Vba ile Sütun Genişliği Ayarlama

Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
96
Excel Vers. ve Dili
2019 turkce
Merhabalar çalıştığım excel kitabında sayfa indexi 2 ve 32 arasındaki sayfalarda
(B : JX) arasındaki gizli olmayan sütunların genişliğini inputbox ile ayarlamak istiyorum, mevcut sütun genişliğide inputbox açıklamasında yazacak ,gizli olan sütunlara herhangi bir işlem yapmayacak böyle bişey yapılabilirmi?
yardımcı olursanız sevinirim.
 

uzmanamele

Uzman
Uzman
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
9,424
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Merhaba

Deneyiniz.

C++:
Sub ColumnWidth()
hg = InputBox("Hücre Genişliğini giriniz", "Genişlik")
For i = 2 To 10
If Columns(i).Hidden = False Then
Columns(i).ColumnWidth = hg
End If
Next
End Sub
 
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
96
Excel Vers. ve Dili
2019 turkce
bu kod sadece tek sayfada 2 ve 10. sütunlarda işlem yapıyor
bana 2 ve 32. sayfalar arasındaki
2. ve 257. sütunlar arası işlem yapacak
bu şekilde düzenleme yapabilirseniz sevinirim
 

uzmanamele

Uzman
Uzman
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
9,424
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
bu kod sadece tek sayfada 2 ve 10. sütunlarda işlem yapıyor
bana 2 ve 32. sayfalar arasındaki
2. ve 257. sütunlar arası işlem yapacak
bu şekilde düzenleme yapabilirseniz sevinirim
Merhaba
Bilerek tek sayfada çalışan kod yazdım.
Balık vermektense balık tutmayı öğretmek için.
Birazcık forumda arama yapsanız ya da mevcut kodu azıcık kurcalasanız kendiniz bulacaksınız zaten.

C++:
Sub ColumnWidth()
hg = InputBox("Hücre Genişliğini giriniz", "Genişlik")
For i = 2 To 32
For j = 2 To 257
If Sheets(i).Columns(j).Hidden = False Then
Sheets(i).Columns(j).ColumnWidth = hg
End If
Next
Next
End Sub
 
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
96
Excel Vers. ve Dili
2019 turkce
Merhaba
Bilerek tek sayfada çalışan kod yazdım.
Balık vermektense balık tutmayı öğretmek için.
Birazcık forumda arama yapsanız ya da mevcut kodu azıcık kurcalasanız kendiniz bulacaksınız zaten.

C++:
Sub ColumnWidth()
hg = InputBox("Hücre Genişliğini giriniz", "Genişlik")
For i = 2 To 32
For j = 2 To 257
If Sheets(i).Columns(j).Hidden = False Then
Sheets(i).Columns(j).ColumnWidth = hg
End If
Next
Next
End Sub
teşekkürler aynı şekilde bende yazdım yaptığım hata sayfa koruma şifresini next ten önce koymusum hata alıyordum o yüzden yazdım hatta kodu şu şekilde düzenlemiştim


Sub ColumnWidth()
dim a as byte,i as integer
hg = InputBox("Hücre Genişliğini giriniz", "Genişlik")
For a = 2 To 32
Sheets(a).Unprotect "2227"
For i = 2 To 257
If Sheets(a).Columns(i).Hidden = False Then
Sheets(a).Columns(i).ColumnWidth = hg
End If
Next
Sheets(a).Protect "2227"
Next
End Sub
next ten önce Sheets(a).Protect "2227" koymusum ilk sayfada işlem yapıp tüm sayfaları kitliyordu dolayısıyla hata alıyordum çözdüm teşekkür ederim ilginiz için
 

uzmanamele

Uzman
Uzman
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
9,424
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
teşekkürler aynı şekilde bende yazdım yaptığım hata sayfa koruma şifresini next ten önce koymusum hata alıyordum o yüzden yazdım hatta kodu şu şekilde düzenlemiştim

next ten önce Sheets(a).Protect "2227" koymusum ilk sayfada işlem yapıp tüm sayfaları kitliyordu dolayısıyla hata alıyordum çözdüm teşekkür ederim ilginiz için

Ne güzel işte, balığı kendiniz tuttunuz.
İyi çalışmalar.
 
Üst