A, B, C sütunlarındaki verileri sırası ile alt alta D sütununda toplamak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 İngilizce -
Excel 2010 Türkçe -
Excel 2013 Türkçe -
Tekrardan merhabalar,
Hem metin hem sayı olan verilerde çalışacaktır.
Veriler A1:C6 aralığında olması gerekiyor.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(A$1:C$6;
  NSAT(KÜÇÜK(EĞER(A$1:C$6<>"";
    SATIR(A$1:C$6));(SATIR(A1)-1)+
      SÜTUN(A1)));MOD(KÜÇÜK(
    EĞER(A$1:C$6<>"";SATIR(A$1:C$6)+
  SÜTUN(A$1:C$6)%%%);(SATIR(A1)-1)+
SÜTUN(A1));1)/1%%%);"")
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL+SHIFT+ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]
Saygılar,

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhabalar, bu çok eski bir konu ama yardımınıza ihtiyacım var.. tek bir satırda ama yan yana dizilmiş sütunlar var yani B1 den NS1 e kadar ben bunların hepsini A'nın altına sıralamak istiyorum alt alta. nasıl yardımcı olabilirsiniz?

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Merhabalar, bu çok eski bir konu ama yardımınıza ihtiyacım var.. tek bir satırda ama yan yana dizilmiş sütunlar var yani B1 den NS1 e kadar ben bunların hepsini A'nın altına sıralamak istiyorum alt alta. nasıl yardımcı olabilirsiniz?
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Formül ile çözüm önerisinde bulunayım.

Aşağıdaki formülü A2 hücresine uygulayın, sonra bu hücreyi aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;0;[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$1:A1))=0;"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;0;[COLOR="Red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$1:A1)))

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Formül ile çözüm önerisinde bulunayım.

Aşağıdaki formülü A2 hücresine uygulayın, sonra bu hücreyi aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;0;[COLOR="red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$1:A1))=0;"";[COLOR="red"]KAYDIR[/COLOR]($A$1;0;[COLOR="Red"]SATIRSAY[/COLOR]($A$1:A1)))
Ömer bey merhabalar
sizden bir ricam olacak, ekteki excel tablomda da görüleceği üzere benimde yukarıdaki işleme benzer bir tablom var yukarıdaki formülleri inceledim ancak kendi tabloma uyarlayamadım formülleri, yapmak istediğim şey; birden çok sütundaki verileri, tek sütunda ve alt alta nasıl getirtebilirim , yardım rica ediyorum, şimdiden çok teşkkürler. (Çüzümü makrosuz yani formüllerle olursa çok sevinirim)

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
(18.03.2020) - Uzman olduğu için tarih geçersiz oldu.
Ömer bey merhabalar
sizden bir ricam olacak, ekteki excel tablomda da görüleceği üzere benimde yukarıdaki işleme benzer bir tablom var yukarıdaki formülleri inceledim ancak kendi tabloma uyarlayamadım formülleri, yapmak istediğim şey; birden çok sütundaki verileri, tek sütunda ve alt alta nasıl getirtebilirim , yardım rica ediyorum, şimdiden çok teşkkürler. (Çüzümü makrosuz yani formüllerle olursa çok sevinirim)
Merhaba.

Sütunlardaki dolu hücre sayılarının birbirinin aynısı (5) olması koşuluyla aşağıdaki formül işinizi görür.
G1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=KAYDIR($A$1;MOD(SATIRSAY($A$1:A1)-1;[B][COLOR="red"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]);TAMSAYI((SATIRSAY($A$1:A1)-1)/[B][COLOR="red"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]))

altan888

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 TR
27.09.2026
Merhaba.

Sütunlardaki dolu hücre sayılarının birbirinin aynısı (5) olması koşuluyla aşağıdaki formül işinizi görür.
G1 hücresine uygulayın ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=KAYDIR($A$1;MOD(SATIRSAY($A$1:A1)-1;[B][COLOR="red"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]);TAMSAYI((SATIRSAY($A$1:A1)-1)/[B][COLOR="red"][SIZE="4"]5[/SIZE][/COLOR][/B]))
Ömer bey
Yardım için çok çok teşekkür ediyorum, elinize sağlık :)