ara bul yaparak hücreleri aşağı sürükleme

Excel Vers. ve Dili
2007 vba makro
Arkadaşlar merhabalar. elimdeki çalışmada B sütunundaki her hücreyi A sütununda arayarak bulunan sonucun karşısına B sütunundan araması yapılan hücre gelecek gibi "hücreleri aşağıya sürükle" yapmam gerekiyor. şu an küçük bir çalışma ama bu veri daha bir haftalık ben bunu aylık ve yıllık olarakta yapacağım. ekte çalışma örneği mevcuttur. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Maksadınız B sütununda olanların A sütunundaki satırına A sütunundaki metnin karşısına, bunun B sütununda da olduğunu gösterir bir işaret koymak (siz aynısını getirmek istemişsiniz ama sanki bunun bir anlamı yok gibi geldi bana) şeklinde anlıyorum, doğru mudur?
Örneğin; B203'te FELTON İNŞ. TURİZM VE GIDA TİC VE SAN LTD STİ var, bu değerin A sütunundaki yeri A213 hücresi, o halde 213 no'lu satırda B sütununda bu değer mevcut olduğundan, örneğin E213 hücresine "VAR" metnini yazdırmak için;
Kod:
=EĞER(B2="";"";EĞERHATA(EĞER(KAÇINCI(B2;$A$1:$A$617;0)>0;"VAR";"");"HATALI"))
formülünü E2 hücresine uygulayınız ve aşağı doğru çoğaltınız.
HATALI ibaresi örnek dosyanızda B sütunundaki; GRUP BEYOĞLU HİPERMARKET GRUP BEYOĞLU GIDA TUR.İNŞAAT SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ. için oluşmaktadır, çünkü A sütununda bu metin yok.

Excel Vers. ve Dili
2007 vba makro
omer.baran ve turist ilgi ve alakanız için teşekkür ederim. istediğim sonucu sizler sayesinde elde ettim. iyiki varsınız. iyi çalışmalar dilerim