Bu aralıkta mı kontrol etmek

Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
Merhaba arkadaşlar.
a1'de bir sayı var. b1'de daha büyük bir sayı var. c1'e yeni bir sayı yazıp enter'a bastığımda aşağıdaki işlemleri yapsın.
c1'deki sayı
1.a1'den büyük mü
2. b1'den küçük mü kontrol etsin.
Bu şartları sağlıyorsa d1'e c1'in iki katını yazsın. Bu şartları sağlamıyorsa "Bu aralıkta değil" yazsın. Bu basit uygulama kodları hangi nesnenin hangi olayına yazılır? Nasıl yazılır? Yani o olay yordamı nerden açılıyor? Biliyor musunuz? Þimdiden teşekkür ederim
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
D1 hücresine aşağıdaki formülü yazarsanız istediğiniz olacaktır.


=EÐER(VE(C1>A1;C1<B1);C1*2;"BU ARALIKTA DEÐİL")

selamlar
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
teşekkür ederim. Ama ben makroyla yapmak istiyorum. Sonra da hücrelerin köşesinden tutup aşağıya çekilir. Ã?yle yapıp bütün sayfada her satır için aynı şey çalışacak. (mutlak adresli değil) :?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Sn pcci

isteğinizi gerçekleştirmek için formül uygulaması yeterlidir diye düşünüyorum. D1 hücresine yukarıdaki formülü yazdıktan sonra hücreyi aşağıya doğru köşesinden çekerseniz her satır için aynı formülü uygulamış olursunuz.


selamlar
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
Tekrar merhaba. Aslında yapmak istediğim biraz daha kompleks yapılı bir uygulama. Sorum kolay anlaşılsın diye fazla basite indirgedim. Sorumu düzgün bir şekle getireyim. Tekrar sorayım. Yalnız gönderilen mesajlarda dosya eklentisi nasıl yapılıyor? Biliyor musunuz?
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
mesajınızı yazdıktan sonra "özinleme" butonuna basın,daha sonra en altta bulunan "bir ataç ekle" butonunu kullanarak dosya ekleyebilirsiniz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
ekteki dosyayı inceleyiniz.
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,370
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Makrosuz bir alternatif ektedir...
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
leventm cevabın için çok sağolasın. Demek ki makrolarda mutlak adres olmayınca döngü kullanılıyor. Bir de bir hücrede enter'a basınca sayfanın seçiminin değişmesi olayı oluşuyormuş. bunları anladım. Çok teşekkürler... :D
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,370
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
pcci' Alıntı:
teşekkür ederim. Ama ben makroyla yapmak istiyorum. ....
Ben buna dikkat etmemişim, özür.....
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
Raider yazdığın formül çok karşık gibi geldi? Ne yaptın? Bana formül daha çabuk bozulur gibi geliyor. Bir de makro daha kolay sanki. Ama bilmiyorum :) Her çözüme açığım. Farketmez.....
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
yanlışlıkla silinebilir, araya fazla birşey yazılabilir, yabancı bir kullanıcı kasıtlı kasıtsız bozar vs...
 

Haluk

𐱅𐰇𐰼𐰚
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
12,370
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Bana formül daha çabuk bozulur gibi geliyor.

Sayfa koruma gibi bir yöntemle bu sorunu aşabilirsin.

Bir de formulün olduğu sayfanın, 5000 km - 10000 km .... gibi periyodik bakımlarını ihmal etmeyip bir de neme lazım diye kasko poliçesi yaparsan, bir şey olmaz.

Formül veya işlevlerle bir sorunu çözebiliyorsan, bence VBA kullanmaya hiç gerek yok. Kaldı ki, yukarıda önerilen kod, sayfadaki herhangibir hücrede değişiklik olduğu anda bir takım For - Next döngüleriyle boş yere Excel'i zorlayacaktır. Hücrelerde dinamik olarak çalışan formüller ise, eğer çok yoğun ve içiçe dizi formülleri değilse, daha iyi bir randıman alırsın.

Tabii, bir de başka bir kullanıcının VBA' li bir dosyayı açarken makro uyarısı ile karşılaştığında, panik durumunda makroları aktive etmezse o zaman kod da çalışmaz.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,057
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Formül veya işlevlerle bir sorunu çözebiliyorsan, bence VBA kullanmaya hiç gerek yok.
Sn Raider'in bu görüşüne tamamı ile katılıyorum. Excel'in çok zengin bir formül altyapısı ile grafik,biçimlendirme,doğrulama gibi bir çok üstün özellikleri varken öncelikle bunlardan istifade edilmelidir. VBA tıkanma noktasında devreye girmelidir.
 
Katılım
13 Kasım 2004
Mesajlar
47
Merhaba arkadaşlar. :hey: Tüm cevaplarınız için teşekkür ederim. Yapmak istediğim makroyu yaptım. Yalnız ilk tabloya daha çok ürün kaydı girmek ve makrodaki döngüleri buna göre ayarlamak kaldı. Dosyayı gönderiyorum. İsteyen örnek olsun diye indirip inceleyebilir. :)
 
Üst