Ziyaret Tablosu

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
08-03-2020
Merhaba,

Ek'te ki excel'de "prg" sheetinde programı yapıyorum. Yapmak istediğim aynı programın detay sheetinde 1 veya 0 şeklinde numaralanması.

Ek olarak Sayfa1 sheetine bu program otomatik olarak geçmeli ki ziyaret geri dönüşleri girilebilsin. Sonrasında ben bunu analiz edebileyim.

Sizce nasıl olur? Veya yapabileceğim başka öneriniz var mı?

Yardımınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba,

Ek'te ki excel'de "prg" sheetinde programı yapıyorum. Yapmak istediğim aynı programın detay sheetinde 1 veya 0 şeklinde numaralanması.

Ek olarak Sayfa1 sheetine bu program otomatik olarak geçmeli ki ziyaret geri dönüşleri girilebilsin. Sonrasında ben bunu analiz edebileyim.

Sizce nasıl olur? Veya yapabileceğim başka öneriniz var mı?

Yardımınızı rica ederim.
Arkadaşlar destek rica ederim, yok mu yardım edebilecek kimse?

Erdal

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ev: 2021 - Türkçe 32 Bit
İşyeri: 2016 - Türkçe 64 Bit
08-10-2029
Anlatımınız hiç açık değil. Detay sayfası neye göre 0 ve 1 değeri alacak. Sayfa 1'e hangi veriler neye göre gidecek. Tablonuzu doldurun ve hangi verilerin nereye gideceğini elle girin. O şekilde sorarsanız yardımcı olacak arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Saygı ve selam ile ...

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Anlatımınız hiç açık değil. Detay sayfası neye göre 0 ve 1 değeri alacak. Sayfa 1'e hangi veriler neye göre gidecek. Tablonuzu doldurun ve hangi verilerin nereye gideceğini elle girin. O şekilde sorarsanız yardımcı olacak arkadaşlar mutlaka çıkacaktır. Saygı ve selam ile ...
Geri bildirim için teşekkürler,

Anlatmak istediğim;

prg sheetinde programımı yapıyorum. yaptığım programın detay sheetinde belirtilen tarihlerde o müşteriye ziyaret var ise 1 yok ise 0 değeri vermesidir. Sonrasında, Sayfa1'de bu tarihlere göre müşterilerin sıralanması.

Varmak istediğim sonuç yaptığım programa göre sheetler arasında bağlantı kurarak plan yapma, uyum yüzdesi ve ziyaret dönüşlerindeki notları görmek.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Syg

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Tablonuzu ve sayfalarınızdan bazılarını (gereksiz gördüm) kaldırdım. İhtiyaç duyarsanız yeniden oluşturun.
Eki ve sayfalardaki açıklamaları okuyarak test edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba;
Tablonuzu ve sayfalarınızdan bazılarını (gereksiz gördüm) kaldırdım. İhtiyaç duyarsanız yeniden oluşturun.
Eki ve sayfalardaki açıklamaları okuyarak test edin.
İyi çalışmalar.

Emeğinize sağlık, harika olmuş. Ancak kaldırdığınız sheetlerden Sayfa1!de yapılan programa istinaden ziyaret görüşleri ve amacı yer almaktaydı. Çünkü kimse ziyaret raporuyla uğraşmak istemiyor. Amacımız kişilere sadece program yaptırıp sonrasında sadece ziyaret geri dönüş notlarını rutine sağlamak. Dosyanın ve takibin devamlılığı için.

Sizce bu mümkün mü?

Syg

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Sayfa1 dediğiniz 01 sayfası mı?
h sayfasından istediğiniz analizi almak mümkün (kişi yada iki tarih arası vs ...)

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
5 Nolu mesaj ekine 01 sayfasını ekleyin.
Burada otomasyondan ne alınması gerekiyor , manuel neler işlemelisiniz belirtin.
Bu dosyayı ekleyin tekrar bakalım.

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
5 Nolu mesaj ekine 01 sayfasını ekleyin.
Burada otomasyondan ne alınması gerekiyor , manuel neler işlemelisiniz belirtin.
Bu dosyayı ekleyin tekrar bakalım.
Eklemeyi yaptım,

Burada hedeflediğim tüm program yapıldıktan sonra, yapılan ziyaret programı ve tarihe göre buraya verilerin gelmesi.

Bu veriler yapılan programın sonuçlarını girmek için kullanılacak.

01 sayfasında veriler gerçekleşti ve ya gerçekleşmedi diye girildikten sonra hazırladığınız detay sheetinde ki programla uyumlu mu diye detayda üstte belirtilen örn: plan : 184 gerçekleşen 154 şeklinde sonuç vermesi bizim sağlamamızı yapıyor olacaktır.

Ve bununla performans ölçümü yapılacaktır.

En azından ben böyle planladım, sizin fikriniz de benim için çok önemli.

Syg

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Biraz daha bilgi gerekiyor.
1-sayfanın adı neden 01 (bu tarih mi? buna bağlı olarak sadece 1. gün verilerimi analiz edilecek?)
2-A sütununda tarih yazıyor. (Diyelim ki baz alacağımız sayfa detay sayfası. Buraya yani A sütununa ne gelecek?)
3-Bayi adı olarak detay sayfasındaki tüm bayiler mi alınacak? yoksa prg sayfasındaki işlem yapılan bayiler mi?
3-ilk 3 madde belirsizken kimin ziyareti gerçekleşti yada gerçekleşmedi?
Ayrıca bu bir ziyaret programı oluşturma tablosu değil mi?

Buna benzer bir tabloyu ilaç mümessilleri için (çok daha kalabalık bir kadro için) yaptım.
Eğer daha kontrollü bir tablo ve sağlıklı analiz istiyorsanız;

1-her çalışana aylık program çıkartarak programı vereceksiniz.
2-çalışan bu tabloyu (excelde) dolduracak yada gitmediyse boş bırakacak.
3-çalışanlar size tabloları mail ile gönderecek
4-siz tabloları bir analiz tablosuna çekerek gereken analizi yapacaksınız.
örn: A elemanı B bayisine C tarihinde gitmek için program aldı.
Gelen raporda A elemanı B bayisine ilgili tarihte gitti, başka tarihte gitti,gitmedi,gerekçesi
İşte bu sonuçlara göre sonraki ayı;
Bayiye bakan elemanı değiştirmek,
Elemanın iş yükünü düzenlemek,
Bayiye ziyaret zamanını düzenlemek gibi sizi yönlendirecek yapılaşmaları sağlayabilirsiniz.
Önce ihtiyacınızı belirleyin. "Ben bu tablo sonucunda şu,şu noktaları görmek istiyorum" gibi.
Sonrası kolay.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba;
Biraz daha bilgi gerekiyor.
1-sayfanın adı neden 01 (bu tarih mi? buna bağlı olarak sadece 1. gün verilerimi analiz edilecek?)
2-A sütununda tarih yazıyor. (Diyelim ki baz alacağımız sayfa detay sayfası. Buraya yani A sütununa ne gelecek?)
3-Bayi adı olarak detay sayfasındaki tüm bayiler mi alınacak? yoksa prg sayfasındaki işlem yapılan bayiler mi?
3-ilk 3 madde belirsizken kimin ziyareti gerçekleşti yada gerçekleşmedi?
Ayrıca bu bir ziyaret programı oluşturma tablosu değil mi?

Buna benzer bir tabloyu ilaç mümessilleri için (çok daha kalabalık bir kadro için) yaptım.
Eğer daha kontrollü bir tablo ve sağlıklı analiz istiyorsanız;

1-her çalışana aylık program çıkartarak programı vereceksiniz.
2-çalışan bu tabloyu (excelde) dolduracak yada gitmediyse boş bırakacak.
3-çalışanlar size tabloları mail ile gönderecek
4-siz tabloları bir analiz tablosuna çekerek gereken analizi yapacaksınız.
örn: A elemanı B bayisine C tarihinde gitmek için program aldı.
Gelen raporda A elemanı B bayisine ilgili tarihte gitti, başka tarihte gitti,gitmedi,gerekçesi
İşte bu sonuçlara göre sonraki ayı;
Bayiye bakan elemanı değiştirmek,
Elemanın iş yükünü düzenlemek,
Bayiye ziyaret zamanını düzenlemek gibi sizi yönlendirecek yapılaşmaları sağlayabilirsiniz.
Önce ihtiyacınızı belirleyin. "Ben bu tablo sonucunda şu,şu noktaları görmek istiyorum" gibi.
Sonrası kolay.
İyi çalışmalar.
Tekrar Merhaba,

- Orada bahsi geçen çalışanlara her ay tablo boş gönderilecek. Programı kendileri yapacaklar.

- Program kontrolü ve ziyaret sonuçlarını görmek için 01 sayfasını düşünmüştüm. Sayfa adının ehemmiyeti yok. Bir ara gün gün belirlemek istemiştim o yüzden öyle kaldı.

- Her çalışan için ayrı exceller düzenlenebilir, burada önemli olan direktörün tek dosyada bunları görebilmesi.

- Bayi adı olarak program yapılan bayiler hangisi ise onu koymayı planlıyoruz.

- Çalışanın exceldeki performans kısmını görmesine gerek yok, bize programı yapıp göndermesi yeterli. Ancak verileri bozmadan bir başka excelde birleştirerek ortalama ziyaret performansı ve kişilerin bu performansın neresinde kaldığını görmek yeterli.

- Detay sayfasındaki program eşleşen bayiler otomatik o tarihle oraya gelmeli ki çalışan direkt sonucu girsin ve haftalık veya aylık bize iletsin.

- İlgili çalışanlar değişirse zaten sizin hazırladığınız dosya değişikliğe müsait durumda.

Çok yük oldum biliyorum :( desteğinizi rica ederim.

Syg

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Ekli sıkıştırılmış dosyada 2 klasör ve 2 excel dosyası var.
İki klaösü C sürücüsüne yerleştirin.
önce "aykiriatilla-ziyaret sayfaları oluşturma" dosyasını açarak kullanın.
Bu elemanlara ziyaret dosyalarını oluşturmanızı sağlar.
-Sonra elemanlar ziyaret programlarını oluştursun, sonuçlarını kaydetsinler ve size göndersinler.
Bundan sonra "aykiriatilla-ziyaret sayfaları gelenler" dosyasını açarak buradaki uygulamaları gerçekleştirin.
Sorun varsa yazın.

Not: Son eklediğiniz dosyadaki ilave sayfadan yine birşey anlamadım.?
(Bu tür eklemelerde sayfa üzerinde işlem yaparak açıklamaları sayfada yapın ki anlaşılır olsun. Örn: "eklediğim sayfada A2 hücresi ve devamına şu sayfadan şu kriterlere uyan veriler gelecek A2 hücre verisi x sayfası B1 hücresinden alındı" gibi.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba;
Ekli sıkıştırılmış dosyada 2 klasör ve 2 excel dosyası var.
İki klaösü C sürücüsüne yerleştirin.
önce "aykiriatilla-ziyaret sayfaları oluşturma" dosyasını açarak kullanın.
Bu elemanlara ziyaret dosyalarını oluşturmanızı sağlar.
-Sonra elemanlar ziyaret programlarını oluştursun, sonuçlarını kaydetsinler ve size göndersinler.
Bundan sonra "aykiriatilla-ziyaret sayfaları gelenler" dosyasını açarak buradaki uygulamaları gerçekleştirin.
Sorun varsa yazın.

Not: Son eklediğiniz dosyadaki ilave sayfadan yine birşey anlamadım.?
(Bu tür eklemelerde sayfa üzerinde işlem yaparak açıklamaları sayfada yapın ki anlaşılır olsun. Örn: "eklediğim sayfada A2 hücresi ve devamına şu sayfadan şu kriterlere uyan veriler gelecek A2 hücre verisi x sayfası B1 hücresinden alındı" gibi.
Emeğinize sağlık teşekkür ederim.

Eklediğim sayfadaki amacım ziyaret içeriği ve sonucunu görmek. Siz bunu sonuç olarak yapmışsınız zaten. Ben biraz daha detaylı bakmıştım. Ziyaret amacı gibi. Onu dahil etsek çok mu karışır sizce?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Yapmanız gereken;
Yeni bir sayfa ekleyerek bu sayfa üzerinde (A sütununa şu kritere göre şu sayfadan şu veri gelecek x sutununa ben manuel veri gireceğim gibi...) açıklama yaparak manuel verileri yazın.
Sorunuzu anlayabildiğim sürece yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba;
Yapmanız gereken;
Yeni bir sayfa ekleyerek bu sayfa üzerinde (A sütununa şu kritere göre şu sayfadan şu veri gelecek x sutununa ben manuel veri gireceğim gibi...) açıklama yaparak manuel verileri yazın.
Sorunuzu anlayabildiğim sürece yardımcı olmaya çalışırım.
İyi çalışmalar.
Merhaba,

Öncelikle geç döndüm özür dilerim. Dosyayı diğer modüllerle birleştirdim, gayet güzel oldu. Desteğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Syg

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba,

Öncelikle geç döndüm özür dilerim. Dosyayı diğer modüllerle birleştirdim, gayet güzel oldu. Desteğiniz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Syg

Son bir şey sormak isterim,

Bizim sabitte belirttiğimiz listeye göre, kişiler program yaptıktan sonra, ziyaret planı yapmadıkları bayileri görme veya bu bayilere ziyaret planı yapılmamış diye uyarı almamız veya işaretli şekilde görmemiz mümkün mü?

Syg

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
13 nolu mesaj ekindeki dosyaları kullanarak işlem yapıyorsanız bu mümkün.
"aykiriatilla-ziyaret sayfaları oluşturma" dosyasında ziyaret_prog sayfasında;
örn: E sütununda ziyaret programı yapılacak, F sütununda ise bu ziyaretin sonucu yazılacak.
İşte bu dosyalar size gelecek.
Ve bir klasörde toplanarak "aykiriatilla-ziyaret sayfaları gelenler" dosyası ile birleştirilecek.
Otomatik süz ile artık istediğiniz sonuçları süzmeniz mümkün.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2013 EN
08-03-2020
Merhaba;
13 nolu mesaj ekindeki dosyaları kullanarak işlem yapıyorsanız bu mümkün.
"aykiriatilla-ziyaret sayfaları oluşturma" dosyasında ziyaret_prog sayfasında;
örn: E sütununda ziyaret programı yapılacak, F sütununda ise bu ziyaretin sonucu yazılacak.
İşte bu dosyalar size gelecek.
Ve bir klasörde toplanarak "aykiriatilla-ziyaret sayfaları gelenler" dosyası ile birleştirilecek.
Otomatik süz ile artık istediğiniz sonuçları süzmeniz mümkün.
İyi çalışmalar.
Ek'te kullanılan eski sistemdeki tablo. Bu tabloda işaretledikleri yerler belli. Kişi hangisini programa katmadığını görüyor. Yenisinde bunu nasıl yapabiliriz sizce?

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Sanırım dosyaları incelemiyor yada denemiyorsunuz.
Sizce;
"aykiriatilla-ziyaret sayfaları gelenler" dosyasında sabit sayfası ne yapıyor?
Bu sayfa Hangi tarihte kim kime kaç ziyaret yaptığını sayıyor.

Ama Programı yapan kişi (yani satış temsilcisinin) bunu görmesi gerekiyorsa
"aykiriatilla-ziyaret sayfaları oluşturma-1" ekini kullanın.
A sütununda seçilmeyen bayi isimleri kırmızı olacaktır.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme: