Rastgele Sayı Üretme!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
sn haso excel ben ger butona bastığımda tek sayı üretmesini istiyorum
 

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
üret 1.1

arkadaşlar dosyada belirli sayılar arasında zayı üreten çalışma kitabı yer alıyor.butona bir kez bastığımda sayıları hemen sıralıyor.sizden istediğin hemen değil her basışta bir sayı seçmesini istiyorum.
 

Ekli dosyalar

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
arkadaşlar üret 1.1 dosyasında sayılar birden seçiliyor.tek tek nasıl yapabiliriz
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
arkadaşlar üret 1.1 dosyasında sayılar birden seçiliyor.tek tek nasıl yapabiliriz
Syn. muokumuş,
Ne yapmak istediğinizi anlayabilsek, çözüm üreteceğiz; ama maalesef, anlamakta güçlük çekiyoruz. Kodla sınırlandırmak yerine ne şekilde bir sayı üretmek istiyorsanız, bence onu belirtin.
Örneğin, verdiğiniz kod, sütunda sayı üretmek için tasarlanmış, bunu tek hücreye çevirmek için, Döngünün sonuna "exit sub" satırını eklemeniz yeterli. Ancak, bu durumda, birçok satır kod içinde gereksiz yere kullanılmış olacak.
Ayrıca, verdiğiniz bu kod, sütunda benzersiz satır üretiyor, bunu tek hücreye çevirdiğinizde birbirine benzeyen sayılar da denk gelebilir.
 

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
hocam sayılar yine alt alta üretilecek.ancak birden bire değil tek tek üretilecek.bir hücrede bir sayı üretmek istemiyorum.şimsi o dosyada diyelim 20 sayı seçilecek.ama ben bu 20 sayıyı tek basışla değil.20 kez basınca elde etmek istiyorum.sayılar yine tekrarsız olacak.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Aynen bu kodda olduğu gibi üretilecek sayının üst sınırı ve satır sayısı hücreden mi alınacak. Yoksa, bu sayıları kod içine mi yerleştireceksiniz, onu da belirtirseniz, kodu ona göre oluşturalım.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Kullandığınız kodu, aşağıdakiyle değiştirip deneyin.
Kod:
Sub uret()
If Cells([a2].Value, 2) <> "" Or [a1] > [a2] Then
MsgBox "Kura çekimi tamamlandı ya da a2'ye girdiğiniz veri a1'den küçük."
Exit Sub
End If
Randomize
BASLA:
Sat = [b65536].End(3).Row + 1
If [b1] = "" Then Sat = 1
Sayi = Int(Rnd * [a1].Value + 1)
If WorksheetFunction.CountIf(Range(Cells(1, "b"), Cells(Sat, "b")), Sayi) > 0 Then GoTo BASLA
Cells(Sat, "b") = Sayi
End Sub
 

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
28 Eylül 2007
Mesajlar
3,968
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
hocam Allah sizden binlerce kez razı olsun.bugün en az iki saat bu kodu arayıp durdum.kodlarda değişiklik yaptım,hep hata verdi.kusura bakmayın sizi de baya yordum.size sonsuz teşekkür ediyorum.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
hocam Allah sizden binlerce kez razı olsun.bugün en az iki saat bu kodu arayıp durdum.kodlarda değişiklik yaptım,hep hata verdi.kusura bakmayın sizi de baya yordum.size sonsuz teşekkür ediyorum.
Rica ederim. Faydası olduysa ne mutlu.
İyi çalışmalar.
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Öğretmenler İçin Öğrenci Kurası

Selamlar,
Öğretmenler için daha önce hazırlamış olduğum, kura çekme dosyasını biraz daha geliştirilmiş haliyle buraya ekliyorum.
 

Ekli dosyalar

Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
microsoft office xp
saolunuz birde acaba yanda çıkanlar 1. 2. 3. gibi sıralanabilir mi ?
 
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
13
Excel Vers. ve Dili
microsoft office xp
yani diyelim çalıştır dedik ozan çıktı yanda bi tablo olsun 1- Ozan 2- ali 3- veli 4- mehmet şeklinde çıksın diyorum
 

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
Ekli dosyayı inceleyiniz.
1. dosya, görsellik katılarak oluşturulmuştur. Düğmeye basınca ortalama 5 tane isim dönüyor, donrasında isim seçiliyor.
2. dosyada bu görselliği işlerini daha hızlı halletmek isteyenlerin olabileceğini düşünerek kaldırdım.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

leumruk

Uzman
Uzman
Katılım
15 Nisan 2007
Mesajlar
3,469
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 & 2013 tr
63 nolu mesaja ek bir dosya ekledim. Gerekli açıklamayı mesaj içeriğine ekledim. İnceleyebilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst