Soru altalta verilerin yanyana getirilmesi

kakara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-12-2025
Merhaba ustadlar excel calısma sayfamda yaklasık 60.000 satırlık verı var (daha artabılır) bu verılerın barkod kısmı bırbırını tekrar ederken renk ve beden kısımları her barkod da degısıyor yapmak ıstedıgım ılgılı barkodun kaç rengı varsa her renk bır sutuna ve bedenlerıde yanına gelıcek bır sekılde calısma yapılabılır mı ? şimdiden ilginize tesekkurler.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Eklediğiniz dosyanıza görmek istediğiniz sonuç tablosunu da elle yapıp tekrar foruma ekleyebilir misiniz?

kakara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
19-12-2025
dosya revıze edıldı Korhan Bey ilginiz için teşekkurler

Ekli dosyalar

kakara

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2016 plus
19-12-2025
üstad çok tesekkurler yaptıgınız çalışma mukemmel yalnız sormak ıstedıgım bırsey daha var.

ben analız yaptıktan sonra aynı sıparıs nolu fakat farklı renklı urunlerı baska bır sayfadakı sıparıs numaralarıyla düşeyara formuluyle karşılaştırdıgımda sadece ılk rengı secebılıyorum d sutununa bır rengı e sutununa 2. rengı varsa f sutununa 3. rengı gıbı urunun kaç rengı varsa getırmek ıstıyorum. bunun için nasıl bır yol ızlemem gerekır acaba ?

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Tekrar eden verilerde dizi formülleri ile farklı bir alanda liste oluşturabilirsiniz. DÜŞEYARA fonksiyonu tekrar eden verilerde ilk bulduğunu getirir. Bunun yerine dizi formül kullanabilirsiniz. Ya da tekrar eden veriler için benzersiz bir ID numarası tarzı bir alan oluşturup bu alanı DÜŞEYARA fonksiyonunda kullanabilirsiniz.