAndNumberFormats)
S1.Range("B4:B" & STR).Copy
S2.Range("C" & STR1).PasteSpecial (xlPasteValuesAndNumberFormats)
S1.Range("C4:C" & STR).Copy
S2.Range("D" & STR1).PasteSpecial (xlPasteValuesAndNumberFormats)
Application.CutCopyMode = False
STR2 = S2.Range("B" & Rows.Count).End(xlUp).Row
S2.Range("E" & STR1 & ":E" & STR2) = S1.Range("E5")
S2.Range("F" & STR1 & ":F" & STR2) = Format(S1.Range("D5"), "dd.mm.yyyy")
S2.Range("G" & STR1 & ":G" & STR2) = " " & Application.UserName
S2.Range("A2:A" & STR2).DataSeries rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Date:=xlDay, Step:=1, Trend:=False
S2.Range(ÇLŞ).Select
KTP.Save: KTP.Close: XCL.Quit
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

kullanıcı adı

application.username sizin Office programları ilk kurulduğunda sizden istediği kullanıcı adı ve baş harflerinin bulunduğu bölümdür, istenildiği zaman değiştirilebilir.
Hele ki image klonu ile yüklenmiş PC lerin olduğu bir ofiste çalışıyorsanız sadece Admin olarak da görebilirsiniz.

eğer windows logon usernameine ihtiyacınız varsa
Kod:
environ("username")
şeklinde kullanmanız daha doğru olacaktır.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Teşekkür ederim sağolun

Peki benim için çok çok önemli olan diğer konu hakkında bir bilğiniz varmı acaba
Çünkü konu çözümünü bulamadığım sürece işyerimde hatalar yapıyorum ve kullandığım dosyanın hiçbir önemi kalmıyor rica etsem bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz
Her şey için tekrar teşekkür ederim sağolun..

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba kardeşim, benim de bir sorum olacak sana ama?
personel bilgilerini tutmayı amaçlayan bir database oluşturmak istiyorum, kendimce bir userform oluşturdum, gerekli kodları yazdım... kısaca şöyle çalışıyor....
kullanıcılar ilk kez userformu açıp bilgileri girecekler sonra, ikinci girecekleri zaman kullanıcı adı kutusuna daha önce belirledikleri rumuzu girip, bilgilerimi getir butonuna basarak daha önce girdiği bütün bilgileri pencerelerde görecek, gerekli düzeltmeleri yapıp o şeklide save edicekler... ben bunu yaptırabildim...
sizden ricam şu, şimdi ben kullanıcıların bu tutulan database' e o listeye ulaşmamalrı için, databese userformun olduğu xls dosyasına değilde dışarıda bir "database.xls" dosyasına kaydetmek istiyorum, hatta bu "database.xls" i de şifre koyup, gizlemek istiyorum... yani kullanıcılar sadece userformu çalıştıracakları xls dosyasını görecekler klasörün içinde?

bu mümkün müdür? nasıl yapılabilir? yardımlarını rica ediyorum...
teşekkürler..

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaşlar çok önemli bir konu yardımcı olabilecek kimse yok mu??
Belki sizler için basit olabilir ama benim için çok zor olduğu için yapamıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Excel Türkçe
arkadaşlar araçların hesaplarını takip etmek için program lazım yardımcı olabilirmisiniz.

EmrExcel16

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Arkadaşlar lütfen konuyu dağıtmayalım burası program yaptırabileceğiniz bir forum değil lütfen forum kurallarını okuyalım