Adres Hücresi Parçalama..

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
İyi günler,

Tek bir hücre içerisinde yazılı olan adres metnini, yan tarafında bölümlere ayrılmış olarak bulunan ve adresin unsurlarını içeren sütunlardaki yerlerine aktarmak için nasıl bir yol izleyebilirim? Bu işlemi manuel yapmak, alt alta binlerce satır olduğu için çok zaman almaktadır. Konu ile ilgili olarak ekteki örneği inceleyip bilgi verebilirseniz çok memnun olacağım.

Saygılarımla,

Windows XP Türkçe, Office XP Türkçe

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Ayrı ayrı olan bilgileri tek hücrede birleştirmek olsa (BİRLEÞTİR fonksiyonu ile) çok kolay olurdu.

Ancak tek hücredeki (standart bir dizilişte olmayan) adres bilgisini ilgili sütunlara dağıtmak çok zor gibi.

Yine de sorunuza bir çözüm gelmesini dilerim.

Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04.03.2019
Sayın mehmett;

Arkadaşlardan yardım alabilmeyi umuyorum. İlginiz ve iyi niyet dilekleriniz için teşekkür ederim.

Excel Vers. ve Dili
iş :excel 2003 tr
ev:openoffice tr
Aynı yardım banada lazım

Değerli Arkadaşlar aynı yardıma benimde çok ihtiyacım var.Fakat bende parçalanacak bilgilerin uzunluğu belli.Bir hücredeki yazıların baştan 11,devamındaki 30,devamındaki 2, ve sonrasındaki 11 karakteri ayrırarak farklı hücrelere yazdırmam gerekiyor.İlgilenen ve yardım edecek bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Sn. kartal76,

Örnek bir dosya eklermisiniz.

Sn. ncevık,

Siz probleminizi PARÇAAL fonksiyonu ile çözebilirsiniz. Verinizin A1 hücresinde olduğunu varsayarsak aşağıdaki formülleri ilgili hücrelere uygularsanız sonuca ulaşabilirsiniz.

B1 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(A1;1;11)
C1 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(A1;12;30)
D1 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(A1;42;2)
E1 hücresine;
Kod:
=PARÇAAL(A1;44;11)

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2003
Teşeşkkür

Şu an lazım değil ama bilgilenmek açısından teşekkürler, işe yarar..

Excel Vers. ve Dili
Harikasınız; Paylaşım bu işte.

Sayın Cost_Control çok teşekkür ederim.İşlem tamamdır.Yine bununla ilgili bit yardıma daha ihtiyacım var: bu parçalama işlemi yaklaşık 65 bin satırdan oluşan bir listeye uygulamam gerekiyor.Ben formülü yazıp satırın sol altına mouse yi basılı tutup taaaaa sona kadar çekiyorum, e başka yolunu bilmediğim için :) bütün satırlara formülü otomatik yazdıracağım bir durum söz konusumu? İlgi,alaka ve paylaşım için herkese teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Sayın Cost_Control çok teşekkür ederim.İşlem tamamdır.Yine bununla ilgili bit yardıma daha ihtiyacım var: bu parçalama işlemi yaklaşık 65 bin satırdan oluşan bir listeye uygulamam gerekiyor.Ben formülü yazıp satırın sol altına mouse yi basılı tutup taaaaa sona kadar çekiyorum, e başka yolunu bilmediğim için :) bütün satırlara formülü otomatik yazdıracağım bir durum söz konusumu? İlgi,alaka ve paylaşım için herkese teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Sütunu seçin. Data / Text to columns'un (Veri /Metni sütunlara) adımların izlerseniz daha kolay parçalama işlemini yaparsanız.

.

Ali

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe

Sonuna kadar çekmenize gerek hücre tutamacının sağ alt köşesine çift tıkladığınızda aşağı doğru otomatik olarak doldurur.

Excel Vers. ve Dili
Teşekkür

Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum,harikasınız bilmeyince ve bu kadar basit olduğunu görünce kendi kendime gülüyorum.
Birde parçaladığım hücrede normal rakamlardan oluşan fiyat bölümünü hücreden aldığımda 0000073880 gibi çıkıyor bu aslında 738,80 ytl olmalı bu çevrimi nasıl yapabilirim.Herkese tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Eyvaahh

Hücreleri parçalayıp istediğim bilgileri farklı hücrelere aldıntan sonra ,parçalanmış bilgileri başka bir excel sayfasına kopyalayamıyorum.A1 hücresini B,C,D hücrelerine parçaladım,B,C,D hücrelerini kopyala yapıp yeni çalışma sayfası açıp yapıştır dediğimde sanırım formüller yeni sayfada olmadığı için alamıyor.Umarım anlatabildim.B,C,D hücrelerinde elde ettiğim bilgileri formülü yeni sayfada ihtiyacı olmadan nasıl kopyalayabilirim.Tekrar teşekklürlerimi iletiyor iyi çalışmalar diliyorum.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
İlgili alanı kopyaladıktan sonra Özel yapıştırdan değerleri seçip yapıştırınız.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Evet Bu Tamam

Selamlar;
Sayın Sezar teşekkürler.Parçalanan değerleri aldık işlem tamamladır.Birde bi önceki sorumdaki parçalanan 000073880 'i 738,80 (ytl para birimi) olarak biçimlendirebilirsek bu dosyanın işini tamamlamış olucam.Paylaşım için herkese teşekkür eder iyi günler dilerim.

Diyelim Sayfa1'de A1 Hücresinde 000073880 gibi bir bilgi var, Siz Sayfa2'de A1 hücresine "= Sayfa1!A1*1/100" formülünü girip hücre biçimlendirmesinde ondaliğı 2 olarak belirlerseniz.

Excel Vers. ve Dili
İşte Bu

Harikasınız ark.lar ;
SAyın Ömer ve ilgilenen bütün ark.lar hepinize çok teşekkür ederim, iyiki varsınız.

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar bu parçalanmış hücrelerin toplamını nasıl aldırabilirz acil çözüm kafayı sıyırıcam