• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

zamanlı makro

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
merhaba
ekteki dosyada a1 hücresindeki değere göre makro tetiklenmektedir.Dosya sürekli açık kalmak kaydıya bu tetiklemeyei ve kontrolu hergün akşam saat 17:00 da yaptırmak mümkünmüdür?

Teşekkürler

Ekli dosyalar

ilave olarakda o gün içinde sadece 1 kere yapılması gerekmektedir.Yani a1 hücresindeki değer değişse bile makroyu tetikletecek şekilde sadece akşam 17:00 da 1 kez mesaj vermesi mümkünmüdür?

vay vay vay
hiç kalıma gelmedi bu tip bir makro. Zaman ayarlı bomba siparişi veriliyor...

Kod:
Run CStr([b1])
yerine
Kod:
Application.OnTime TimeValue("17:00:00"), CStr([b1])
yazdım saat 17:00 olduğu andaki duruma göre bir kere çalışıyor.
Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

Sn. Apismellifre çok teşekkürler..tam istediğim gibi olmuş

Sn. Apismellifre..şöyle bir sorun oluyor...a1 hücresindeki değer uzun süre beklediğindenmidir nedir sayfanın change olayı çalışmıyor ancak hücreye girip F2 komutu gibi enter yapıp tetiklediğimde saat gelince makro çalışıyor.Bu a1 hücresini (yani içindeki değer yada formülü) saat 17:00 dan az önce nasıl tetikletebiliriz yada başka çözümü varmıdır?
Umarım anlatabilmişimdir.

Sn. Apismellifre..şöyle bir sorun oluyor...a1 hücresindeki değer uzun süre beklediğindenmidir nedir sayfanın change olayı çalışmıyor ancak hücreye girip F2 komutu gibi enter yapıp tetiklediğimde saat gelince makro çalışıyor.Bu a1 hücresini (yani içindeki değer yada formülü) saat 17:00 dan az önce nasıl tetikletebiliriz yada başka çözümü varmıdır?
Umarım anlatabilmişimdir.
Haklısınız. Kod kendiliğinden harekete geçmiyor.

üstadlar yardım lütfen...

Alternatif olarak F1 hücresine Makronun çalışacağı saati yaz Çalıştır düğmesine tıkla

Not: saati her değiştirdiğinizde çalıştır düğmesine tıklamak gerekli

Ekli dosyalar

Halit hocam
zahmet etmişsiniz ancak ben anlatamamışım sanırım.dosya sürekli açık olacak ve hiçbir yeri tıklamadan kendiliğinden saat 17:00 da a1 hücresindeki değere göre makro çalışacak.Aslında başka bir sayfada sürekli veri akışı var 60 dakikada bir veri yenileniyor ve bu verilerin içinde a1 hücresine bir toplam aldırıyorum.Dolayısı ile ara ara a1 hücresine veri akışı olacak ve bu dosyaya kimse dokunmayacak...saat 17:00 olduğunda ise makro çalışacak..eğer a1 değeri belli değerin altında ise makro çalışmayacak ,üstünde ise çalışacak ancak change olayında veri gelse bile a1 hücresini f2 enter yapıp tıklamak gerekiyor.bu f2 enter olayını saat 17:00 dan mesela 30 saniye önce tıklatıp aktif hale getirmek istiyorum.kısaca olay bu...

Application.OnTime ile sizin makroları çalıştırıp arkasına yine Application.OnTime ile makroyu döngüye alacak bir kod yazıldı. Umarım işe yarar daha önce denemediğimden bilemiyorum. cevabınızı bekliyorum.
Bu arada dosyanız açıp kapatıor musunuz? yoksa sürekli açık mı?

Ekli dosyalar

Halit hocam
zahmet etmişsiniz ancak ben anlatamamışım sanırım.dosya sürekli açık olacak ve hiçbir yeri tıklamadan kendiliğinden saat 17:00 da a1 hücresindeki değere göre makro çalışacak.Aslında başka bir sayfada sürekli veri akışı var 60 dakikada bir veri yenileniyor ve bu verilerin içinde a1 hücresine bir toplam aldırıyorum.Dolayısı ile ara ara a1 hücresine veri akışı olacak ve bu dosyaya kimse dokunmayacak...saat 17:00 olduğunda ise makro çalışacak..eğer a1 değeri belli değerin altında ise makro çalışmayacak ,üstünde ise çalışacak ancak change olayında veri gelse bile a1 hücresini f2 enter yapıp tıklamak gerekiyor.bu f2 enter olayını saat 17:00 dan mesela 30 saniye önce tıklatıp aktif hale getirmek istiyorum.kısaca olay bu...

Kodun çalışma yordamlarını siz ayarlıyacaksınız.

Ekli dosyada F1 hücresindeki saate göre A1 hücresindeki değer 500 ve 500 den büyükse kod makro2 yi çalıştıracak.

İsterseniz F1 hücesindeki saati değiştirin dosyayı kayıt edip kapatın ve yeniden açın sonucu gözlemleyin.

Ekli dosyalar

evet haklısınız çalışıyor ben sayfanın change olayını aktif hale getirdim..siz pasif yapmışsınız

Halit hocam...dosyayı kapatıp açınca makro çalışıyor
yani ben saati giricem ve artık dosya hiç kapanmayacak ve hergün aynı saatte 1 kez bu makro çalışacak yani örnek olarak; hergün saat 17:00 da makro görevini yapacak.güzel mesajı yerine bir başka yere veri atacak.istediğim bu ve bunu her gün yapması.
Eğer dosya açıp kapatmadan çalışmaz ise sıkıntı oluşturur.

Halit hocam...dosyayı kapatıp açınca makro çalışıyor
yani ben saati giricem ve artık dosya hiç kapanmayacak ve hergün aynı saatte 1 kez bu makro çalışacak yani örnek olarak; hergün saat 17:00 da makro görevini yapacak.güzel mesajı yerine bir başka yere veri atacak.istediğim bu ve bunu her gün yapması.
Eğer dosya açıp kapatmadan çalışmaz ise sıkıntı oluşturur.

Dosya üzerinde denemeler yapın F1 hücresindeki saat değerini değiştirdiğinizde ya dosyayı kayıt edip kapatıp yeniden açacaksınız yada çalıştır düğmesine tıklıyacaksınız.

Yukarıdaki mesajlarımın birinde uyarı notu vardı

Not: saati her değiştirdiğinizde çalıştır düğmesine tıklamak gerekli

Buna dikkat etmediniz herhalde F1 hücresindeki saati değiştirdiğinizde Çalıştır düğmesini dosya açıldığında kendisi tıklıyor bu yüzden dosyayı kapatıp açmanız gerektiğini söyledim.Ama siz çalıştır düğmesine tıklarsanız dosyayı kapatıp açmaya gerek yok.

Diğer taraftan başka bir yere veri atmak istiyorsanız aşağıdaki kodun kırmızı yerlerin arasına olay yordamlarını eklemelisiniz.

Kod:
Sub makro2()
[COLOR="Red"]If Sheets("Sayfa1").Cells(1, "a").Value >= 500 Then[/COLOR]
MsgBox "güzel", 48, "x"
[COLOR="red"]End If[/COLOR]
End Sub

Range("A1").Select

SendKeys "{F2}", True
SendKeys "{ENTER}", True

klavyede spacebar tıklayınca mesajı bitimeden attı özür...

Geri