Veri Doğrulama, Düşeyara, Açılır Liste Kutusu kullanarak Liste Oluşturmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Öncelikle tüm forum yönetimindeki arkadaşlara böyle faydalı ve güzel bir site oluşturukları için teşekkür ediyorum.

Bir haftadır bir çalışma ile uğraşıyorum ve aramalar sounucunda sitenize ulaştım. Çalışmamla ilgili sitedeki pek çok konuya göz attım, sorunumla benzer çalışmalar buldum ama yeterli olmadı, ya da ben acemiliğimden yapamadım.

Değerli dostlar ihtiyaç duyduğım yardım için bilgiler şu şekildedir;

1)

Ekli örnek dosyada;

B çalışma sayfası verilerim için Veritabanı şeklindedir. Sonradan kullancağım verileri oraya kaydediyorum.

A çalışma sayfasında veri doğrulama ve düşeyara formullerini kullanarak gördüğünüz listeyi oluşturmaya çalışıyorum. (bu sayfadaki D ve E sütunları sonradan manuel şekilde doldurulucaktır.)

Bu sayfada A sütunundaki boş satıra tıkladığınız zaman gördüğünüz gibi veritabanı diye tabir ettiğim bilgiler gelmektedir. BU bilgilerin geliş şeklini, internette pek çok sitede olduğu gibi istediğim bilginin Baş harfini yazdığım zaman sadece o harfle başlayan veriler gelmesi sağlanabilir mi? (örnek dosyadaki verilerde olduğu gibi S harfine basıldığı zaman SAĞLIK, SELCAN gibi isimler)

2)Bir başka sıkıntı ise, A çalışma sayfasında veriler girilirken , girilmemiş satırlardaki #YOK mesajları. Ben bu liste bittiği zaman bu mesajların görünmemesini istiyorum, Sonuçta bu liste yazıcıdan çıktı alınıp bir bankaya gönderilecek resmi bir liste olacak. Bu uyarıyı nasıl kaldırırım ya da başka bir yöntem mi izlemeliyim?

3)Listeyi yapmanın amacı eğer incelerseniz uzun ve zahmetli (iban noları gibi) rakam ve isimleri yazmaktan kaçınıp daha doğru ve daha az zamanda oluşturma düşüncesidir. Bu konuda gerek görsel gerekse yazılımsal olarak fikirleriniz ve ayrdımlarınız olursa minnettar olurum.

İlgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
MS Office Standart 2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-03-2024
B sütunana aşaıdakini
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;B!A$2:C$1343;2;0));"";DÜŞEYARA(A2;B!A$2:C$1343;2;0))

c sütununa aşağıdaki
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(A2;B!A$2:C$1343;3;0));"";DÜŞEYARA(A2;B!A$2:C$1343;3;0))

formülleri yazarsanız #YOK sorunu çözülür.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
eki inceler misiniz
2 istediğiniz dosyaya uyarlanmıştır.
Mükemmel,

Siteye kayıt olmadan önce de paylaşımlarınızı, yaklaşım tarzınızı ve kibarlığınızı hissetmiştim.

İlginiz, zahmetiniz ve insanlığınız için çok teşekkür ediyorum.

Sizin nezdinizde tüm site yöneticilerine tekrar teşekkür ediyorum

Ellerinize sağlık İhsan Bey.

İ

İhsan Tank

Misafir
Mükemmel,

Siteye kayıt olmadan önce de paylaşımlarınızı, yaklaşım tarzınızı ve kibarlığınızı hissetmiştim.

İlginiz, zahmetiniz ve insanlığınız için çok teşekkür ediyorum.

Sizin nezdinizde tüm site yöneticilerine tekrar teşekkür ediyorum

Ellerinize sağlık İhsan Bey.
rica ederim
güzel görüşleriniz için de ben teşekkür ederim.
kolay gelsin :mutlu:

Excel Vers. ve Dili
türkçe
hücrelerdeki aynı değerleri yanyana getirme

Selamlar,
Excel konusunda yardmınızı rica ediyorum..
Excel sayfamın B sütununda 50.000'e yakın farklı numaralar ve C sutununda ise bu numaralara karşılık gelen açıklamalar var.
ancak A sütununa ise başka yerden alıp yapıştıracağım numaralar var.. yapmak istediğim ise A sütünundaki hücrelere yapıştırdığım numaralar şayet B sütunuda var iseler bu numaranın karşısına gitmesi..
ilginiz için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim

Saygılarımla
Cem Birtürk Avşar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010
Merhaba;

Ben Logo SQL üzerinden Navigator Programı ile satış raporları alıyorum.
sizden ricam ek'te gönderdiğim örnek tabloyu raporuma nasıl uyarlayabilirim
Hücre içinden rapor kriteri seçmek istiyorum. Saygılar

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Açılır Liste Kutusu Oluşturmak

Merhaba,

ekte yolladığım video da anlatmak istediğim daha net anlayabilirsiniz.
açılır kutu yapıp hücre içindeki bilgileri açılır kutudan girmek istiyorum ama nasıl yapılır hiçbir fikrim yok

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba,

dosyayı ekte bulabilirsiniz.
istediğim şey P16 hücresine gelindiğinde hücre yanında açılır kutu çıkıyor ve açılır kutu içinden veri seçerek seçilen verinin hücre içinde gösterilmesi sağlanıyor.
bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum

Ekli dosyalar

Mahir64

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013-Türkçe
Excel 2016-Türkçe
Merhaba,

dosyayı ekte bulabilirsiniz.
istediğim şey P16 hücresine gelindiğinde hücre yanında açılır kutu çıkıyor ve açılır kutu içinden veri seçerek seçilen verinin hücre içinde gösterilmesi sağlanıyor.
bunun nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorum
Merhaba
Menülerden
Veri / Doğrulama / Liste
İnceleyiniz
iligli link detaylar burada

Excel Vers. ve Dili
97/2000 XLS
Ben neden yapamıyorum

eki inceler misiniz
2 istediğiniz dosyaya uyarlanmıştır.
SELAMÜN ALEYKÜM Sayın İhsan bey Aynı olay 'ın bir benzeri benim yapmak istediğim aynı formülü kopyalıyorum noktası noktasına olmuyor personelin sicilini girdiğimde adı soyadını,tatilini,görevini,vardiyasını vs. vermesini istiyorum 10 gündür uğraşıyor araştırıyorum sizin sitenizde benzer örnekler buldum artık yapabilirim dedim ama olmuyor lütfen yardımcı olurmusunuz dosya ekte dir saygılarımla

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
SELAMÜN ALEYKÜM Sayın İhsan bey Aynı olay 'ın bir benzeri benim yapmak istediğim aynı formülü kopyalıyorum noktası noktasına olmuyor personelin sicilini girdiğimde adı soyadını,tatilini,görevini,vardiyasını vs. vermesini istiyorum 10 gündür uğraşıyor araştırıyorum sizin sitenizde benzer örnekler buldum artık yapabilirim dedim ama olmuyor lütfen yardımcı olurmusunuz dosya ekte dir saygılarımla
sorunuzdan hiç bir şey anlamadım.
ya bu konu ile alakası yok yada tam açıklama yapmamışsınız. dosya üzerinde açıklama ekler misiniz

Excel Vers. ve Dili
microsoft corparation
a sayfası a sütununda öğrenci isimleri b sütununda ise öğrencilerin gideceği şubelerin adları var A/B/C.. gibi.. b sayfasına (a sayfasının b sütununda olan sadece a lara/b lere/c lere a sütunundan karşılık gelen isimleri) liste halinde yazdırmak istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
Merhaba,

Öncelikle verdiğini değerli bilgiler için çok teşekkürederim. Siteniz çok faydalı... Sorum şu; data validation ile bir lite hazırlıyorum ve bu listeden seçim yapılmasını zorunlu kılıyorum. Ancak tam olarak istediğim; kullanıcıların bu listede bir kısa yol tuşu ile ( mesela ctrl tuşu ) birden fazla seçim yapabilmesi ve hücreye bu seçtiği değerlerin getirilmesi. Bu data validation ile mümkün müdür? Yoksa kod mu yazmak gerekir. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürederim.
Saygılarımla