Yön tuşsuz hücrelere veri girmek...

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Merhabalar arkadaşlar ;
A1:J10 Aralığına öğrencinin vermiş olduğu yanıtları girmek istiyorum.Yanıtları girerken yön tuşlarını kullanıyorum bir sağdaki hücreye geçmek için...Acaba A1 e yanıt girildikten sonra DİREK bir yandaki hücreye geçen ve bu mantıkla devam edecek şekilde bir kod yazmamız müm kün mü ? Saygılar...

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Araçlar>Seçenekler>Enter tuşunun yönünü belirleyebilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Galiba demek istediğim şeyi anlatamadım.Hiç bir tuş kullanmadan diğer hücreye geçsin istiyorum.Yani A1 D yazdığımda direk B1 hücresine geçsin.Teşekkürler...

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Ofis 2007 de nasıl olduğunu bilmiyorum, araştırmadım ama 2003 te sizin dediğinizi kodsuz yapmak olası.

Sayın Hamitcan'ın dediği gibi yön tuşunu sağa doğru ayarlıyorsunuz.
Sonra Veri menüsünden Liste yi seçiyorsunuz.

Verdiğiniz sınırlar içinde her enter tuşunda sağa, son sınırda bir alt satıra otomatik geçiyor.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
benim demek istediğim ENTER veya YÖN TUŞLARINA gerek kalmadan hücreye diyelimki A girildiğinde yandaki hücreye geçmesi.Ama galiba bu mümkün değil gibi...Çünkü o hücrenin tetiklenmesi için mutlaka ENTER veya YÖN tuşları yardımı ile o hüzreden çıkmak gerekiyor.Teşekkürler...

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Neden böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsunuz?

Bu istediğiniz bana pek mantıklı gelmedi. Diyelimki ben hücreye A yazdım. Yazar yazmaz yandaki hücreye geçti. Peki ben hücreye Ahmet yazmak isteseydim daha A harfine basar basmaz yan hücreye geçeceğinden yapılan işlem can sıkıcı bir hal alacaktı.

Hücre içindeyken yani yazım anındayken tetiklenecek bir olay olmadığından istediğiniz yapılamaz. Belirttiğiniz gibi enter-tab yada yön tuşlarını kullanıp hücreyi terk ettiğinizde ya selection yada change kodu kullanılabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10.04.2019
Bunun için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok.
Bildiğim kadarı ile Excel'in tüm versiyonlarında, her girişten sonra "Tab" tuşunu kullanırsanız sağdaki hücreye geçer. Ve bir alt satıra geçmek için entere bastığınızda "Tab" tuşuna ilk bastığınız hücrenin altına gelir.

Örn: A1' yazdıktan sonra Tab tuşu ile B1 sonra C1.... devam edin. son hücrede "TAB" yerine "ENTER" e basın.direk A2'ye gelecek. Yazmaya bu şekilde devam edebilirsiniz.

"Tab" ve "Enter" tuşunu "Alt" ile kombinasyonlu kullanırsanız yaptığınız işlemin tersini yapar.

ÖRN: Normalde tab tuşu sağdaki hücreye geçer.
ALT+TAB = Soldaki hücreye geçer.

ÖRN: Normalde Enter tuşu bir alt hücreye geçer.
ALT+ENTER = Bir üst hücreye geçer.

Excel Vers. ve Dili
Office Excel®2007®TR
Herkese teşekkürler...
"Hücre içindeyken yani yazım anındayken tetiklenecek bir olay olmadığından istediğiniz yapılamaz" görüşü benim de düşündüğüm doğrultuda.Benim ki meraktı sadece...Yapılabiliyor olsaydı çok işime yarayacaktı.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
aynı sorunla bende karşılaştım elimde 300 adet anket ve herbirinde 140 adet soru var 0123 gibi değerler girmem gerek ve her bir değeri girdikten sonra bir sağdaki hücreye geçmem için sağ tuşuna basmam gerekiyor. fakat 20 adet anket girdikten sonra beyin zaten 1 2 3 rakamları ile fazla haşır neşir oluyor ve yön tuşuna basmayı unutabiliyorum bende forumda bu rakamlardan herhangi birine bastıktan sonra otomatik sağa geçmek istiyorum forumda aradım fakat bende bulamadım.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-12-2025
Veri doğrulama/Liste ile söz konusu hücrelere açılan kutu ekleseniz
ve
verilen cevapları klavye kullanmadan fare ile girseniz size kolaylık sağlamaz mı?