Aynı Hücrede Tarihin otomatik değişmesi

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Arkadaşlar
Daha önce sordum ama herhalde çok karışık geldi cevap alamadım. sorum şu diyelim ki A1 hücresinde 08/01/2007 tarihi var şimdi biz bu tarihin bittiği günden itibaren yine aynı hücrede 08/03/2007 tarihini yazsın sonra bu tarihin günü geldiğinde bir sonra ki 08/05/2007 yazsın ve böyle devam etsin bunu nasıl yaptırabilirim.

Saygılar Sunuyorum.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Aşağıdaki kodu deneyin. Dosyayı her açtığınızda A1 hücresindeki tarihi karşılaştırır.

Kod:
Sub auto_Open()
Set s1 = Sheets("sayfa1")
If s1.[a1] > Date Then s1.[a1] = DateSerial(Year(s1.[a1]), Month(s1.[a1]) + 2, Day(s1.[a1]))
End Sub
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Aşağıdaki kodu deneyin. Dosyayı her açtığınızda A1 hücresindeki tarihi karşılaştırır.

Kod:
Sub auto_Open()
Set s1 = Sheets("sayfa1")
If s1.[a1] > Date Then s1.[a1] = DateSerial(Year(s1.[a1]), Month(s1.[a1]) + 2, Day(s1.[a1]))
End Sub
Leventm Hocam merhaba
verdiğiniz kodu sayfa1 kod bölümüne yazdım A1 hücresine de bu günün tarihini yazdım. sonra geçmiş bir tarih yazdım A1 hücresine hiçbir şey değişmedi.Hocam isterseniz örnek bir dosya ekleyebilirim.
Saygılar sunuyorum
 
Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Kodu normal bir module kopyalayın. Sonra pc tarihini A1 hücresinden daha küçük tarihe ayarlayın ve dosyayı kapatıp tekrar açın.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Kodu normal bir module kopyalayın. Sonra pc tarihini A1 hücresinden daha küçük tarihe ayarlayın ve dosyayı kapatıp tekrar açın.
Hocam Günaydın

Aynen uyguladım ve dediğiniz gibi oldu peki bu kodları diğer tarihler için nasıl değiştirebilirim. ve PC min tarihini tekrar günün tarihine getirince de çalışacak mı?

Saygılar sunuyorum.

Dosya ekte Bakabilirseniz çok sevinirim.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Hangi tarihler değişecek, değişim süresi hepsinde 3 ay sonrasımıdır?
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Hangi tarihler değişecek, değişim süresi hepsinde 3 ay sonrasımıdır?
Hocam tüp cinsine göre değişmesi gerekiyor
örneğin 1 Kg lık tüp için 09/01/2007 ise bir sonraki 50 gün sonra sı ve devamı
2 kg lık tüp için 09/01/2007 ise bir sonraki 2 ay sonra sı ve devamı

böyle devam edecek

Saygılar sunuyorum.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Hocam çok fazla oluyorum ama, firmaların dolum ve kontrol günü gelmiş olanları da yeni bir sayfada listeleme yapabilirmiyiz? örneğin bir butonumuz olsun ve o butona bastığımızda o gün dolum ve kontrol yapılacak firmaları listelesin

Saygılar sunuyorum


NOT: Hocam siz ve sizin gibi diğer bütün emeği geçen arkadaşlara ben şahsım adına minnetarım. Gerçekten çok özverilisiniz. Herşey gönlünüzce olsun.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Leventm Hocam dosyada gördüğünüz tüm tarihler tüp cinsine göre kimi 2 ay kimisi 3 ay sonrası ve periyodik devam edecek


Teşekkürler
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Leventm Hocam nerdesiniz ?

Saygılar
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,058
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Dosyadaki hangi tarihler değişecek anlayamadım.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Dosyadaki hangi tarihler değişecek anlayamadım.
Hocam
dosyanın anasayfasındaki (1 - 2- 5- ve 6 kg lık tüplerin) DOLUM ve KONTROL tarihleri günleri geldiğinde 2 ay sonrası olacak ve devam edecek 2 şer ay sonrası diye

yine anasayfadaki diğer tüplerin DOLUM ve KONTROL tarihleri de 3 ay sonrası olacak ve onlarda devam edecek 3 er ay sonrası

örneğin: 12 kg lık tüp için: Dolum tarihi 10/01/2007 sonrası 10/04/2007 daha sonrası 10/07/2007 diye devam edecek bu tarihleri de aynı hücreye otomatik getirecek aynı şekilde Kontrol tarihleri de bu şekilde olacak

Her tüp için bu örnekte verdiğim gibi olacak


Sizi çok yordum kusura bakmayın

Saygılar sunuyorum.
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım incelermisiniz. Umarım faydası olur.

Dosyayı açtığınızda otomatik olarak tarihler kontrol edilecek ve istediğiniz aylar kadar tarihlere eklenecektir. Eğer dosya açıkken bilgisayarınızın tarihini değiştirirseniz dosyayı tekrar kapatıp açmanız gerekecektir.
 
Son düzenleme:

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar,

Ekte örnek dosyanızda gerekli düzenlemeleri yaptım incelermisiniz. Umarım faydası olur.

Dosyayı açtığınızda otomatik olarak tarihler kontrol edilecek ve istediğiniz aylar kadar tarihlere eklenecektir. Eğer dosya açıkken bilgisayarınızın tarihini değiştirirseniz dosyayı tekrar kapatıp açmanız gerekecektir.

Hocam Merhabalar

1-Dosyayı her açtığımızda pc nin tarihini değiştirmeyeceğiz, bir defaya mahsus
değil mi ?
2- Günü gelen tarihlerin o günün sonunda bir sonraki tarihi aynı hücrede yazacak değil mi?

Saygılar
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

1. sorunuz ;
Örnek dosyanızda kullanılan kodlar sadece dosya açılışında çalışır. Yani dosya açıldıktan sonra açık olduğu süre boyunca sürekli olarak tarih kontrolü yapılmamaktadır.

2. sorunuz ;
Dosyayı açtığınızda sistem tarihi ile uyuşan hücre varsa otomatik olarak belirlediğiniz ay kadar üzerine eklenerek hücredeki tarih yenilenir. Bunu dosyanız açıkken dolum tarihi hücrelerinden birini bugünün tarihi olacak şekilde ayarlayın ve dosyanızı kaydedip kapatıp tekrar açın göreceksinizki o hücredeki tarih otomatik olarak değişecektir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar,

1. sorunuz ;
Örnek dosyanızda kullanılan kodlar sadece dosya açılışında çalışır. Yani dosya açıldıktan sonra açık olduğu süre boyunca sürekli olarak tarih kontrolü yapılmamaktadır.

2. sorunuz ;
Dosyayı açtığınızda sistem tarihi ile uyuşan hücre varsa otomatik olarak belirlediğiniz ay kadar üzerine eklenerek hücredeki tarih yenilenir. Bunu dosyanız açıkken dolum tarihi hücrelerinden birini bugünün tarihi olacak şekilde ayarlayın ve dosyanızı kaydedip kapatıp tekrar açın göreceksinizki o hücredeki tarih otomatik olarak değişecektir. Umarım açıklayıcı olmuştur.
Hocam hücredeki tarih yenileme olayı o günün sonunda değil de dosya açılınca değişiyor buna bir çözüm yapılabilir mi?
Hani 24:00 da gün dönüyor ya o zaman sonraki tarih atsa

Saygılar
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sanırım anlatamadım. Diyelimki A1 hücresinde yarının tarihi var (dolum tarihi) siz dosyayı bugün açtınız ve kodlar A1 hücresindeki tarihi sistemde görünen tarih ile yani günün tarihi ile karşılaştırdı. Doğal olarak bu iki tarih uyuşmadığı için A1 hücresinde bir değişiklik olmayacaktır. Aynı dosyayı ertesi gün açtığınızda ise A1 hücresinde yazan tarihle sistem tarihiniz eşleşeceği için tarih otomatik olarak yenilenecektir. Siz bu durumdan farklı birşeymi istiyorsunuz tam olarak anlayamadım. Eğer isteğiniz farklı birşeyse detaylı olarak belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar,

Sanırım anlatamadım. Diyelimki A1 hücresinde yarının tarihi var (dolum tarihi) siz dosyayı bugün açtınız ve kodlar A1 hücresindeki tarihi sistemde görünen tarih ile yani günün tarihi ile karşılaştırdı. Doğal olarak bu iki tarih uyuşmadığı için A1 hücresinde bir değişiklik olmayacaktır. Aynı dosyayı ertesi gün açtığınızda ise A1 hücresinde yazan tarihle sistem tarihiniz eşleşeceği için tarih otomatik olarak yenilenecektir. Siz bu durumdan farklı birşeymi istiyorsunuz tam olarak anlayamadım. Eğer isteğiniz farklı birşeyse detaylı olarak belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırız.
Hocam Merhabalar
Herşey tamam hocam sadece (Aynı dosyayı ertesi gün açtığınızda ise A1 hücresinde yazan tarihle sistem tarihiniz eşleşeceği için tarih otomatik olarak yenilenecektir.) parantez içindeki kısım için şunu söylemek istiyorum.eşleştiği günün gün içinde değilde aynı günün gecesinde 24.00 da değişmesi mümkünmü

Saygılar sunarım

Not: Hocam konumuz değil ama bugün daha yeni girebildim foruma neden kaynaklanıyor sizin içinde mi aynı şey sözkonusu bilginiz var mı
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Daha önceki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Kontrol edermisiniz. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.
 

Mdemir63

Altın Üye
Katılım
7 Temmuz 2006
Mesajlar
2,848
Excel Vers. ve Dili
Ofis2010 32Bit Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2026
Selamlar,

Daha önceki mesajımdaki dosyayı güncelledim. Kontrol edermisiniz. Umarım istediğiniz gibi olmuştur.
Hocam Emeğine yüreğine sağlık iyiki varsınız. tam istediğim gibi çok teşekkür ederim.


Hocam son olarak bir şey daha sormak istiyorum. Bir buton yapıp bu butona bastığımızda Müşteri bilgileri sayfasındaki tüm müşterilerin Dolum ve Kontrol Günü gelen tüplerinin bir listesini yeni bir sayfaya aktarıp dökümünü alabilirmiyiz?


Saygılar sunuyorum
 
Üst