ankette değerlendirme ölçeklerine değer verme

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
merhabalar. konu açmadan önce arama yaptım ama sorduğum şeyin karşılığı bir tanımlama varsa da ben bilmiyorum. başlığı oluşturmak için bile araştırma yaptım. o nedenle daha evvel defalarca değindiğiniz bir konuysa kusura bakmayın. sorum şu: hazır bir anketi aldım ve üzerinde değişiklikler yaptım. sorulara verilen cevaplar dört seçenekli iken ben beş seçeneğe çıkarmak istiyorum. ama eklediğim seçeneğe değer veremiyorum. o yüzden çeteleye de müdahale ettirmiyor. (Değerler 0-3 arası, 4 yazdırmıyor.) böylece rapor kısmında da boş yerler kalıyor ve elle doldurmam gerekiyor. çok uzattım kısaca imdaaat.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-05-2029
merhabalar. konu açmadan önce arama yaptım ama sorduğum şeyin karşılığı bir tanımlama varsa da ben bilmiyorum. başlığı oluşturmak için bile araştırma yaptım. o nedenle daha evvel defalarca değindiğiniz bir konuysa kusura bakmayın. sorum şu: hazır bir anketi aldım ve üzerinde değişiklikler yaptım. sorulara verilen cevaplar dört seçenekli iken ben beş seçeneğe çıkarmak istiyorum. ama eklediğim seçeneğe değer veremiyorum. o yüzden çeteleye de müdahale ettirmiyor. (Değerler 0-3 arası, 4 yazdırmıyor.) böylece rapor kısmında da boş yerler kalıyor ve elle doldurmam gerekiyor. çok uzattım kısaca imdaaat.
Merhaba;

Bence örnek dosya ekleyiniz, size daha rahat çözüm yolu sağlansın.

Sorunun devamında, ataç eklemek( Dosya eklemek).

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
teşekkür ederim irfancantr. ben istedim ki soru genel olsun, cevap da. anlayıp kendim yapayım. örnek dosyayı boyutu nedeniyle böldüm.
Merhaba;

Dosyanıza baktım lakin dosyanızda hiçbir formül veya makro göremedim, gizli bir sayfa ve koruması var. Şimdi dosya üzerinden
-nereye ne ekleyeceksiniz?
-değerlendirme nasıl yapılacak?
-değerlere puanları nasıl verilecek?

Siz sorunuzu daha açık sorarsanız elimden geleni yapmaya çalışırım.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
123 yazarak dosyayı görebilirsiniz. demek her seferinde yazmak gerekiyormuş. neyse bir örnek vereyim. soru1: okula telefon ettiğimde muhatap bulurum. cevap seçenekleri: her zaman (3) çoğunlukla (2) bazen (1) hiçbir zaman (0) ben istiyorum ki kararsızım seçeneğini de ekleyeyim. tabii bu durumda her zaman (4) çoğunlukla (3) diye devam edecek yeni değerler. çetele üzerinde de artık 4 yazabileceğim. ama yapamıyorum. kararsızım yazıp ekliyorum ama puan değerini nerden nasıl vereceğim bulamadım. aslında dosyayı olduğu gibi gönderecektim ama boyut sorun oldu ben de anlaşılacak kadar örnek bıraktım dosya üzerinde. çeteleye de yer kalmadı. galiba bu da benim acemiliğimden. hâlâ anlaşılır gelmiyorsa dosyayı tam yüklemenin bir yolunu öğrenirim, sonra gönderirim. tekrar teşekkürler.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
123 yazarak dosyayı görebilirsiniz. demek her seferinde yazmak gerekiyormuş. neyse bir örnek vereyim. soru1: okula telefon ettiğimde muhatap bulurum. cevap seçenekleri: her zaman (3) çoğunlukla (2) bazen (1) hiçbir zaman (0) ben istiyorum ki kararsızım seçeneğini de ekleyeyim. tabii bu durumda her zaman (4) çoğunlukla (3) diye devam edecek yeni değerler. çetele üzerinde de artık 4 yazabileceğim. ama yapamıyorum. kararsızım yazıp ekliyorum ama puan değerini nerden nasıl vereceğim bulamadım. aslında dosyayı olduğu gibi gönderecektim ama boyut sorun oldu ben de anlaşılacak kadar örnek bıraktım dosya üzerinde. çeteleye de yer kalmadı. galiba bu da benim acemiliğimden. hâlâ anlaşılır gelmiyorsa dosyayı tam yüklemenin bir yolunu öğrenirim, sonra gönderirim. tekrar teşekkürler.
Merhaba,

Dediklerinizde nasıl hesaplandığına dair hiçbir anlam göremedim. Siz en iyisi ya sizde olan dosyanın orjinalini zip şeklinde sıkıştırarak foruma eklemeye çalışın yada farklı bir şekilde bunu yükleyin.

Ben birşeyler yaptım bir göz atarsınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
sabırla cevap yazdığınız için tekrar teşekkür ederim. dosyayı anketiyle çetelesiyle raporuyla olduğu gibi gönderiyorum. sorun ankete 5. seçeneği ekleyememekle başlıyor ve bu diğer sayfalara müdahale etmemi engelliyor. zincirleme gidiyor yani. ankete 5. seçeneği, çeteleye de yeni puan değerlerini eklemem lazım. böylece raporu çeteleye bağlı olarak çıkartabileceğim. tabii ben diğer aşamaları nasıl yapacağımı da bilmiyorum. benim yöntemi öğrenmem lazım çünkü kendim anket sorularını hem değiştirdim, hem artırdım. mevcut anket üzerinde siz değişiklikler yaptıktan sonra ben kendi sorularımı yazacağım. henüz yazamadım da, seçeneği ekleme işini halletmeyi bekliyorum. (denedim, fiyaskoyla sonuçlandı, işte şimdi burdayım.)

Ekli dosyalar

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
Merhaba,

Ben bir şık daha ekledim, biraz inceleyiniz ve takıldığınız yerde geri dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
hay allah razı olsun. seçenek sayısı artmış, çeteleye de 4 yazılabiliyor. ama ben bunu nasıl yaptığınızı anlayamadım bakıp bakıp. o nedenle yüzümü kızartıp yazmaya devam ediyorum. (bana şunun yolunu yöntemini öğretiniz. yok yapması öğretmesinden daha kolay diyorsanız siz bilirsiniz. ben kendi işimi size yaptırmış gibi olmayayım da.)
durumu toparlayacak olursak,
daha önce demiştim ya. soruları değiştirdim ve artırdım diye. hazır ankette 13 bölümde 45 soru vardı, ben 17 bölümde 78 soru hazırladım. bölüm kısmı ankette değil, sadece raporda çıkıyor, yani bu açıdan sorun yok, değiştirebilirim. ankete 46. soruyu yazdım, çeteleye değerleri elle girdim ama rapor aynen duruyor. yani bu üçü arasındaki bağlantıyı bozdum, birbirinden bağımsız oldular. halbuki benim anketimde daha az olan katılımcı sayısını düzelttiğimde (102den 35e düşürdüğümde) bu, çeteleden rapora aynen yansımıştı. ben istiyorum ki ankete yeni sorular, çeteleye de yeni değerler ekledikçe rapor tık tık değişsin. ilk 45 sorudaki değerleri değiştiriyorum, öylesine, rapor da değişiyor. ama 46dan sonra bu olmuyor. bunun yolu yordamı nedir? yoksa formülü her soruda tekrar girmem gerek. (+33 soru) inşallah açık anlatmışımdır.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
hay allah razı olsun. seçenek sayısı artmış, çeteleye de 4 yazılabiliyor. ama ben bunu nasıl yaptığınızı anlayamadım bakıp bakıp. o nedenle yüzümü kızartıp yazmaya devam ediyorum. (bana şunun yolunu yöntemini öğretiniz. yok yapması öğretmesinden daha kolay diyorsanız siz bilirsiniz. ben kendi işimi size yaptırmış gibi olmayayım da.)
durumu toparlayacak olursak,
daha önce demiştim ya. soruları değiştirdim ve artırdım diye. hazır ankette 13 bölümde 45 soru vardı, ben 17 bölümde 78 soru hazırladım. bölüm kısmı ankette değil, sadece raporda çıkıyor, yani bu açıdan sorun yok, değiştirebilirim. ankete 46. soruyu yazdım, çeteleye değerleri elle girdim ama rapor aynen duruyor. yani bu üçü arasındaki bağlantıyı bozdum, birbirinden bağımsız oldular. halbuki benim anketimde daha az olan katılımcı sayısını düzelttiğimde (102den 35e düşürdüğümde) bu, çeteleden rapora aynen yansımıştı. ben istiyorum ki ankete yeni sorular, çeteleye de yeni değerler ekledikçe rapor tık tık değişsin. ilk 45 sorudaki değerleri değiştiriyorum, öylesine, rapor da değişiyor. ama 46dan sonra bu olmuyor. bunun yolu yordamı nedir? yoksa formülü her soruda tekrar girmem gerek. (+33 soru) inşallah açık anlatmışımdır.
Biraz beklerseniz anlatmaya çalışacağım.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
Merhaba;

cetele adlı sayfanızda ki hücrelerde veri doğrulama vardı.Sadece 3 sayısına kadar rakam girme zorunluluğunda bırakmış hücrelere.Bunu 4 yaptım hatalı fazla sayı girilmemesi için.

Verİ DoĞrulama (data Validation)

rapor sayfasına geldiğimizde ise eklediğimiz bir sütunu işlemlere ilave edebilmek açısından bir sütun daha ekledik.Sütunu eski dosyanızı varsayarak söylüyorum , son veri sütunu olan H sütununun üzerine gelerek ekleme yaptım.Diğer D,E,F,G sütunlarının içinde ki formüllere bakarak nerelerden veri aldığının kontrolünden sonra nereden veri alması gerektiğini gördüm. rapor sayfası gizli olan frekans sayfasından veri alıyor. Orada hangi hücreden veri alması (mantıkla bulunur) kararını vererek o formülü ilave ediyorum. Ve diğer etkilenen I ve J sütunlarının içeriğine eklediğimiz sütunu da ilave ediyorum.
Örneğin;
Kod:
=TOPLA(D4:[COLOR="Red"]G[/COLOR]4)
olan formülü
Kod:
=TOPLA(D4:[COLOR="red"]H[/COLOR]4)
formülle değiştirdim. Bir sütun daha eklediğim için.

J sütununda da ;
Kod:
=(D4*0)+(E4*1)+(F4*2)+(G4*3)
olan formülü
Kod:
=(D4*0)+(E4*1)+(F4*2)+(G4*3)[COLOR="red"]+(H4*4)[/COLOR]
formülle değiştirdim ve aşağıya doğru kaç soru varsa çekerek çoğalttım.

Unutmadan K sütununda bulunan formül ;
Kod:
=(J4/I4)
boş hücrelerden veri alırken hata verdiği için
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(J4/I4);"";(J4/I4))
şeklinde değişiklik yaptım ve sonuç toplamını etkilememesi için.

grafik sayfaları ise ben sütun ekledikçe kendisi kaydırma yaptığı için işlem değişikliği uygulama gereği duymadım.

Takıldığınız nokta olursa müsait oldukça yardımcı olurum.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
ayrıntılı açıklamışsınız sağolun. veri doğrulama tamamdır. rapor sayfasındaki formülleri de yazmışsınız. ben aslında o formülleri hücrenin üzerinde görüyordum ve bir sütun ilavesi yaparak yeni formülü bir hücre için yazmıştım da aşağıya doğru çekerek diğer hücrelerde de uygulanabileceğini bilmiyordum (evet, bunu da bilmiyordum). rapor sayfası gizli olan frekans sayfasından veri alıyor, demişsiniz. frekans sayfasını da göstermişsiniz. ilk 45 sorudaki değişiklikleri (çetele üzerindeki) aynen yansıtıyor. ama ilave sorularımı boş geçiyor. şimdi çetele ve frekans arasındaki bağlantıyı EĞERSAY ÇETELE... olarak görüyorum ama sizin şu aşağıya doğru çek yöntemini burada beceremedim. kaç türlü denedim ama ya 0 sayıyor ya da bir önceki veriyi aynen kopyalıyor. sormaya çalıştığım çeteleyi doldurmaya başladım, ama frekans sayfası değişmiyor. üşenmez frekans sayfasına da yazardım da ilk 45 sorudaki değişiklikleri gösteriyorsa benim yeni sorularımı da göstersin. sonra rapora veri göndersin. sonra da ben bu işi bugün sona ermeden bitireyim. tekrar teşekkür ederim.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
ayrıntılı açıklamışsınız sağolun. veri doğrulama tamamdır. rapor sayfasındaki formülleri de yazmışsınız. ben aslında o formülleri hücrenin üzerinde görüyordum ve bir sütun ilavesi yaparak yeni formülü bir hücre için yazmıştım da aşağıya doğru çekerek diğer hücrelerde de uygulanabileceğini bilmiyordum (evet, bunu da bilmiyordum). rapor sayfası gizli olan frekans sayfasından veri alıyor, demişsiniz. frekans sayfasını da göstermişsiniz. ilk 45 sorudaki değişiklikleri (çetele üzerindeki) aynen yansıtıyor. ama ilave sorularımı boş geçiyor. şimdi çetele ve frekans arasındaki bağlantıyı EĞERSAY ÇETELE... olarak görüyorum ama sizin şu aşağıya doğru çek yöntemini burada beceremedim. kaç türlü denedim ama ya 0 sayıyor ya da bir önceki veriyi aynen kopyalıyor. sormaya çalıştığım çeteleyi doldurmaya başladım, ama frekans sayfası değişmiyor. üşenmez frekans sayfasına da yazardım da ilk 45 sorudaki değişiklikleri gösteriyorsa benim yeni sorularımı da göstersin. sonra rapora veri göndersin. sonra da ben bu işi bugün sona ermeden bitireyim. tekrar teşekkür ederim.
Biraz müsade ederseniz size 100 soruluk hazırlayayım.Sizde o dosyayı inceler bozarak - yaparak öğrenmeye başlarsınız.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
çok bozdum da yapamadım. ama siz bilirsiniz, muhtemelen hazırladığım ilk ve son anket olacak. o nedenle ille de yol yöntem demeyeceğim. (daha doğrusu yolunu yöntemini kavrayamadığım için mecbur kalmadıkça yapmayacağım.)yeterince vaktinizi almış olduğumun ve size, açıklamaktansa hazırlamanın daha az vakit harcatacağının farkında olarak siz bilirsiniz, hazırlayıp yollayın diyorum ve vicdanımı rahatlatıyorum.
'...Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu Kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır...'
tekrar teşekkürler.

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
Dosyanız ekte,

Siz inceleyiniz, eksik gördüğünüz yerleri tamamlamaya çalışırız.

Ekli dosyalar

irfancantr

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 365 - İmngilizce
07-05-2029
çok bozdum da yapamadım. ama siz bilirsiniz, muhtemelen hazırladığım ilk ve son anket olacak. o nedenle ille de yol yöntem demeyeceğim. (daha doğrusu yolunu yöntemini kavrayamadığım için mecbur kalmadıkça yapmayacağım.)yeterince vaktinizi almış olduğumun ve size, açıklamaktansa hazırlamanın daha az vakit harcatacağının farkında olarak siz bilirsiniz, hazırlayıp yollayın diyorum ve vicdanımı rahatlatıyorum.
'...Kim, kardeşinin ihtiyacını görürse Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu Kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır...'
tekrar teşekkürler.
Rica ederim, ben teşekkür ederim :) Sonuçta bende ne biliyorsam bu site sayesinde uğraşarak öğrendim. Formüllerin üzerine çift tıklama yaparsanız en azından nerelerden veri aldığını kavrarsınız.Veri aldığı alanı renkli bir kutu içerisinde gösterecektir size.

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 türkçe
evet, günün sonunda anketime veri girişlerini tamamlamış durumdayım. sadece bir ayrıntı kaldı, henüz bahsetmediğim. o da bana ev ödevi olsun. ar-ge den görmediğimiz yardımı irfancantr den gördük, minnettarız. bu siteyi ihtiyacı olacağını düşündüğüm herkese tavsiye edeceğim. hem kendi adıma, hem okulum adına tekrar tekrar ve çok çok teşekkürler.

anketi yeni sorularıyla yolluyorum. belki birisine lazım olur. tamamen orijinal olmasa da mevcut veli memnuniyeti anketlerine bir alternatiftir.

açılan konu hakkında bilgi rengi vermekten bahsetmişsiniz. onu yapamam ama şunu diyebilirim. BENİM SORUNUM ÇÖZÜLMÜŞTÜR.

Ekli dosyalar