• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Web Sayfasındaki texboxa veri göndermede hata!

Excel Vers. ve Dili
Office 2010
Merhabalar;
Üzerinde çalıştığım bir mevzuda işleri hızlandırma babında excelden veri göndermek zorundayım. Bir çok sitede sorun yaşamadığım bu hususta bu sitenin muhtemelen yapımında kullanılan programdan dolayı sıkıntı çekiyorum.

Kod:
WebBrowser1.Document.all.Item("ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu").Value = Range("a1").Value
Şöyleki; Aşağıdaki resimde "Ada No" kutusuna yukarıdaki kod ile veri gönderiyorum. Lakin sorgulama yaptığımda, sistem sanki hücrede veri yokmuş gibi algılıyor. Mouse ile hücreye tıkladığımda da az evvel gönderdiğim veri (Resimdeki 141 sayısı) kayboluyor. Sistem illa elle hücreye tıklayıp veri girmeye zorluyor.

Sayfanın Kaynak Kodunun ilgili bölümü de bu
Kod:
<div class="row">
                                <label>
                                    <strong>
                                        <span id="bodyCPH_ContentPlaceHolder1_lblBlockNoTapu" class="formLabel">Ada No</span>
                                        <span id="bodyCPH_ContentPlaceHolder1_rfvBlockNoTapu" style="color:Red;visibility:hidden;">*</span>
                                    </strong>
                                </label>
                                <div class="column">
                                    <span id="ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu_wrapper" class="riSingle RadInput RadInput_Metro" style="width:300px;"><input id="ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu" name="ctl00$ctl00$bodyCPH$ContentPlaceHolder1$edtBlockNoTapu" maxlength="8" class="riTextBox riEnabled formText" type="text" /><input id="ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu_ClientState" name="ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu_ClientState" type="hidden" /></span>
                                </div>
                            </div>
Çözüm önerisine çok ihtiyacım var açıkçası. Tüm gece forumdan cevap bekleyecem. :redface:
Sağlıcakla...

Merhaba;

Aşağıdaki gibi deneyiniz.

Kod:
WebBrowser1.Document.getelementbyid("ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu").Value = Range("a1").Value

Zeki Hocam bilgisayarımdaki ofisimde bir sorun var, şimdi onunla uğraşıyorum:frown:, verdiğiniz kodu denemek için sabırsızlanıyorum.:)

Değişen bir şey olmadı hocam, yine veri gönderiliyor ancak sorgu yapıldığında hücre boş algılanıyor! Acaba "mouse tıkı gönderme" gibi bir kod var mı? Hani ne biliyim önce hücreye tıklatıp sonra veri göndermeyi bi denesem???

HTML kodunun tamamını göremediğimiz için içinde çalışması gereken javascript kodunu bilemiyoruz.

Muhtemelen "onchange" gibi bir event çalışması gerekiyordur.

Aşağıdaki gibi bir kullanım sorunuzu çözebilir.

Kod:
Set txt = WebBrowser1.Document.getelementbyid("ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtBlockNoTapu")

If Not txt Is Nothing Then
    txt.Focus
    txt.onchange
    txt.fireevent "onchange"
    txt.Value = Range("a1").Value
End If

Zeki Hocam sorunu şu şekilde aştım. Sizin koddaki "focus" ışık tuttu. Ve sonrasında da her bir parsel numarasına tek tek sendkeys ile göndererek aştım. Gerçi kod epey uzun ama olsun işimi görüyür. İlgilinize teşekkürler...
Kod:
    WebBrowser1.Document.getelementbyid("ctl00_ctl00_bodyCPH_ContentPlaceHolder1_edtParcelNoTapu").Focus
    If Sheets("send").[b3] = 0 Then
    SendKeys (0): End If
    If Sheets("send").[b3] = 1 Then
    SendKeys (1): End If
    If Sheets("send").[b3] = 2 Then
    SendKeys (2): End If
    If Sheets("send").[b3] = 3 Then
    SendKeys (3): End If
    If Sheets("send").[b3] = 4 Then
    SendKeys (4): End If
    If Sheets("send").[b3] = 5 Then
    SendKeys (5): End If
    If Sheets("send").[b3] = 6 Then
    SendKeys (6): End If
    If Sheets("send").[b3] = 7 Then
    SendKeys (7): End If
    If Sheets("send").[b3] = 8 Then
    SendKeys (8): End If
    If Sheets("send").[b3] = 9 Then
    SendKeys (9): End If
       .
       .
       .
       .
       'diye gidiyor.

Ek bilgi;

Koşulları tek tek yazmak yerine döngü kullanarak kodu kısaltabilirsiniz.

Geri