Ağda Açık Bulunan Exceli Tüm Bilgisayarlarda

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Merhaba Arkadaşlar,

Çalıştığım şirkette ağ üzerinde yaklaşık 700 kişinin giriş yaptığı bir excel dosyam var fakat bu dosya günlük olarak güncelleniyor ve çok zor, çünkü kimin dosyayı açık bıraktığını bulamıyoruz dosya sürekli açık kalıyor. Şöyle bir fikir ürettim, veri dosyası ve asıl excel dosyayı ayrı olacak. Asıl excel dosyasında bir makro olacak ve bu makro veri dosyasının a1 hücresine 1 yazıldığında asıl dosyayı açık bırakan tüm personellerde çalışacak ve asıl excel dosyasını tüm bilgisayarlarda kapatacak. Bence bu yapılabilir. ="dosya ismi"!a1 formülü gibi olacak. Veri dosyasından 1 rakamını çektiği anda asıl excelde makro çalışacak ve tüm bilgisayarlarda dosya kapanacak, konu hakkında yardımlarınız rica olunur.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Açık dosya açık bilgisayar demektir.

Bu denli ağır bir dosyada kodlar ile müdahale yerine , zamanlanmış görevler ile bütün bilgisayarlara bir kapanış saati verirseniz kapanmayan bilgisayar kalmaz ve bu arada güncelleme de yapılmış olur.

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Çağrı merkezinde çalıştığımız için tüm bilgisayarlar 7 gün 24 saat çalışmakta, bu nedenle bu şekilde bir yol izliyorum. Aslında böyle bir şey çok zor olmasa gerek farklı kaynaklardan aşağıdaki gibi bir kod elde ettim. Yardımlarınız rica olunur.

Kod:
Set dosyaac = Workbooks.Open("\\dosyayolu\dosyaadı.xlsx", True, True)
dosyaac.Close False

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Dos üzerinden herkese mesaj yollayabilirsin , ekran altında siyah şeritte çıkar :

Başlat >>çalıştır cmd net send \\hedefbilgisayarınadı "mesaj"
eğer buradaki bilgisayaradı bölümüne * koyarsan,tüm çalışma grubuna aynı anda mesaj gider..(net send * mesaj)

Tabi herkesin verilen zamanda ekranına bakıyor olması gerek .

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Maalesef bnlar iş bankası sistemi üzerinde yapabileceğim komutlar değil. :( bu kodları biliyorum ancak tek çarem bahsettiğim makro.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Aslında baktığımız zaman basit makro gibi duruyor, yani veri dosyamız olacak, ben bu veri dosyasının a1 hücresine 1 yazdığımda orijinal excel, veri dosyasındaki a1 hücresi 1 ise otomatik dosyayı kapatacak. Bu sadece hücrenin değerine göre makro çalıştırmasının dosya/hücre hali olacak diyebilirim.

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Benim şu an network deneme imkanım yok ancak yapmak istediğiniz sanırım bilgisayarın başında personel varken karşısına bir şeyler çıkarıp kapatmaya zorlamak. Ya da personel var veya yok ama , çarpıya dokunulmuş gibi zorla kapattırmak mı amacınız ?

Birincisi için bir zamana bağlanmış çalışan , " 5 dakika sonra güncelleme için bu programı kapatmak zorundasınız " yazısı ile altında geriye sayan bir sayaç bulunan , ayrıca modal 0 yapılarak çalışmayı da engellemeyen ama kapatılamayan bir userform harekete geçirip süre dolunca dosyayı otomatik kapatan bir kod yazılabilir.

İkincisi bu denli ekip içinde riskli , zira 10 15 işlem sürerken çat diye kapatılması o an iletişimde olan personeli zora sokacaktır. Saat 1730da A1 e 1 yazdınız ve bütün kodlardan önce bu kod yürüdüğünde zaten işlemde olan sayfalar ve formlar kaydetmeden kaybolacak ve veri kaybı da oluşacaktır. Bir durak zamanı yok bu merkezin 7/24 durumuna göre ama en az çalışan ekran sayısının saatini belirleyen bir istatistikiniz de var umuyorum.

Dosyanın kodlarına ulaşabiliyorsanız önce işe balta vurmayacak şekilde tam neyi düşündüğünüzü anlamak gerek .

askm

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2010-2016
Sadece size izin veren bir sayfa ekleyin. Açılışta sadece size görünür olsun. O sayfanın A1 hücresi değişirse save sonra Close yapın. O zaman açık olanlar kapanır sanırım.

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Müşteri Temsilcisi arkadaşlarımın sadece dosyayı görüntüleme yetkisi var, ben sürekli olarak veri dosyamdan asıl dosyayı güncelliyorum ve onlarda asıl dosyayı açarak performansını görüntülüyor. Ancak asıl dosya üzerinde tasarım, makro, formül gibi değişiklikler yapmak istediğimde dosya başkasında açık olduğu için yapmam imkansız hale geliyor. Herhangi veri kaybı yaşatacak bir durum yok dosyada aslında.

veri dosyasının a1 hücresine 1 yazdığımda asıl dosyadaki makro çalışsın, benim yardım isteğim bu yöndedir.

Bu siteden aşağıdaki gibi bir kod daha buldum, bu kod hücreye 1 yazıldığında istediğimiz makroyu çalıştırıyor.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
hedef = Target.Address
If Range(hedef) = 1 Then
Call 'Calismasını istediginiz kod
End If
End Sub
Gerçekten yardımlarınıza çok ihtiyacım var. Çok teşekkür ederim ilginiz için.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Çalışma Kitabını paylaşmayı denediniz mi?
https://support.office.com/tr-tr/article/Birlikte-çalışmak-için-paylaşılan-çalışma-kitabı-kullanma-49b833c0-873b-48d8-8bf2-c1c59a628534

Paylaşılan çalışma kitabı sahibi olarak, paylaşılan çalışma kitabı için kullanıcı erişimini denetleme ve çakışan değişiklikleri çözme yönetebilirsiniz. Tüm değişiklikleri eklenmiştir açtığınızda, çalışma kitabının paylaşımını durdurabilirsiniz.
[/qoute]

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Çalışma Kitabını paylaşmayı denediniz mi?
https://support.office.com/tr-tr/article/Birlikte-çalışmak-için-paylaşılan-çalışma-kitabı-kullanma-49b833c0-873b-48d8-8bf2-c1c59a628534

Paylaşılan çalışma kitabı sahibi olarak, paylaşılan çalışma kitabı için kullanıcı erişimini denetleme ve çakışan değişiklikleri çözme yönetebilirsiniz. Tüm değişiklikleri eklenmiştir açtığınızda, çalışma kitabının paylaşımını durdurabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Paylaşıma açtığımızda makrolar çalışmıyor ve benim dosyamın yüzde kırkını makrolar oluşturmakta.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
mantık olarak farklı bir yaklaşım izlemeniz gerekir. direk olarak makroların olduğu dosyayı paylaşmak yerine, herkesin verileri girebileceği sadece veri içeren bir dosyayı paylaşıp, makro olan dosyadan bu verileri çekerek iş yapmak daha güvenli olacaktır.

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Asıl dosyada log tutan bir makro ve benzeri mesaj makroları var. farklı bir veri dosyasına taşıma şansım olmadığı için bu yolu deniyorum.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Paylaşıma açılan dosyanın makroları çok az kısıtlanır ve proje gizlenir.
Çalışmamasının nedenini daha iyi tespit edebilmek için kaynak kodu görmekte fayda var bence.

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
Şuan nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlayamadım kusuruma bakmayın. Ne yapmam gerekiyor şuanda.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
tam olarak elinizdeki dosyayı ne yapmak için kullanıyorsunuz? kodları neler? illaki EXCEL ile mi çözüm istiyorsunuz?

700 kişinin veri girdiği excel dosyasını kendimiz kod yazarak paylaşmaya çalışmak sıkıntı çıkarabilir, belki başka bir çözüm bulmak gerekebilir!

bence veriyi girmek için EXCEL KULLANMAMALARI GEREK. kendi ağınıza webserver kurma şansınız var ise mı? (WAMP server, APP server, XAMP server tarzı?) bu şekilde veriyi girmeleri için basit bir sayfa tasarlarsınız, veritabanına excelden erişmeye çalışırsınız.

not: dosyaları örnek olarak yüklerseniz belki hiç birine gerek kalmaz :)

Excel Vers. ve Dili
2010
Türkçe
700 Kişi sadece kendi verisini görüyor şöyle anlatayım, dosya tüm temsilcilerin performanslarının bulunduğu bir dosya, herkes kendi performansını görmek için bu exceli görüntülüyor, her hangi bir veri girişi yapmıyorlar, ben dosyaya yeni grafik, makro, formül vs. eklemek istediğimde ekleyemiyorum çünkü dosya "farklı kullanıcı" tarafından sürekli olarak açık görünüyor. Farklı kullanıcı kim bilmiyorum ama dosya hiç kapanmıyor dosyayı değiştirmemi engelliyor.