Alt bilgi eklenmesi

Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
Merhabalar;
öncelikle şimdi açtığım konu hakkında forumda arama yaptığımı ancak bulmadığımı belirteyim.

şimdi benim problemim kısaca şunlar:

Mesela; herhangi bir excel sayfasına alt bilgi veya üst bilgi eklerken dosya - sayfa yapısı - üst bilgi ve alt bilgi kısmından yazıyla her sayfanın altına sabit bir metin eklemek mümkün. ve ayrıca yine dosya - sayfa yapısı - çalışma sayfası kısmından ise üstte yinelenecek satırları seçerek işlemimizi gerçekleştirebiliyoruz ancak;

1. üstbilgi ve alt bilgi kısmına formül içerikli bir hücre değerinin otomatik atılması sağlanamıyor. ben içeriğinde formül olan bir hücre değerini her sayfanın altına atmasını nasıl yapabilirim?
2. birinci sorumdaki değerin sadece en son sayfanın altına atılmasını nasıl sağlayabilirim?
3. birinci ve ikinci sorumdaki değerlerin aynı şekilde üst satırlarda yer almasını nasıl sağlayabilirim?

Şimdiden tüm excel.web.tr, admin ve modlarına tşk ederim.
Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Saygılarımla;
 
Son düzenleme:

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Küçük bir dosya ekleyin ve alt bilgide çıkmasını istediğiniz kısmı belirtin.
 
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
Küçük bir dosya ekleyin ve alt bilgide çıkmasını istediğiniz kısmı belirtin.
dosya eklemeyi düşündüm ancak ekleyeceğim dosyada personele ait gizli bilgiler yer almakta. bu yüzden dosya eklemedim. dosya eklemeden bir çözüm bulamaz mıyız?
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
O bilgileri değiştirip gönderin. Böylece daha çabuk cevap bulabilirsiniz. Ayrıca dosya eklemezseniz konu uzayıp gidiyor.
 
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
O bilgileri değiştirip gönderin. Böylece daha çabuk cevap bulabilirsiniz. Ayrıca dosya eklemezseniz konu uzayıp gidiyor.
bilgileri değiştirerek dosyayı konuma ekledim. dosyadaki net ücret adlı sütundaki değerlerin her sayfanın altında sayfa toplamı alınacak; ayrıca bu sütundaki tüm değerlerin toplamı ve Başhekimin adı ile beraber tarih kısmı sadece en son sayfanın en altında yer alacak.

Ancak ben bu problemle bir çok defa karşılaşıyorum. bunu sadece bu dosya için değil diğer yapacağım dosyalarda benzer şekilde kulllanabilmem gerekiyor.

Tşk ederim yardımlarınızı acil olarak beklemekteyim.
Saygılarımla....
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=38955&highlight=alt+toplam
sayın meslekinin bana vermiş olduğu cevap mevcut... ancak bir sıkıntısı va4r dosyanın sayfa
1) kenar boşlukları standart değerlerde olmayınca
2) son sayfa son satıra kadar dolmuyorsa son sayfa için
çalışmıyor
 
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Kod:
s1.Range("a1").Select
For a = 1 To ssayısı
    If a = 1 Then
        ilk = [color="red"]5[/color]
    Else
    ilk = ssonu(a - 1)
    End If

buradaki 5 sayısını 2 ile değiştirmeniz yeterli
17 mesajdaki dosyadan başlayın
satırların 263 te bitmesi sorun değil ayrıca
 
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
Kod:
s1.Range("a1").Select
For a = 1 To ssayısı
    If a = 1 Then
        ilk = [color="red"]5[/color]
    Else
    ilk = ssonu(a - 1)
    End If

buradaki 5 sayısını 2 ile değiştirmeniz yeterli
17 mesajdaki dosyadan başlayın
satırların 263 te bitmesi sorun değil ayrıca
kardeş dediğin 17çmesajdaki dosyayıda indirdim. önizleme yaptığımda sayfa latlarında toplamları göremedim. ayrıca senin soylediğin gibi dosya sayfa yapısından yazdırma alanını da temizledim ama yine olmadı. verdiğin 2 rakamını da 5 ile değiştirdim ama yine de olmadı :S

hem ben bu işi sadece toplam için değil; herhangi bir formül içinde kullanmak istiyorum mesela en son sayfanın altına onay için imza yerinin açılması gibi.

şimdiye dek ilgilendiğin için tşk ediyorum ama samimi olmak gerekirse işime yaramadı. :(

umarım problemimi anlatabilmişimdir....
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
alt+f11 ile açıp alttoplam makrosunu çalıştırabilirsin....
birden fazla satır eklemek o beni aşar.... tam olarak ne yapcaksan ona ilişkin dosyanı eklersen ustalar daha iyi yardımcı olurlar....
 

hamitcan

Uzman
Uzman
Katılım
1 Temmuz 2004
Mesajlar
7,680
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu dener misiniz?

Kod:
Sub calis()
toplamsil
satirekle
toplamal
End Sub
Sub satirekle()
With Sheets(1)
    .DisplayPageBreaks = True
For i = 1 To .HPageBreaks.Count
 sayfasonu = .HPageBreaks(i).Location.Row - 1
    .Rows(sayfasonu).Insert
    .Cells(sayfasonu, "c") = "toplam"
    .Cells(sayfasonu, "c").Interior.Color = vbYellow
Next
End With
End Sub
Sub toplamsil()
    Worksheets(1).DisplayPageBreaks = True
    For i = Worksheets(1).HPageBreaks.Count To 1 Step -1
    Rows(Worksheets(1).HPageBreaks(i).Location.Row - 1).Delete
    Next
End Sub
Sub toplamal()
    For Each NumRange In Columns("i").SpecialCells(xlCellTypeFormulas, 23).Areas
        SumAddr = NumRange.Address(False, False)
        NumRange.Offset(NumRange.Count, 0).Resize(1, 1).Formula = "=SUM(" & SumAddr & ")"
    Next NumRange
End Sub
 
Son düzenleme:
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Sn Hamitcan hocam arkadaştan önce ben denedim sadece sayfa1 in alt toplmını alıyor

Sn Mehmet 19, sn mesleki hocamın kodlarını size uyarladım .... ancak en allttaki toplamı yeniden elle hesaplamanız lazıım. command butona tıklayınca ,işinişz hallolacaktır.
 
Katılım
31 Ocak 2006
Mesajlar
145
Excel Vers. ve Dili
Office 2010(64 bit) - Türkçe
arkadaşlar harikasınız ama bana özellikle en son sayfanın altına onaylayacak kişi ismini ve tarihi çalışma kitabındandaki bir hücreden otomatik olarak yazdırabilmem gerekiyor. şimdiye dek yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tşk ediyorum. umarım bu problemi de çözebiliriz....
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
bunu deneyebilirsiniz onay eklem için

DÜZENLEME
genel toplamıda otomatik aldırdım........ / yanlış sonuç veriyor ustalar bir göz atsa iyi olacak
ayrıca toplam silde son sayfadaki alttoplam bilgisii silinmiyordu o işi de hallettim.

saygılarımla
 
Son düzenleme:
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
module1 i değiştirin hallettim
Kod:
Sub alttoplam()
'Call toplamsil
Dim ssonu(55)
Set s1 = Sheets("BORDRO")
Set s2 = Sheets("onay")
s1.Select
s1.Activate

sonbos = s1.Cells(65536, "f").End(xlUp).Row + 2         'sayfadaki son dolu satırın bir altı (sonboş)

'yazdırma alanı belirleme
     ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$I$" & sonbos

'sayfa sonlarındaki satırlara sayfa toplamı alma işlemi sn. meslkei ye teşekkürlerimle, hsayar
ssayısı = s1.HPageBreaks.Count
                                
s1.Range("a1").Select
For ss = 1 To ssayısı
    ssonu(ss) = s1.HPageBreaks(ss).Location.Row
    ActiveWindow.SmallScroll Down:=ssonu(ss) + 20
Next

s1.Range("a1").Select
For a = 1 To ssayısı
    If a = 1 Then
        ilk = 2
    Else
    ilk = ssonu(a - 1)
    End If

    ActiveWindow.SmallScroll Down:=ssonu(a)
    s1.Rows(ssonu(a) - 1).Insert
    s1.Cells(ssonu(a) - 1, "c") = a & ". SAYFA TOPLAMI"
    s1.Cells(ssonu(a) - 1, "g") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "G"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "G")))
    gtop1 = gtop1 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "G"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "G")))
    s1.Cells(ssonu(a) - 1, "h") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "H"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "H")))
    gtop2 = gtop2 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "H"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "H")))
    s1.Cells(ssonu(a) - 1, "I") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "I"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "I")))
    gtop3 = gtop3 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "I"), s1.Cells(ssonu(a) - 2, "I")))
    With s1.Range("C" & ssonu(a) - 1 & ":d" & ssonu(a) - 1)
    .Interior.ColorIndex = 1
    .Font.ColorIndex = 2
    End With
Next

ilk = ssonu(a - 1)
ssonuc = s1.Range("a65536").End(3).Row + 2
s1.Rows(ssonuc - 1).Insert
s1.Cells(ssonuc - 1, "C") = a & ". SAYFA TOPLAMI "
        With s1.Range("C" & ssonuc - 1 & ":D" & ssonuc - 1)
        .Interior.ColorIndex = 1
        .Font.ColorIndex = 2
        End With

s1.Cells(ssonuc - 1, "G") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "G"), s1.Cells(ssonuc - 2, "G")))
gtop1 = gtop1 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "G"), s1.Cells(ssonuc - 2, "G")))
s1.Cells(ssonuc - 1, "H") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "H"), s1.Cells(ssonuc - 2, "H")))
gtop2 = gtop2 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "H"), s1.Cells(ssonuc - 2, "H")))
s1.Cells(ssonuc - 1, "I") = WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "I"), s1.Cells(ssonuc - 2, "I")))
gtop3 = gtop3 + WorksheetFunction.Sum(s1.Range(s1.Cells(ilk, "I"), s1.Cells(ssonuc - 2, "I")))

s1.Range("a1").Select

'genel toplam a1
gntopyzsatır = s1.Cells(65536, "f").End(xlUp).Row + 2         'sayfadaki son dolu satırın bir altı (sonboş)
s1.Cells(gntopyzsatır, "C") = "GENEL TOPLAM"
s1.Cells(gntopyzsatır, "G") = gtop1
s1.Cells(gntopyzsatır, "H") = gtop2
s1.Cells(gntopyzsatır, "I") = gtop3

        With s1.Range("C" & gntopyzsatır & ":I" & gntopyzsatır)
        .Interior.ColorIndex = 15
        End With

Call Onay
'------
s1.PrintPreview
End Sub
'=============================================================================================================

Sub toplamsil()
Set s1 = Sheets("BORDRO")
Set s2 = Sheets("onay")
    
    'en son sayfada oluşturulan veriyi sil
    sndlst = s1.Cells(65536, "f").End(xlUp).Row
    Rows(sndlst - 2 & ":" & sndlst).Select
    Selection.Delete Shift:=xlUp

    'diğer sayfaların son satırındaki toplmaları sil
    s1.DisplayPageBreaks = True
    For i = s1.HPageBreaks.Count To 1 Step -1
    Rows(s1.HPageBreaks(i).Location.Row - 1).Delete
    Next
End Sub
'=============================================================================================================

Sub Onay()
Set s1 = Sheets("BORDRO")
Set s2 = Sheets("onay")

onyzsatır = s1.Cells(65536, "f").End(xlUp).Row + 3         'sayfadaki son dolu satırın bir altı (sonboş)
    
    s1.Range("F" & onyzsatır & ":I" & onyzsatır).Select     ' f ve ı aralağındaki hücreleri birleştir.
    With Selection
        .HorizontalAlignment = xlCenter
        .VerticalAlignment = xlCenter
        .Orientation = 0
        .AddIndent = False
        .IndentLevel = 0
        .ShrinkToFit = False
        .ReadingOrder = xlContext
        .MergeCells = False
    End With
    Selection.Merge

'onay sayfasından gelen bilfileri son boş satıra yaz
s1.Cells(onyzsatır, "f") = s2.Cells(2, "b") & vbLf & s2.Cells(3, "b") & vbLf & _
                           s2.Cells(4, "b") & vbLf & Format((s2.Cells(5, "b")), "dd/mm/yyyy") & vbLf
'hücre yüksekliğini ayarla
s1.Cells(onyzsatır, "f").RowHeight = 70
End Sub
'=============================================================================================================
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
inşallah verdiğimiz cevap işe yarar... dosyayı kimse indirmemiş daha...
 
Katılım
2 Mart 2005
Mesajlar
2,960
Excel Vers. ve Dili
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
Sayın ustalarım bu konuda benim bir sorum daha var

1) Alt toplamı aldığı gibi diğer sayfanın üstünede devreden ekleme şansımız var mı acaba?

2) ve Her sayfanın sonundaki son satıra onay sayfasındaki a1&b1&c1 i yazmak mümkünmü

yani

satır
52
53
54
55 sayfa sonu
56 sayfa başı
57 .....

iken
53 ....
54 alttoplam
55 onay
_______________
56 devreden toplam
57 eski 54
58 eski 55

gibi
 
Üst