Verileri diğer sayfaya aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
İşimle ilgili bir kayıt tablosu oluşturdum ancak bir kaç konuda araştırma yapmama rağmen çözüm bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ek'te, yapmak istediğim: Sayfa2 deki tarih ve miktar verilerini Sayfa4 teki makbuzlara sırasıyla işlemek. Yalnız hassas nokta tarih değiştiğinde yeni makbuza atlayıp yeni makbuzun başından başlamasını istiyorum. Bütün bu veriler makbuzlara işlenince ortaya çıkan seri numaraları da sayfa2 de fatura no kısmına işlensin.
(Birde diğer sayfalarla uğraşırken karşımıza çıkan sorun: Sayfa2 de bütün bir satırı silerek yok ettiğimde sayfa4 teki formüller hata vermemeli)

Çok mu karışık anlattım bilmiyorum ama yardımcı olabilirseniz çok sevinecem. Teşekkürler.

http://www.dosya.tc/server28/jIkJ4x/KANTARVER_LER_.xls.html

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Her makbuza bir seri numarası verip bu seri numaralarını sayfa2 deki fatura no kısmına aktarabilir miyiz peki? (seri numaraları G1 hücresine yazacağım rakamdan başlayabilir)

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Benimki sadece bir fikirdi bu şekilde çalışmasını isterseniz istediğiniz şeylerde yapılabilir tabiki.

Excel Vers. ve Dili
2003 TÜRKÇE
Olur olur tabiki. güzel olmuş. Onlarda eklenirse büyük oranda çözmüş olurum işimi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2011
hücre adı ve numarasını bir arttırma.

öncelikle herkese merhabalar. bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdi 2 farklı çalışma sayfamız var ve birindeki değerleri diğerine aktarıyoruz bunu yaptım ancak ilk sayfada her gün bir bilgi daha yazıyorum yani bir alt satırına değer yazıyorum. sorun şu 2. çalışma kitabında bilgiyi benim yazdığım yeni girdiğim değeri almasını istiyorum.

=[aaaxls]xxxx!AU203

burdaki AU203 hücre adı bir sonraki gün AU204 olmasını istiyorum. gerçekten çok lazım yardımcı olursanız çok sevinirim. kolaylıklar diliyorum.

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Her makbuza bir seri numarası verip bu seri numaralarını sayfa2 deki fatura no kısmına aktarabilir miyiz peki? (seri numaraları G1 hücresine yazacağım rakamdan başlayabilir)
İsteklerinize uygun yeni dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://www.dosya.tc/server28/FQq5Br/KANTARVER_LER_.xls.html

Bunlar da kullanılan kodlar...
Kod:
Sub aktar()
DoEvents
Set s2 = Sheets("Sheet2")
Set s4 = Sheets("Sheet4")
x = 7
seri = s4.Range("G1")
For j = 7 To s4.Range("A65500").End(3).Row Step 30
    Range(s4.Cells(j, "A"), s4.Cells(j + 19, "F")).ClearContents
    s4.Cells(j - 6, "F") = Empty
    s4.Cells(j - 4, "F") = Empty
Next

s4.Range("F1") = s2.Range("A2")
s4.Range("F3") = seri

For i = 2 To s2.Range("A65500").End(3).Row
    If s2.Cells(i, 1) <> s2.Cells(i - 1, 1) And i <> 2 Or x = (a + 1) * 30 - 3 Then
        a = a + 1
        seri = seri + 1
        x = a * 30 + 7
        s4.Cells(30 * a + 1, "F") = s2.Cells(i, "A")
        s4.Cells(30 * a + 3, "F") = seri
        s4.Cells(30 * a + 3, "F").NumberFormat = "00000"
    End If
    s4.Cells(x, "A") = s2.Cells(i, "E")
    s4.Cells(x, "C") = s2.Cells(i, "F")
    s4.Cells(x, "D") = s2.Cells(i, "G")
    s2.Cells(i, "B") = s4.Cells(30 * a + 3, "F")
    s2.Cells(i, "B").NumberFormat = "00000"
    x = x + 1
Next
MsgBox "Aktarım tamamlandı."
End Sub

ÖmerBey

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
öncelikle herkese merhabalar. bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdi 2 farklı çalışma sayfamız var ve birindeki değerleri diğerine aktarıyoruz bunu yaptım ancak ilk sayfada her gün bir bilgi daha yazıyorum yani bir alt satırına değer yazıyorum. sorun şu 2. çalışma kitabında bilgiyi benim yazdığım yeni girdiğim değeri almasını istiyorum.

=[aaaxls]xxxx!AU203

burdaki AU203 hücre adı bir sonraki gün AU204 olmasını istiyorum. gerçekten çok lazım yardımcı olursanız çok sevinirim. kolaylıklar diliyorum.
Sorunuzdan anladığım kadarıyla "Son dolu hücre" ile ilgili başlıklar işinizi görecektir. Forumda aratınız.

Ya da forumda yeni bir başlık açıp sorunuzu da örnek dosyanızla destekleyerek sorarsanız konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım edeceklerdir.
İyi günler...