DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Haklısınız. Kod kendiliğinden harekete geçmiyor.Sn. Apismellifre..şöyle bir sorun oluyor...a1 hücresindeki değer uzun süre beklediğindenmidir nedir sayfanın change olayı çalışmıyor ancak hücreye girip F2 komutu gibi enter yapıp tetiklediğimde saat gelince makro çalışıyor.Bu a1 hücresini (yani içindeki değer yada formülü) saat 17:00 dan az önce nasıl tetikletebiliriz yada başka çözümü varmıdır?
Umarım anlatabilmişimdir.
üstadlar yardım lütfen...
Halit hocam
zahmet etmişsiniz ancak ben anlatamamışım sanırım.dosya sürekli açık olacak ve hiçbir yeri tıklamadan kendiliğinden saat 17:00 da a1 hücresindeki değere göre makro çalışacak.Aslında başka bir sayfada sürekli veri akışı var 60 dakikada bir veri yenileniyor ve bu verilerin içinde a1 hücresine bir toplam aldırıyorum.Dolayısı ile ara ara a1 hücresine veri akışı olacak ve bu dosyaya kimse dokunmayacak...saat 17:00 olduğunda ise makro çalışacak..eğer a1 değeri belli değerin altında ise makro çalışmayacak ,üstünde ise çalışacak ancak change olayında veri gelse bile a1 hücresini f2 enter yapıp tıklamak gerekiyor.bu f2 enter olayını saat 17:00 dan mesela 30 saniye önce tıklatıp aktif hale getirmek istiyorum.kısaca olay bu...
Halit hocam...dosyayı kapatıp açınca makro çalışıyor
yani ben saati giricem ve artık dosya hiç kapanmayacak ve hergün aynı saatte 1 kez bu makro çalışacak yani örnek olarak; hergün saat 17:00 da makro görevini yapacak.güzel mesajı yerine bir başka yere veri atacak.istediğim bu ve bunu her gün yapması.
Eğer dosya açıp kapatmadan çalışmaz ise sıkıntı oluşturur.
Not: saati her değiştirdiğinizde çalıştır düğmesine tıklamak gerekli
Sub makro2()
[COLOR="Red"]If Sheets("Sayfa1").Cells(1, "a").Value >= 500 Then[/COLOR]
MsgBox "güzel", 48, "x"
[COLOR="red"]End If[/COLOR]
End Sub