Uguruluocak
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 22-01-2026
Herkese merhabalar;
Muhasebe elemanıyım. Mükelleflerimizden bazılarının z raporlarında 0,1,10,20 kdv oranlarına tabii tutarlar mevcut. 30 günlük z raporunun tek tek matrahlarını kdv'lerini toplamak belki tek mükellef olsa kolay ama birden çok olunca epeyce vakit alıyor. Dolayısı ile aşağıda anlatacağım detaylarla ulaşmak istediğim sonuca excel tablosunda şablon yapabilecek hocalarımı konuya davet ediyorum;
Talep: Kdv Dahil Tutar ve Kdv bilinerek, 4 ayrı kdv'li rakamın ister matrah/ister kdv dahil tutarını ayrı ayrı bulabilecek formül??
Ek: 2 Bilinmeyenli kdv hesaplama ile ilgili örnek excel link'tedir. Bu çalışmaya referans olabileceğini düşünüyorum.
Link: https://dosya.co/cbkowy89tj4m/KDV_HESAPLA.xls.html
Eldeki veriler;
Kdv Dahil Tutar: 83.774,60
Kdv Tutar: 918,63
(Elle tek tek hesaplanarak ortaya çıkan rakamlar aşağıdadır.)
Kdv Dahil Toplam %0: 72.837,10
Kdv Dahil Toplam %1: 1.168
Kdv Dahil Toplam %10: 9.519,50
Kdv Dahil Toplam %20: 250
Muhasebe elemanıyım. Mükelleflerimizden bazılarının z raporlarında 0,1,10,20 kdv oranlarına tabii tutarlar mevcut. 30 günlük z raporunun tek tek matrahlarını kdv'lerini toplamak belki tek mükellef olsa kolay ama birden çok olunca epeyce vakit alıyor. Dolayısı ile aşağıda anlatacağım detaylarla ulaşmak istediğim sonuca excel tablosunda şablon yapabilecek hocalarımı konuya davet ediyorum;
Talep: Kdv Dahil Tutar ve Kdv bilinerek, 4 ayrı kdv'li rakamın ister matrah/ister kdv dahil tutarını ayrı ayrı bulabilecek formül??
Ek: 2 Bilinmeyenli kdv hesaplama ile ilgili örnek excel link'tedir. Bu çalışmaya referans olabileceğini düşünüyorum.
Link: https://dosya.co/cbkowy89tj4m/KDV_HESAPLA.xls.html
Eldeki veriler;
Kdv Dahil Tutar: 83.774,60
Kdv Tutar: 918,63
(Elle tek tek hesaplanarak ortaya çıkan rakamlar aşağıdadır.)
Kdv Dahil Toplam %0: 72.837,10
Kdv Dahil Toplam %1: 1.168
Kdv Dahil Toplam %10: 9.519,50
Kdv Dahil Toplam %20: 250