Aynı hücre içerisinde birleştirme

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Herkese Merhabalar

Aynı hücre içerisinde yazılı olan telefon numaralarını farklı bir formatta başka bir hücreye taşımam gerek. Liste çok uzun ve manuel olarak yapamadım.

Örnek vermek gerekirse A1 hücresinde 0 532 456 78 90 şeklinde yazılmış rakamı B1 hücresine 05324567890 şeklinde geçirmem gerekiyor. Nasıl bir formül izleyebilirim?

Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
ben olsaydım metni stuna dönüştürüdüm. yanı ayrı yazılanların hepsi ayrı hücrede olacak şekilde. daha sonra o hücreleri tek hücrede birleştirebilirsin =a1&b1&c1 gibi

sonda hücrenin kenarından tut aşağıya çek olay tamam. belki çok kısa yolu vardır ama bilmiyorum. varsa bende öğrenicem şimdi başkası yazarsa

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
ben olsaydım metni stuna dönüştürüdüm. yanı ayrı yazılanların hepsi ayrı hücrede olacak şekilde. daha sonra o hücreleri tek hücrede birleştirebilirsin =a1&b1&c1 gibi

sonda hücrenin kenarından tut aşağıya çek olay tamam. belki çok kısa yolu vardır ama bilmiyorum. varsa bende öğrenicem şimdi başkası yazarsa
Sn. dincer47 girdiler aynı hücre içerisinde yani farklı sütunlarda olsa söylediğiniz geçerli olacak. Sizin tavsiyeniz parçaal fonksiyonunu kullanarak girdiyi farklı sütunlarda parçalayıp tek hücrede birleştirmeyi öneriyor anladığım kadarıyla?

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
aynen. telefon numaralarının oldugu stunu komple seçip metni sütuna çevir diceksiniz. tek tek ayrı stunlarda olacak. sonra bir numarayı bir hucrede birleştirip tutup aşağı cektıgınızde istediginiz şey olucaktır. sizin dediğiginiz gibi parçala ve birleştir.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Böl ve yönet tekniği :D Tamam teşekkür ederim bu yol aklıma gelmemişti, akıl akıldan üstündür :)

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Bu işlemi formülle yapmam gerekiyor. Listede çok fazla girdi var ve oldukça karışık. Bir önceki yöntem çok sağlıklı olmayacak.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
A sütünundaki bütün verilerini metin yaptıktan sonra aşağıdaki kodu dener misiniz..

Sub x88()
Application.ScreenUpdating = False
Range("a:a").Copy
Range("b:b").PasteSpecial
For x = 1 To Range("b" & Rows.Count).End(3).Row
Range("b" & x).Select
Selection.Replace what:=Chr(32), replacement:=Empty
Cells(x, 2) = "0" & Cells(x, 2).Value
Next x
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
=PARÇAAL(D2;1;1)&""&PARÇAAL(D2;3;3)&""&PARÇAAL(D2;7;3)&""&PARÇAAL(D2;11;2)&""&PARÇAAL(D2;14;2)

formülüyle işi çözdüm :)

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
=PARÇAAL(D2;1;1)&""&PARÇAAL(D2;3;3)&""&PARÇAAL(D2; 7;3)&""&PARÇAAL(D2;11;2)&""&PARÇAAL(D2;14;2)

İhtiyaç olması durumunda şöyle özetleyeyim, yukarıdaki formülü kullanarak tek hücrede birleştirdiğim telefon numarasını, formüllerde kayma yaratmaması için sütun olarak kopyalayıp, metin olarak yapıştırdıktan sonra, hücre içi kontrolle tekrar sayıya çevirerek hücre biçimleme menüsünden tür olarak telefon numarası biçimini tanımladım. Şu an örnek olarak aşağıdaki şekle ulaşmış durumdayım.

Semih Torunlar (532) 456-7890

Son düzenleme:

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ben mi yanlış anladım?

Kod:
=YERİNEKOY(A1;" ";"")
Yada A sütunu seçip Ctrl+H (bul ve değiştir) aranan Boşluk, yerine konacağa hiç bir şey yazmayın. Tamam.

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Merhaba,

Ben mi yanlış anladım?

Kod:
=YERİNEKOY(A1;" ";"")
Yada A sütunu seçip Ctrl+H (bul ve değiştir) aranan Boşluk, yerine konacağa hiç bir şey yazmayın. Tamam.
Hocam teşekkür ederim, yukarıda verdiğiniz formül tam anlamıyla aradığım şeydi. Lakin Bul ve Değiştir de anlattığınızı tam anlayamadım. Aranan kısımda boşluğu nasıl tanımlıyoruz?

Excel Vers. ve Dili
2007 TR
Bu konuyla ilgili sormak istediğim bir şey daha oluştu:) Listemi Google Drive da yayınladım lakin yayınlayınca Biçimlendirmeler kayboldu. Yine aynı numaraları (XXX) XXX-XX XX şekline formulle getirebilme imkanım var mı?

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Hocam teşekkür ederim, yukarıda verdiğiniz formül tam anlamıyla aradığım şeydi. Lakin Bul ve Değiştir de anlattığınızı tam anlayamadım. Aranan kısımda boşluğu nasıl tanımlıyoruz?
Boşluktan kastım boşluk karakteri yani gavurcasıyla space karakteri, klavyedeki en bi büyük tuş. Bilmem anlatabildim mi?