basit fonksiyon örnekleri

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Türkçe
uzman arkadaşlar, forumda zaman olarak yeni olmama rağmen kaydettiğim ilerleme oldukça iyi, forumdaki öğrenme tekniğim kendim soru sorup cevap almaktan daha çok örnek dosyaları incelemekle oluyor. ama bazı çok kullanılan fonksiyonları örnek dosyaları incelerken çok uzun bir fonksiyonun bir parçası olarak gördüğümden dolayı sadece o fonksiyonun işlevini gösteren küçük bir örneğe ihtiyaç duyuyorum
excel sevdasına temelden öğrenmeye başladığımız için ilk aşamada fonksiyonların ne işe yaradıklarını tek tek kullanım alanlarını görerek öğrenmenin bu aşamada daha yararlı olacağını pedagojik tespitlerle olmasada kişisel tespitlerle söyleyebilirim.

örnek vermek gerekirse, ehatalıysa, kaydır, sağdan, soldan, indis v.b çok kullanılan fonksiyonların mantığını anladığım zaman daha karmaşık formüllerde daha rahat edeceğimi umuyorum.

forumda araştırma yaptım belki vardır ama bulamadım, bu şekilde fonksiyonların tek tek basit örneklerle açıklanmış hali varmıdır.

Excel Vers. ve Dili
excel 2000 Türkçe
&
excel 2003 Türkçe
excel in kendisinde mevcut. niçin excel in yardımını kullamıyorsunuz örneklerle formül açıklamaları mevcut

Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Türkçe
aslında kısmen doğru söylüyorsunuz da benim istediğim formülde parantez içindeki yönergelerden daha çok örnek dosya üzerinde uygulamayla eklentili bir öğrenme süreci,

örnek vermek gerekirse formülü yazrken parantezin içinde bana ipucu veren sütun indis sayısı ibaresini ben ve bu işe yeni başlayan bir arkadaş anlamazken, örnek dosya üzerinde sütun indis sayısı yerine, soldan başlayarak istediğimiz verinin kaçıncı sütunda olduğu gibi, daha anlaşılır bir açıklama yaparak benim ve benim gibilerin öğrenme eğrilerini yükseltmiş olursunuz.

tabi benim istediğim zor bir iş, bunu derli toplu bir halde bulmak zor ama ben yine de örnek çözümler üzerinden kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Sn purpledarkness,

Sitemizde fonksiyonlar hakkında (ve daha başka konular hakkında) BUNUN GİBİ pek çok detaylı anlatım mevcut.

Bu anlatımların bulunduğu Excel Dersanesi bölümünü bir inceleyin isterseniz.