autofilter kriter sayısı sorunu?

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Selam Arkadaşlar.
Sormak istediğim bir konu var:
Autofilter kullanırken sadece iki kriterlemi sınırlıyız bu kriter sayısını çoğaltmanın bir yolu varmı bilen arkadaşlar yol gösterirse sevinirim.Şimdiden teşekkürler. Aşagıda kod örneği görünen macroda bir sorun yok iki kritere göre autofilter uyguluyor ama kriter sayısını arttırmaya kalkınca çalışmıyor ve hata veriyor bu kriterleri arttırmanın bir yolu varmı:

Range("A1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=ocak", Operator:=xlOr, Criteria2:="=şubat"

kodları aşagıdaki gibi yapınca hata veriyor
Range("A1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:="=ocak", Operator:=xlOr, Criteria2:="=şubat", Operator:=xlOr, Criteria3:="=mart"

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
2003 ve daha alt versiyonlar için en fazla iki kriter belirleyebilirsiniz. 2007 için bilmiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
64 Bit
Merhaba
konuyu uyandırıyorum , Excel 2013 için 2 den fazla süzme işlemi yapılabiliyor mu?
Çok araştırdım ama kaynak bulamadım.
Yardımcı olabilirmisiniz.

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
Merhaba
konuyu uyandırıyorum , Excel 2013 için 2 den fazla süzme işlemi yapılabiliyor mu?
Çok araştırdım ama kaynak bulamadım.
Yardımcı olabilirmisiniz.
Kod:
Range("A1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Array( "ocak", "şubat", "mart", "nisan"), Operator:=xlFilterValues
şeklinde deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
64 Bit
Kod:
Range("A1").Select
Selection.AutoFilter
Selection.AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Array( "ocak", "şubat", "mart", "nisan"), Operator:=xlFilterValues
şeklinde deneyin.
merhaba
aslında yapmaya çalıştığım içerir koşulunu ve koşulu ile birlikte kullanarak yapmak. verdiğiniz kod içine değişkenleri tanımladım ama maalesef istediğim gibi olmuyor.

Aslında istediğim alttaki koşul fakat 3. kriteri kabul etmiyor.
Criteria1:="=*yaka*", Operator:=xlAnd, Criteria2:="=*takma*" ,Operator:=xlAnd, Criteria3:="*hassas*"

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Sorun Tablonun bittiğimindin sonraki bitişik sütunu yardımcı sütun olarak kullanarak çözümlene bilinir.
Tablonun Tek sütun olduğunu (A sütunu) varsaydım ve B sütununu da yardımcı sütun olarak kullandım.
Kod:
Sub a()
say = Range("A" & Cells.Rows.Count).End(3).Row
For i = 2 To say
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*yaka*") = 1 Then Range("B" & i) = "var"
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*takma*") = 1 Then Range("B" & i) = "var"
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*hassas*") = 1 Then Range("B" & i) = "var"
Next
  Range("A1").AutoFilter Field:=2, Criteria1:="var"
End Sub

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Ofis 2007
Yardımcı sütun kullanılmadan da yapılabiliniyor.
Kod:
Sub a()
say = Range("A" & Cells.Rows.Count).End(3).Row
For i = 2 To say
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*yaka*") = 1 Then yaz = yaz & "," & Range("A" & i)
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*takma*") = 1 Then yaz = yaz & "," & Range("A" & i)
If Application.CountIf(Range("A" & i), "*hassas*") = 1 Then yaz = yaz & "," & Range("A" & i)
Next
yazi = Split(Mid(yaz, 2), ",")
  Range("A1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Array(yazi), Operator:=xlFilterValues
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
64 Bit
Merhaba

Bende yardımcı sütun ile denemiştim, şimdiki daha güzel oldu, emeğinize sağlık.