aynı anda farklı birden fazla hücreye metin yazmak için.

elinizde bol parametrelşi,sütunlu satırlı bir excel tablosu var...başlıkları farklı ama metin değerleri aynı olacak..ben ilkine metin girişi yaparken enter ımdan sonra otomatik olarak diğer(başlığı farklı olan ama değeri aynı olan ) hücreye aynı metinin girişini nasıl sağlayabilirim...

Teşekkürler..

Kemal Demir

Özel Üye
Kendı Dusuncemı Solemem Gerekirse;Sornuzu farklı sekilde anlayan ınsanlar olabilir Ornek Küçük Bir dosya Eklersenız zannedersem hem sorunuzun anlasılması hemde cozumu ıcın kolaylık olacaktır.

T

TRABLUS

Misafir
Metni yazdığınız hücre A1 olarak varsayalım, bu metnin hangi hücrelerde gözükmesini istiyor iseniz yazmasını istediğiniz hücreye =A1 yazın.
Eğer metni sadece A1'e yazacak ve bu metin 1'den fazla hücrede gözükecek ise;
=$A$1 yazın ve kopyalayıp diğer hücrelere yapıştırın.

başka anlatım...

Konunun karişmaması için bir başka anlatmayı uygun buluyorum.

Farzedin A1 e bir metin yazdım.peşinden de aynı metinin F1 e yazılması gerek.Alt satıra geçtim A2 ye yazdım. yine aynı değer F2 ye yazılmalı.

Ancak ben öyle fonksiyon istiyorum ki hiç zahmet etmeden A1,A2,A3... yazdığım değerler enterımdan sonra her değer otomatik olarak F1,F2,F3.... a düşsün..

teşekkürler..

T

TRABLUS

Misafir
Son yazdığınız mesajın üstünde ki mesajımda açıkladım. Herhalde gözünüzden kaçtı.
Sadece yapmanız gereken
F1 hücresine gidip =A1 yazıp aşağıya doğru sürüklemek..

Aynı metni gireceğimiz hücreleri ctrl tuşuna basılı olarak seçiyoruz.

Secme işi bitince gireceğimiz metni yazıyoruz.

Daha sonra Ctrl+Enter yapıyoruz.

T

TRABLUS

Misafir
Sayın printscreen,
Þüphesiz sizin verdiğiniz örnekte çok güzel ama, kuzeyli'nin aşağıda istediğini sizin bu dediğiniz ile yapmak mümkün değil.
kuzeyli' Alıntı:
Farzedin A1 e bir metin yazdım.peşinden de aynı metinin F1 e yazılması gerek.Alt satıra geçtim A2 ye yazdım. yine aynı değer F2 ye yazılmalı.

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 verisyonunu kullanıyorum...
Arkadaşlar çok teşekkür ederim bende böyle bir bilgi arıyordum bu bilgi bayağı işime yaradı

Fakat başka birşey daha yapmam gerek hocalarım A1 hücresine yazdığım metni başka bir excell dosyasında da aynı metni yazdırabilir miyiz ?

Teşekkür ederim...

Excel Vers. ve Dili
excell 2010 verisyonunu kullanıyorum...
Arkadaşlar cevap verecek kimse yokmu soruma bu olayın aynısı olacak fakat sadece başka bir dosyadaki bir excell tablosuna aynı hücreyi metin olarak yazdırmak istiyorum sadece yapmam gereken bu yardımlarınızı bekliyorum...

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
A1 hücresine değer girdim ve F1 hücresine =A1 uyguladım Buraya kadar güzel ama F1 hucresini tutup aşagıya sürüklediğim zaman altındaki hücreler de sıfır değerleri çıkıyor (A1 hücresinin altında değerler yok boş) ben A2 hücresine değer girene kadar F2 hücresi boş gözükemez mi?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
F1 hücresindeki formülü aşağıdaki gibi değiştirin sonra aşağı doğru formülü çoğaltın.

=EĞER(A1="";"";A1)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
f1 hücresine kopyalayıp aşağıya çekin...

=EĞER(A1<>"";A1;"")

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
Arkadaşlar çok teşekkür ederim bende böyle bir bilgi arıyordum bu bilgi bayağı işime yaradı

Fakat başka birşey daha yapmam gerek hocalarım A1 hücresine yazdığım metni başka bir excell dosyasında da aynı metni yazdırabilir miyiz ?

Teşekkür ederim...
üstat aynı soruya bende cevap arıyorum ama bulamıyorum iki farklı excel dosyasına aynı anda nasıl bilgi girilebilir ??? sayfalar arası gırılebılıyor ama dosyalar arası bulamadım :-/

H

hnlacin

Misafir
ÇÖZÜM:

1.) Aynı sayfada:

Bir hücreye yazdığınız yazının, başka bir hücrede otomatik olarak yazılmasını istiyorsanız, diğer hücreye şu kodu girmelisiniz: =$D$4 (Tabii, "D4" ana hücrenin parametresi. Siz hangi hücreye yazacaksanız, buraya onu gireceksiniz. "F5, A6, K8..." gibi.)

2) Farklı sayfada:

Aynı belge içinde farklı sayfalardaysa, bu durumda diğer sayfadaki hücreye (ya da hücrelere) şu kodu gireceksiniz: ='sayfa1'!$D$4 (Eğer sayfaya başka bir isim verdiyseniz, bu durumda, "sayfa1" yerine, bu ismi yazacaksınız.)

3) Farklı belgedeyse:

Eğer farklı bir belgedeki hücreye de otomatik olarak yazılmasını istiyorsanız, bu durumda diğer belgedeki hücreye şu kodu girmelisiniz: ='G:\Okul Dökümanlar\Proje-Performans\Derse Katılım\[Derse Katılım Değerlendirme.xlsx]sayfa1'!$D$4 (Burada "G" ana belgenin olduğu yer. Eğer C içindeyse, buraya C yazılacak. Hangi sürücüdeyse, o yazılacak. Ve bundan sonra belgenin olduğu dizin adresi yazılacak. "Okul Dökümanlar\Proje-Performans\Derse Katılım\[Derse Katılım Değerlendirme.xlsx] burada "Derse Katılım Değerlendirme" ana belgenin adı.Ve uzantısı "xlsx". Sonrası, yukardakiler gibi. Sayfası yazılacak)

Burada ana belgenin uzantısı, "xlsx" Office'in versiyonuna göre sizde farklı olabilir. Uzantıya bakmak için, Dosya içinde yukarıda "Düzenle" içinde "Klasör ve Arama Seçenekleri" \ "Görünüm" içinde, "Bilinen uzantıları gizle" seçeneğini kaldırıp, bakın uzantısına.

Başka bir sorun olursa, bana ulaşın.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Turkce
ÇÖZÜM:

2) Farklı sayfada:

Aynı belge içinde farklı sayfalardaysa, bu durumda diğer sayfadaki hücreye (ya da hücrelere) şu kodu gireceksiniz: ='sayfa1'!$D$4 (Eğer sayfaya başka bir isim verdiyseniz, bu durumda, "sayfa1" yerine, bu ismi yazacaksınız.)

Başka bir sorun olursa, bana ulaşın.

ben de farkli sayfalara bu kodu girerek yaziyorum fakat, toplamda 35 sayfa var ve girmem gereken veriler cok fazla. ornek dosyami ekte yolluyorum,icerisine sorunumu da yazdim. bakarsaniz sevinirim