Değişiklikleri kaydetmek istiyor musunuz hatası

Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar. Excelde herhangi bir dosyayı açtıktan sonra içinde hiç bir değişiklik yapmadığım halde kapatırken " . . . içinde yaptığınız değişiklikleri kaydetmek istiyor musunuz?" sorusunu soruyor. Bu her excel dosyasında olmuyor ama bir çoğunda da oluyor. Dosyayı açtıktan sonra içine tıklamıyorum bile. Direk kapatıyorum, işlem yapmıyorum. Buna rağmen soruyor. Sinir bozucu bir durum. İlginçtir çözemedim. Sorunun çözümü var mıdır acaba?
 

muhasebeciyiz

Altın Üye
Katılım
10 Şubat 2006
Mesajlar
470
Excel Vers. ve Dili
Office 2016
64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-12-2027

Excel'de dosya açtıktan sonra hiçbir değişiklik yapmadan kapatırken "Değişiklikleri Kaydet" sorusunun görünmesinin birkaç olası nedeni vardır:

1. Arka Planda Otomatik Kaydetme:
Excel, varsayılan olarak arka planda otomatik kaydetme özelliğine sahiptir. Bu, dosyadaki herhangi bir değişikliğin düzenli aralıklarla otomatik olarak kaydedildiği anlamına gelir. Bu nedenle, dosyayı açtıktan sonra ve hiçbir şey değiştirmeden kapatmaya çalışsanız bile, Excel otomatik olarak kaydedilen değişiklikleri algılayabilir ve "Değişiklikleri Kaydet" sorusunu gösterebilir.

2. Formül Yeniden Hesaplama:
Excel, dosyayı her açtığınızda formülleri yeniden hesaplar. Bu işlem, formüllerde kullanılan değerlerde herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol eder ve gerekirse formül sonuçlarını günceller. Formül yeniden hesaplama işlemi sırasında Excel, bazı geçici dosyalar oluşturabilir ve bu dosyalar "Değişiklikleri Kaydet" sorusunun görünmesine neden olabilir.

3. Nadir durumlarda, çalışma kitabı bozulmuş olabilir ve bu da "Değişiklikleri Kaydet" sorusunun görünmesine neden olabilir.

4.Bazı eklentiler, "Değişiklikleri Kaydet" sorusunun görünmesine neden olabilecek arka planda çalışan kodlar içerebilir.
 
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
2007
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim. 2. madde dikkatimi çekti ve formül hesaplamalarını "el ile" olarak değiştirdim. Bu sefer "Değişiklikleri Kaydet" sorusu sormadı :) Fakat formül hesaplamalarını "otomatik" yapınca yine soruyor soruyu. Bu da demek oluyor ki 2. maddedeki Formül Yeniden Hesaplama işlemi bu soruya neden oluyor. Peki sizce formül hesaplamalarını "el ile" olarak değiştirmeden bu hatayı engellemenin bir yolu var mıdır?
 
Katılım
1 Aralık 2013
Mesajlar
37
Excel Vers. ve Dili
2007
Biraz daha araştırmaya fırsat bulabildim. Bu sorun "=YIL(BUGÜN())" formülünden kaynaklanıyor. Dosyada bu formül olduğu için, dosyayı her açtığımda bir işlem yapmasam dahi bu formül çalışıyor. Dosyayı kapatırken de "Değişiklikleri Kaydet" sorusu karşıma çıkıyor. Formülü silince soru karşıma gelmez oldu. Konuya 2009 yılında "https://www.excel.web.tr/threads/kayit-hatasi.74719/" bu linkte değinilmiş. Sağolsun arkadaş o zamanlar yazmış :)
 

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
15 Mart 2005
Mesajlar
41,591
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu linklerde faydalı olabilir..


 
Üst