Verileri kritere göre başka bir sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar Merhaba,

Ekteki dosyada yapılması gereken bir işlemden dolayı sizlerden yardım rica ediyorum. İlgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Dosyada Sayfa1 de yer alan dataların bazı kriterlere göre başka bir sayfaya aktarmamız gerekiyor.

Şimdi yapılmak istenen ; Müşteri bilgisine bakacak ve aynı satırdaki Bayi Adı,Müşteri,SOStartDate,Yıl,AyAdı,GunAdı başka bir sayfaya aktarılacak.
Aynı satırdaki saat bilgisi ve miktarıda aktarılacak.Bununla ilgili sayfa2 de bir örnek yazıldı.Bu müşteri bilgisini tüm listede arayacak ve bulduğu satırlardaki istenilen bilgileri ilgili yerlere aktaracak.Bu müşteri bilgisi listede bitince saat bilgisinin altına " Toplam " aldırılacak.Yine sayfa2 de örnek olarak açıklama yazıldı.

Bu işlemleri listedeki her müşteri için yapacak ve istenilen bilgileri diger sayfaya aktaracak arkadaşlar.

Konuyla ilgili forumdaki tüm örneklere baktım fakat kendi dosyama uygun bir çözüm bulamadım. Dosyamız normalde 65536 satırı buluyor ve hatta bunun gibi 3-4 dosya daha var.

Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir.
Saygılar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Arkadaşlar konuyla ilgili yardımcı olmanız mümkünmüdür ? Teşekkürler.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Arkadaşlar konuyla ilgili yardımcı olmanız mümkünmüdür ? Teşekkürler.

anladığım kadarıyla bir şeyler yapmaya çalıştım ekli dosyanızı kontrol edermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Sayın Halit3,

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Makroyu çalıştırdığım zaman liste olarak getiriyor.Bir müşterinin tüm alış yaptığı tarihleri getirmiyor ve saat kısımlarındaki rakamlar yanlış geliyor. Ben dosyada tekrar bir örnek müşteri yazdım. Bu müşterinin tüm alışları bunlar. Aynı işlemi listedeki tüm müşteriler için yaptırmak istiyoruz.
Konuyla ilgili tekrar teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Sayın Halit3,

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Makroyu çalıştırdığım zaman liste olarak getiriyor.Bir müşterinin tüm alış yaptığı tarihleri getirmiyor ve saat kısımlarındaki rakamlar yanlış geliyor. Ben dosyada tekrar bir örnek müşteri yazdım. Bu müşterinin tüm alışları bunlar. Aynı işlemi listedeki tüm müşteriler için yaptırmak istiyoruz.
Konuyla ilgili tekrar teşekkür ederim.
ekli dasyanızı incelermisiniz

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Halit Bey,

Sizi epey yordum kusura bakmayın.Fakat kod bir yere kadar bilgileri düzgün getiriyor. Ondan sonra farklı müşterileri alt alta yazmaya başlıyor ve 65536 a kadar yazıp
" Runtime error '1004' : Application defined or object-defined error " hatası veriyor. Herhalde 65536 yı doldurduğu icin bu hatayı veriyor.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
şimdi her müşteri için 2 satır boşluk birde toplam satırı var bununla beraber üç satır ediyor dolayısıyla üç satır her müşteride ekliyor buda verileri alan sayfadan fazla olacağı için o hatayı alıyorsunuz.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
boşlukları tek toplam olarak düzelttim böylece birazcık daha satır kazanmış olur
yoksa başka sayfaya aktarmak gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Anladım HalitBey. Galiba ben tam olarak size problemi aktaramadım.
Kodu çalıştırdığım zaman tüm müşteri bilgilerini getirmiyor. Yani bu listede toplam 379 ayrı müşteri var. Fakat makro bunların bir kısmını getiriyor. Örnegin 20 tane müşterinin tüm bilgilerini getiriyor.Ondan sonraki satırlarda farklı müşterilerin alışlarını alt alta ekleyerek getiriyor. Kodu çalıştırıp bittiği haldeki dosyayı da ekliyorum.Ayrıca Toplam satırıda çok hoş bir görüntüde olmuş.Elinize sağlık.
İlginize tekrar teşekkür ederim.Saygılar.

Halit Bey birde ; aynı müşteriyi birden fazla getiriyor.Yani Kemal Babür müşterisinin alışlarını listede farklı satırlarda 8-10 defa getiriyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Anladım HalitBey. Galiba ben tam olarak size problemi aktaramadım.
Kodu çalıştırdığım zaman tüm müşteri bilgilerini getirmiyor. Yani bu listede toplam 379 ayrı müşteri var. Fakat makro bunların bir kısmını getiriyor. Örnegin 20 tane müşterinin tüm bilgilerini getiriyor.Ondan sonraki satırlarda farklı müşterilerin alışlarını alt alta ekleyerek getiriyor. Kodu çalıştırıp bittiği haldeki dosyayı da ekliyorum.Ayrıca Toplam satırıda çok hoş bir görüntüde olmuş.Elinize sağlık.
İlginize tekrar teşekkür ederim.Saygılar.
dosyanızı kontrol ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Halit Bey,

Affınıza sığınarak birşey daha söylemek istiyorum. Kodu çalıştırdıktan sonra ana listedeki tüm müşterileri getirmiyor.

Acaba burada sadece S sütunundaki müşteri bilgisini kullanmamız problemi çözermi ?

Dosyayı ekliyorum.
Saygılar.

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
dosya aşağıdaki mesajda

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 Türkçe
Halit Bey üstadım,

Çok çok teşekkür ederim. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Tam anlamıyla süper oldu.
Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Halit Bey üstadım,

Çok çok teşekkür ederim. Ellerinize ve emeğinize sağlık. Tam anlamıyla süper oldu.
Tekrar teşekkür ederim. Saygılar.
dosyada bazı değişiklikler yaptım W sutunundaki veri sanal olarak değeri yazıyor sonra siliniyor birde yatay toplamları ve müşteri adetinide yazdırdım dosyanızı kontrol ediniz.

Ekli dosyalar