değer hatası

ozturkcaner

Altın Üye
Katılım
27 Aralık 2023
Mesajlar
10
Excel Vers. ve Dili
Professional Plus 2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-12-2028
etopla ile farklı çalışma kitabında toplam alırken her iki çalışma kitabı açık olduğu zaman sorunsuz çalışıyor ama formülle verisini çektiğim çalışma kitabını kapattığım zaman tekrardan diğer çalışma kitabını açtığımda günceleştir sekmesi açılıyor tıkladığım da formül değer hatası veriyor yardımcı olursanız sevinirim
 

ccuneyt13

Altın Üye
Katılım
20 Ocak 2011
Mesajlar
269
Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-11-2026
Merhaba,
Aşağıdaki mesajlarda belirttiğiniz soruna cevap verilmiş. Özetle ETOPLA formülü kapalı dosyada çalışmıyormuş.

Kendim 2 farklı dosyada ETOPLA ve TOPLA.ÇARPIM ile aynı sonucu aldığım formülleri uyarladım.
Kapatıp açınca ETOPLA formüllü olan sütundaki veriler #DEĞER! hatasına dönerken, TOPLA.ÇARPIM formülü olan sütun hiç hata vermeden yoluna devam etti.
Naçizane tavsiyem kullandığınız ETOPLA formülünü TOPLA.ÇARPIM formülüne uyarlamak yada uyarlanması için buradan değerli üstadlardan yardım istemek diye düşünüyorum.

Merhaba,

Kaydır, dolaylı gibi başvuru fonksiyonları ve Etopla,çoketopla,eğersay,çokeğersay,boşluksay,vseçsay vs. türündeki veri tabanı fonksiyonları kapalı dosyalarda çalışmaz.

Kullandığınız formül Etopla,çoketopla,eğersay,çokeğersay vs ise, örnek olarak topla.çarpım ile yada bu formülleri kullanmadan dizi formülleriyle işlemleri yaptırırsanız hata almazsınız.

.

Merhaba,

"Veri alınan dosyalar açık olmadığında alınan #DEĞER! hatası, dosya açılınca düzeliyor" ve dosya kapalıyken de bu verilerin hata vermemesi isteniyor ise, Kapalı Dosyadan veri almalısınız.Bunun için öneri;

Forum'da Bilgi Bankası--Alt Forumlar--ADO-DAO (Kapalı Dosyadan Veri Alma) bölümünü inceleyiniz.
 
Üst