yeni sınıflara öğrenci dağıtma

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
arkadaşlar benim görev yaptığım okulda 5 tane 1.sınıf şube ve 200 civarı öğrenci var.hersene bunları bu 5 sınıfa dağıtmak bayağı zaman alıyor.bana bu öğrencilere sınıflara kolayca dağıtabileceğim bir program veya excel dosyası lazım.Programın veya excel dosyasının içeriği ben açacılacak şubeleri yazayım (1-a,1-b,1-c gibi) daha sonra bu şubelere şube bazında enfazla kaç öğrenci yerleştirilecek onu yazayım (1-a 40 1-b 38 1-c 42 gibi) yine bazı veliler komşu çocuğuyla kendi çocuğunu aynı sınıfta istiyor.Veya veli direk benim çocuğum 1-a şubesinde olsun diyor.Aynı programı anasınıf öğrencileri içinde kullanmak istiyorum.Yalnız anasınıfında sabahçı öğlenci durumu var.Sabahçı olmak isteyenler var öğlenci olmak isteyen var veya da insiyatifi okul idaresine bırakanlarda var.Elimde örnek bir dosya olmadığı için ekleyemedim.anlayışınız için teşekkür ederim.

Sn.erdenek

Tüm öğrencileri tek liste halinde yazıp şube sütunluna kızları kendi ve erkekleri kendi arasında sırasıyla alfabetik şekilde (1A-1B-1C ...) yukarıdan aşağıya doğru yazıp öğrencileri dağıt butonuna
tıklayınca sınıflar oluşur.Öğrenciler e-okulda ise daha kolay excele aktarılıp yapabilirsin.Umarım
işine yarar.

Ekli dosyalar

erdenek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EV:EXCEL 2010-TÜRKÇE
İŞ:EXCEL 2010-TÜRKÇE
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-01-2026
arifbirgen hocam öncelikle ilgine teşekkür ederim.Hocam benim istediğim.Öğrenci ad soyadlarını girip daha sonra şube isimlerini (1-a,1-b gibi) daha sonra bir şubeye aktarılacak öğrenci sayısını girip dağıt dediğim zaman bütün öğrencilerini sınıflarına dağıtsın.arif hocam şöyle düşün sanki ortak sınav yapılıyormuş da bunlar sınıflara dağıtılıyormuş gibi.