Aylık Istatistik dosyasından günlük rapor oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Selamlar;

2 dosyam var biri aylık istatistik, hergün giriliyor ve bir diğeri günlük 2 ayrı vardiya ile hazırlanan Günlük Rapor.Her gün 2 adet hazırlanıyor.

Bu dosyalar çalışma sayfaları olarak birleşince Aylık Istatistik dosyasına girdiğim veriler Günlük Rapor sayfasına akınca, Günlük Raporu nerdeyse tamamlıyor.

Vardiya ve/gün değişikliklerinde veri akışı devam etsin diye ne yapmam gerekir?

hergün 2 olarak 62 adet Günlük Rapor çalışma sayfası açmayı düşündüm ama bunları aşağıya açılır listeden alabiliyor muyum bilmiyorum.

62 adet açmadan belirli bir formülle yada yöntem ile tek bir Günlük Rapor çalışma sayfası ile bu düşündüğüm şey mümkün mü?

Yardım ederseniz çok sevinirim..

Eklediğim örnekte hiç formül yok, sadece fikri anlatmak için başlıkları koydum

Korkut

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım, umarım istediğiniz çözümdür,

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Cevap yazıp uğraştığınız için çok teşekkür ederim, ufkum açıldı resmen.. Sanırım
aşağıya doğru açılır liste şeklinde olan ilk örnek benim işimi görecektir.

Örnek olarak yapılan her dosyadan birçok şey öğrendim/öğreniyorum.. Çok teşekkür ederim..

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Cevap yazıp uğraştığınız için çok teşekkür ederim, ufkum açıldı resmen.. Sanırım
aşağıya doğru açılır liste şeklinde olan ilk örnek benim işimi görecektir.

Örnek olarak yapılan her dosyadan birçok şey öğrendim/öğreniyorum.. Çok teşekkür ederim..
Tablonun işinizi görmesi istenilen sonuç.
Benim üzerinde durduğum nokta tablo içinde belirttiğiniz ;
"Buraya girilen veriler, rakam-tarih-süre-metin şeklinde olabiliyor"
İbaresiydi.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Tablonun işinizi görmesi istenilen sonuç.
Benim üzerinde durduğum nokta tablo içinde belirttiğiniz ;
"Buraya girilen veriler, rakam-tarih-süre-metin şeklinde olabiliyor"
İbaresiydi.
İyi çalışmalar.
Evet biliyorum, çok teşekkür ederim.. Tablo uçak operasyonları için kullanılacak, 10 adet veri var.. bunlar bazen uçak modeli, bazen operasyon vakitleri ve süreler ya da koltuk sayıları tutmadığı zaman çıkan uyarı mesajları şeklinde (EĞER komutu ile)..

Dediğim gibi her tavsiyeyi dinliyorum, benim için yapılmış her dosya da bilgisayarımda saklı, okuyup-öğreniyorum. Tabloyu tamamen oluştururken sizin gibi excel'i tanıyan insanların uyarılarını dikkate alıp bitirmiş olacağım..

Size de iyi çalışmalar..

Excel Vers. ve Dili
2010 excel
Sn. 1al2ver, bu yapmis oldugunuz calisma benim de cok isime yarayabilir ancak bana haftalik rapor, vardiyasiz sekilde gerekiyor bir de otomatik grafik tanimlanabilir mi acaba?

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Sn. 1al2ver, bu yapmis oldugunuz calisma benim de cok isime yarayabilir ancak bana haftalik rapor, vardiyasiz sekilde gerekiyor bir de otomatik grafik tanimlanabilir mi acaba?
Merhaba sayın gokalpg,

Umarım doğru anlamışımdır, dosyanız ekte.

Kolay gelsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

Birşeyler yapmaya çalıştım, umarım istediğiniz çözümdür,

Kolay gelsin.

Tekrar Merhaba;

denemelerimden sonra biryerde kaldım ilerleyemedim.

dosyanızdaki tarih ve veri doğrulama yöntemlerini kullandım.

muygun dosyasındaki tarih ve vardiyayı metin olarak yazdırmayı da kullandım

aylık rapordan günlük rapora tarih seçerek veri almak için hep rakam ile mi çalışmak gerekiyor?. sizin yönteminizi (topla.çarpım) metin ve tarih ile uygulayamadım

ben tarih ve vardiya (uçuş) seçtiğimde aylık istatistik sayfasından o tarih ve vardiyanın (uçuşun) sırasındaki bilgileri alsın istiyorum.

Bunu sadece EĞER formulünü 62 kere yazdığımda başarabildim. Aylık rapordan günlük tarafına 6-7 veri alsam 500 'e yakın eğer komutu kullanmam lazım, buda özellikle ofisteki bilgisayarlar için büyük sıkıntı.

bir örnek daha yaptım.bu tabloyu bir uçuş operasyon bilgilerini özetlemek için yapıyorum yardım ederseniz sevinirim . Ben günlük rapordan tarih ve uçuş seçtiğimde aylık raporda o tarih ve uçuşun sırasındaki bilgileri almak istiyorum.

EĞER den başka bir formül kullanılabilir mi?

Örnekteki Sayfa2 aylık rapor ve Sayfa3 günlük..

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar