anımsama veya otomatik doldurma

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
arkadaşlar kolay gelsin.ekli dosyada anlatmaya çalıştım elimde görev yazdığım bir liste var listede alt alta gelen göreve giden şahısları ekliyorum. burada değişmeyen yani tek olan D sütunundaki sicil numarası. aynı şahsa defalarca görev yazdığımda her seferinde adı soyadı,telefonu girmem gerekiyor.

şayet mümkünse D sütunundaki yere sicil no girdiğimde E ve F sütunları yukarıdaki daha önceki bilgiler yardımı ile otomatik doldurulabilirmi.yani bir şahsın kaydını yapıp yazdıktan sonra ilerideki bir zamanda o şahsı tekrar girmem gerektiğinde girmek için D sütutuna sicil girdiğimde E ve F sutunları yukarıdaki o şahsın sicilini görüp otomatik doldurulabilirmi.bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.şimiden emelği geçenlerin eline sağlık
Not: dosyayı örnek olarak kısa yaptım normalde 10 000 satır olarak kullanıyorum.

Ekli dosyalar

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
düşeyara denedin mi ?

Excel Vers. ve Dili
türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
02-12-2023
öncelikler girişleri yapabilmek için veri sayfasına bir seferliğinie kayıt eklemen gerekiyor.daha sonra sayfa 1 de ad soyad kısmına hangi ismi yazarsan diğer bilgiler gelecektir.

istediğiniz boyle bir şeymi

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
öncelikler girişleri yapabilmek için veri sayfasına bir seferliğinie kayıt eklemen gerekiyor.daha sonra sayfa 1 de ad soyad kısmına hangi ismi yazarsan diğer bilgiler gelecektir.

istediğiniz boyle bir şeymi
syn metin hocam istediğimi anlamışsınız ayrıca veri sayfasıda oluşturabilirimde isimden gelmesini istemiyorum çünkü aynı isimden birkaç arkadaş var sicilden gelebilirmi sicilden yani D sütunundan gelecek ve sadece E ve F sutununa isim ve telefon gelecek yardımcı olursanız sevinirim

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
syn metin hocam istediğimi anlamışsınız ayrıca veri sayfasıda oluşturabilirimde isimden gelmesini istemiyorum çünkü aynı isimden birkaç arkadaş var sicilden gelebilirmi sicilden yani D sütunundan gelecek ve sadece E ve F sutununa isim ve telefon gelecek yardımcı olursanız sevinirim
değiştirdim.sicil no su girerek deneyin

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
değiştirdim.sicil no su girerek deneyin
metin hocam sicil girerek denedim çalışmıyor farklı dosyayı yüklemiş olabilirmisiniz birdaha kontrol edebilirmisiniz ayrıca nasıl yapılıyor makro ilemi yaptınız çünkü tarih ve görev olmayacak nasıl yaptığınızı anlayabilirsem kendim düzeltmeye çalışırım

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
metin hocam sicil girerek denedim çalışmıyor farklı dosyayı yüklemiş olabilirmisiniz birdaha kontrol edebilirmisiniz ayrıca nasıl yapılıyor makro ilemi yaptınız çünkü tarih ve görev olmayacak nasıl yaptığınızı anlayabilirsem kendim düzeltmeye çalışırım
dosyayı düzeltmiştim.bir önceki mesaja bakın

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
düşey ara ile yapıldı.istemediğin kısım var ise o bölümün hücresinin başından sonuna kadar formulleri silersen olur.

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
hocam düşey ara olduğunu yeni gördüm kusura bakmayın elinise sağlık hakkınızı helal edin

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
hocam düşey ara olduğunu yeni gördüm kusura bakmayın elinise sağlık hakkınızı helal edin
rica ederim.işinizi gördükse ne mutlu bana.sadece basit bir formulu hücrelere yerleştirdik o kadar
örnek sicil no girdiğinde ismin gelmesi için
=EĞER(D3="";"";DÜŞEYARA(D3;veri!A:B;2;0)) formulu kullandım.diğerlerinide ona göre düzenledim

Excel Vers. ve Dili
türkçe
02-12-2023
rica ederim.işinizi gördükse ne mutlu bana.sadece basit bir formulu hücrelere yerleştirdik o kadar
örnek sicil no girdiğinde ismin gelmesi için
=EĞER(D3="";"";DÜŞEYARA(D3;veri!A:B;2;0)) formulu kullandım.diğerlerinide ona göre düzenledim
birşeyi unutmuşum A3 hücresine =EĞER(D3>0;1;"") A4 hücresinede =EĞER(D4>0;A3+1;"") yazın daha sonra A4 HÜCRESİ köşesi + olunca tutun aşağı doğru çekin
sayılarda otomatik gelsin

Excel Vers. ve Dili
2003 tr
teşekkürler elinenize sağlık kolay gelsin