• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Veriye göre tablo oluşturma

Excel Vers. ve Dili
2003
3 sütunlu girilen "n" satırlı bir tablo yapmak istiyorum.bunun kodu nasıl olabilir??

mesela kullanıcı 10 yazıp butona tıkladığında 3 sütunlu 10 satırlı tablo oluşacak.

Merhaba,

Nasıl bir tablo oluşacak. 3 sütunlu 10 satırlı bir tablo hazırlayarak dosyayı eklermsiniz.

Ayrıca soru başlıklarınızı sorunun içeriğini ifade edecek şekilde belirlemenizi rica ederim.

.

hocam şöyle ki: öğrenci no-ad-not sütunlu(ki bunlar sütun başlığı olacak) girilen sayıya göre bu sütunların altına satır ekleyecek bir kod.yani 3 sütunlu n satırlı bir tablo oluşacak....dosya eklemeyi bilmediğim için ekleyemedim.lütfen yardım eder misiniz???

hocam ekteki listede 40 kişilik bir sınıf listesi var."sınıf listesi oluştur" butonuna tıklandığında bir uyarı gelecek "sınıf mevcudu gir" diye 40 tan az olmak suretiyle o rakama göre satırlar yukarı doğru sürüklenecek.yani koşullu silme işi...

mesela sınıf mevcudu 25 kişiyse geri kalan 15 satır silinecek...ilginize

Ekli dosyalar

Eki inceleyin.

Kod:
Sub Ekle()
On Error Resume Next
Dim Sor As String
Application.ScreenUpdating = False
Sor = InputBox("40 tan az bir sayı girin", "[URL="http://www.excel.web.tr/"]www.excel.web.tr[/URL]")
If Sor = "" Or Sor > 40 Then Exit Sub
Rows("5:65536").Delete Shift:=xlUp
Rows("4:4").Copy
Rows("5:" & Sor + 3).Insert Shift:=xlDown
Application.CutCopyMode = False
Range("A" & Sor + 3) = Sor
Range("A4:A" & Sor + 3).DataSeries Rowcol:=xlColumns, Type:=xlLinear, Step:=1
Cells.EntireRow.Hidden = False
Rows(Sor + 4 & ":65536").EntireRow.Hidden = True
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

.

Ekli dosyalar

Kod:
If Sor =[COLOR=red] ""[/COLOR] Or Sor > 40 Then Exit Sub
satırını

Kod:
If Sor [COLOR=red]<[/COLOR]= [COLOR=red]0[/COLOR] Or Sor > 40 Then Exit Sub
olarak değiştirin. Bu şekilde 0 ve 0 dan küçük sayı yazımından da kurtulmuş oluruz.

.

hocam çok teşekkür ederim...bir de bu öğrenci no ve adı soyadı bölümünü bir sonraki sayfanın D ve E sütununa nasıl aktarabilirim.

"SAYFAADI"!A1 biçimde değil çünküliste değiştikçe diğer sayfaya gitmiyor...zaman ayırdığınız için gerçekten teşekkür ederim

Nasıl bir aktarım olacak?

Düğmeye her basışta eski veriler silinip yenilerimi aktarılacak yoksa eskilerin altından devam mı edecek.

.

hocam şimdi bu sınıf listesinin "öğrenci no" ve "ad soyad" sütunlarındaki verileri "notlar" sayfasındaki hücreye buton ile aktarmak.

ben bunu "SINIF LİSTESİ!B1" diye aktardığımda liste değişince veriler"#BAŞV!" görünüyor.çözemedim bir türlü

satırlar silidiği için formüldeki başvuruda silinir.

Tahmini yazıyorum.

"SINIF LİSTESİ!B1" yerine,

=DOLAYLI("'SINIF LİSTESİ'!B"&SATIRSAY($B$1:B1))

formülünü kullanabilirsiniz. Formülü alt satırlara çektikçe B1 - B2 şeklinde artarak ilerler tablonuza uyarlayamazsanız yapmaya çalıştığınız çalışmayı açıklama yazarak ekleyin.

.

hocam ben sizie projeyi göndereyim."Sınıf Listesi" sayfasındaki öğrenci no veöğrenci ad soyadı alanı aynen "Sınav I,Sınav II ve Sınav III" sayfalarına gidecek...

korumalı sayfalrın şifresi=0 dır.yarına yetiştirmem lazım.

Link hatalı. Dosyayı sıkıştırdıktan sonra foruma ekleyebilirsiniz.

.

amacım şu:sınıf listesinde ne kadar öğrenci varsa sınavlarda da o kadar öğrenci görünsün...yani sınavların lsiteleri 40 a kadar uzamasın....

I.SINAV sayfası için yazıyorum, diğer sayfalarada aynı formülü kullanırsınız.

D6:

Kod:
=DOLAYLI("'SINIF LİSTESİ'!B"&SATIRSAY($D$6:D6)+3)
F6:

Kod:
=DOLAYLI("'SINIF LİSTESİ'!C"&SATIRSAY($F$6:F6)+3)
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayın.

Formül sonucunda boş satırlar 0 olarak gelir. Bunu formüle ilave ile aşabiliriz fakat gereksiz formülü uzatmamakta fayda var bunun için aşağıdaki yolu izleyin.

I.SINAV sayfası için,

D6:F45 aralığını fare ile seçin sağ click hücre biçimlendirme / isteğe uyarlanmıştan tür bölümüne,

[=0]"";Genel

yazın ve tamam butonuna basın. Diğer sayfalara yada hücrelere aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Ek olarak sınıf mevcutu butonunu benim eklediğim gibi üst kısımda bir bölgeye koymanızda fayda var. Bu şekilde kalırsa küçük sınıf oluşumlarında silinen ve gizlenen satırlara mani olur.

.

I.SINAV sayfası için yazıyorum, diğer sayfalarada aynı formülü kullanırsınız.

D6:

Kod:
=DOLAYLI("'SINIF LİSTESİ'!B"&SATIRSAY($D$6:D6)+3)
F6:

Kod:
=DOLAYLI("'SINIF LİSTESİ'!C"&SATIRSAY($F$6:F6)+3)
hücrelerine yazarak alt satırlara kopyalayın.

Formül sonucunda boş satırlar 0 olarak gelir. Bunu formüle ilave ile aşabiliriz fakat gereksiz formülü uzatmamakta fayda var bunun için aşağıdaki yolu izleyin.

I.SINAV sayfası için,

D6:F45 aralığını fare ile seçin sağ click hücre biçimlendirme / isteğe uyarlanmıştan tür bölümüne,

[=0]"";Genel

yazın ve tamam butonuna basın. Diğer sayfalara yada hücrelere aynı işlemi uygulayabilirsiniz.

Ek olarak sınıf mevcutu butonunu benim eklediğim gibi üst kısımda bir bölgeye koymanızda fayda var. Bu şekilde kalırsa küçük sınıf oluşumlarında silinen ve gizlenen satırlara mani olur.

.
hocam amacım sadece listedeki kadar öğrenci sayfalara taşınsın.çünkü listeden fazla öğrenci görününce hocam "sınav ortalama" sayfasında olmayan öğrencilerin başarı başarısızlık durumu görünüyor.bu da genel başarı düzeyi grafikerlinin yanlış yansıyor.

yani aslında 10 öğrenci için grafik oluşacağına 40 öğrencinin başarı durumu gözüküyor....

Geri