Ağ üzerinde Paylaşım

Excel Vers. ve Dili
2003
bi excel tablom var 2 bilgisayarda aynı dosyayı nasıl çalıştırabilirim.forumda okuduklarımı uyguladım araçlar çalışma sayfasını paylaştır aynı anda birden fazla kullanıcı bağlanabilsin gibi güvenlik duvarıyla oynadım genede ağ dosyasından gören bilgisayar bir veri kaydetmek istediğinde salt okunur hatası veriyor bi türlü kaydetmesini sağlıyamadım benim atladğım veya yapmam gereken başka bir ayar mevcutmudur?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - İngilizce
Merhaba; Dosyayı araçlar > çalışma kitabını paylaştır bölümünden paylaştırma kutucuğunu işaretleyip kaydettiğinde sorun olmaması lazım. Ağdaki diğer bilgisayar dosyanın bulunduğu bilgisayardaki dosyayı açtığında yukarıda dosyanın isminin yazıldığı yerde köşeli parantez içerisinde paylaştırılmış ibaresini görmen gerekiyor. Biz bu şekilde ağdan çok sayıda dosya kullanıyoruz.

Excel Vers. ve Dili
2003
aynı ibareyi görüyorum paylaştırılmış şeklinde 1-2 tane yorum görmüştüm 1 kişide açıkken diğerinde kapalı olmalı gibi onu denedim güvenlik duvarı ayarlarını denedim xp karşı xp denedim genede salt okunur hatası alıyorum sürekli bir türlü kaydetmesini sağlıyamadım

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Önce bir klasör oluşturup, klasörü paylaşıma açmalısınız. Klasör güvenlik sekmesindende paylaşıma açtığınız kişileri seçip, ilgili kutucuklardan tam denetim vermelisiniz. Klasörün içerisine koyduğunuz excel dosyanızıda araçlardan kitabı paylaştır seçeneğini kullanıp tek dosyaya diğer ağdaki bilgisayarlardan kayıt yapabilirsiniz, bu arada kaydet yapan arkadaş dosyayı kapatmalı, yada makro ile kayıttan sonra otomatik kapatılmalıdır.

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 - Türkçe
Merhaba Excel Hocalarım, konu alakalı oldu için buraya yazıyorum inşallah yanlışım yoktur.

Ağda ortak kullandığımız bir makinada bir excel dosyasını paylaşıma açtım, farklı kullanıcılar bu dosyada değişiklik yapabiliyor ve diğer kullanıcılar bu dosyadaki değişiklikleri görebiliyor. Buraya kadar tamam, benim sizden ricam işlem yapan kullanıcı değişiklik yapıp entera bastığında yada dosyayı save ettiğinde dosya otomatik olarak update olabilirmi? Birde ortak excel dosyasında işlem yapan kişinin ismi, işlem yaptığı tarih ve saat ayrı ayrı hücrelerde otomatik olarak eklenebilirmi? Örnek dosya ekledim.

Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar