Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Vseç fonksiyonları ile yapılan çalışmayı makro ile yazmak
Makro ile bol zamanı olanı bile uğraştıracak bir durum.
Veri tabanınızı uygun bir şekilde tutarsanız, görünüşe göre değil bir yıl, (tahminen her yılın verisi 5000 satır olursa ) 20 yıl daha sizi götürecek dinamik, esnek bir yapı oluşturabilirim.
Kanal'a kadar OK. Ancak ondan sonrası her bayi kodu itibariyle, Kanal'dan sonra gidenleri (alta alta gelecek şekilde yaklaşık 4000 satır falan tutar) şeklinde veri tabanınızı oluşturmanız gerekir.
Hocam
bu aslında 600 satırdan oluşan bir Dataya sahip ben burda dosya fazla yer kaplamasın diye bu şekilde kısalttım.Dediğiniz türden Datayı oluşturmam imkansız.
Data bu hakiyle Makro çalışması yapmamızın mümkünatı yok mu?
Kusura bakmayın. Benim ne zamanım var ve ne de uğraşabilirim. Belki daha pratik bir yöntem bulabilecek arkadaşlar olabilir.
Ben işin kolay hızlı sonuç üretilmesini düşünürüm. Belki bir kez yorulacaksınız ama elde edilecek sonuca değecek.
Eğer bu haliyle 600 satır ise o zaman size 240 bin satır gerekli. Bu da Excel'in sınırları dahilinde, kaldı ki; Power Pivot da kullanılabilir. Bunda da satır sorunu olmaz.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.