BA BS ( aylık 5.000 tl üzerinde olan müşterileri süzme )

Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
office 2013 pro plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-12-2021
Ekte bulunan örnekte olduğu gibi aylık müşteri fatura dökümünü alıyoruz.
Aylık yapılan BA BS için kdv siz fatura toplamı kısmında hangi müşterinin tutarı 5.000 tl ve 5.000 tl' den büyük ise o müşterileri süzüp ve o müşteriye ait toplam fatura adeti ve toplam tutarı en kolay nasıl yapabilirim ?

örneğin ;

eklemiş olduğum ekte ;
AHKEM NAKLİYAT VE TAAHHÜT
toplam 12 fatura ve tutarı : 32.494,64
 

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,535
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
"C" sütununda hücre seçtiğinizde sizden onay isteyerek seçtiğiniz carinin Ba-Bs formu oluşacaktır.
 

Ekli dosyalar

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,310
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
"Google Sheets" ile alternatif:

Açılır kutudan "Cari Hesap Ünvanı" seçilerek faturalar listelenir, altına fatura toplamı ve adedi yazılır...

B4 hücresine yazılacak formül:

JavaScript:
={QUERY(Sayfa1!C2:D;"Select D Where C='" & B3 & "'";0);"TOPLAM = " & QUERY(Sayfa1!C2:D;"Select Sum(D) Where C='" & B3 & "' Label Sum(D) ''";0) & " TL" & " (" & QUERY(Sayfa1!C2:D;"Select Count(D) Where C='" & B3 & "' Label Count(D) ''") & " Adet Fatura)"}



Capture.PNG

.
 
Katılım
8 Aralık 2020
Mesajlar
20
Excel Vers. ve Dili
office 2013 pro plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-12-2021
"C" sütununda hücre seçtiğinizde sizden onay isteyerek seçtiğiniz carinin Ba-Bs formu oluşacaktır.
Korhan Hocam öncelikle emeğinize sağlık.

Benim tam olarak istediğim şey
1. ay içinde ba-bs ye giren ( 5.000 ve 5.000 tl üzerinde ) toplam kaç adet müşteri var.
2. bu müşterileri tek tek seçerek değil de hepsini alt alta listeleyip görmek istiyorum.
örneğin 60 adet müşteri o ay ba-bs ye girmiş hepsi alt alta sıralansın her müşterinin altında faturaları ve dip toplamda da toplam fatura tutarı ve adeti yazsın istiyorum.
3. birde bunu makro tarzı olup, kopyala yapıştır ile her ay aldığım farklı excel dosyasına kolaylıkla uygulayacağım birşey olursa sevinirim .

şimdiden teşekkür ederim hocam kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

NADİR YILDIZ

Altın Üye
Katılım
7 Ocak 2006
Mesajlar
1,286
Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-02-2026
Korhan üstadın çalışmasına ilaveten onun hoşgörüsüne sığınarak benim kullandığım özet tablo eklemesi yaptım.

fatura listesi ilgili alana yapıştırılarak her ay kullanılabilir bir çalışma
burada dikkat edillmesi gereken fatura listesi daha uzun olursa özet tabloyu veri/tümünü yenileme yapmak gerekiyor
ayrıca H ve I sütunlarındaki özet tabloyu ft toplamı alanına göre ( mavi alan) büyükten küçüğe sıralama yapılması gerekiyor.
buraya veri yenileme ve sıralama makrosu yapılabilirse daha pratik olur uğraşılmaz.
B formu için sınır olarak 5.000 TL değiştirilerek B formu özeti oluşturuluyor.
korhan üstadın çalışması ile sonraki sayfayla teyitleşilebilir duruma geliyor.

dediğim gibi yenileme ve sıralama makrosu konulursa daha pratik olur

iyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,535
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Hata veren ekranda DEBUG dediğinizde hangi kod satırı sarı oluyor.

Aldığınız excel raporunu VERİ isimli sayfaya başlıklar eşleşecek şekilde yapıştırıp kullanabilirsiniz.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,535
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
İlgili özelliğin çalışması için linkleri inceleyiniz.

Linkteki 13. ve 14. mesajları okuyunuz.

Linkteki 12. ve 13. mesajları okuyunuz.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,310
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Son düzenleme:
Üst