b sütünunda alt satır boş ise üst satırı kopyalasın istiyorum. ekteki dosyada sayfa1 deki veriler sayfa2 deki gibi olsun istiyorum. teşekkürler
Ekli dosyalar
-
52 KB Görüntüleme: 36
DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Merhabab sütünunda alt satır boş ise üst satırı kopyalasın istiyorum. ekteki dosyada sayfa1 deki veriler sayfa2 deki gibi olsun istiyorum. teşekkürler
Option Explicit
Sub üstü_alta_kopyala_1967()
'Konu : Üstteki Dolu Satırı Boş Satıra Kopyalama
'Mail : m.batu.1967@gmail.com
'Coder By : asi_kral_1967
Dim asi As Long
For asi = 4 To Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
If Cells(asi, "B") <> "Member:" And Cells(asi, "B") <> "Distribution:" Then
If Cells(asi, "B") = "Period:" Then asi = asi + 2
If Cells(asi, "B") = Empty Then
Cells(asi, "B") = Cells(asi - 1, "B")
End If
End If
Next
MsgBox "İşlem Tamamlandı", vbInformation, "asi_kral_1967"
End Sub
ekteki kodları denermisiniz.b sütünunda alt satır boş ise üst satırı kopyalasın istiyorum. ekteki dosyada sayfa1 deki veriler sayfa2 deki gibi olsun istiyorum. teşekkürler
Sub kopyala()
For i = 2 To Range("A65536").End(3).Row
If Cells(i, 2).Value = "" And Cells(i - 1, 2).Value <> "Period:" And Cells(i - 1, 2).Value <> "" Then
Cells(i, 2).Value = Cells(i - 1, 2).Value
End If
Next
End Sub
Kolay Gelsin.çok teşekkür ederim hocam ellerine sağlık..
ekteki kodları denermisiniz.
Alternatif
Kod:Sub kopyala() For i = 2 To Range("A65536").End(3).Row If Cells(i, 2).Value = "" And Cells(i - 1, 2).Value <> "Period:" And Cells(i - 1, 2).Value <> "" Then Cells(i, 2).Value = Cells(i - 1, 2).Value End If Next End Sub
Kod ile alt satır boş ise üst satırdaki yalnızca b sutununu, boş satıra kopyalıyor.Merhaba,
Sizin tam olarak istediğiniz nedir. Detaylı açıklarmısınız.
.
TeşekkürlerKopyala kodlarını aşağıdakilerle değiştirin.
.Kod:Sub kopyala() For i = 3 To Range("A65536").End(3).Row Step 2 Cells(i, "A").Resize(1, 7).Copy Cells(i + 1, "A") Next End Sub