Veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın üstadlarım ekte göndermiş olduğum şablonun ve istediklerimin benzerleri forumlarda var fakat ben bu formatı aynen kendi dosyalarımda uygulamak istiyorum henüz 2-3 haftalık üyeyim ve sürekli incelemeler yaptım bu zaman zarfında ama bir türlü makroları yazamadığım için bir çalışma sayfası içindeki girilmiş olan verileri daha sonra tekrar başvurmak üzere diğer çalışma sayfasına yatay olarak kaydettiremedim veri aktarımını yapamadım yani...Ayrıca tab tuşu ile bir sonraki veri girişi yapacağım satıra imlecimin taşınmasını isityorum( Bu benim ekteki dosyamda beyaz alanlar)Burada veri aktarımından kastım tek bir kritere bağlı olarak(T.C.Kimlik No)diğer tüm girilen verilerin aynen vt sayfasına kaydedilmesi ve ileride aynı T.C.'yi girdiğimde eski veri mevcut eski verileri kullanmak itiyormusunuz? uyarısını verip evet hayır seçeneği sunması seçim evet olunca eski bilgileri giriş ekranına taşıması hayırı seçince yeni kayıt girişine izin vermesidir.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum saygılarımı sunarım.NOT: excell 2003 kullanıyorum.

Ekli dosyalar

İ

İhsan Tank

Misafir
tab olayı dışındakiler için yardımcı olmaya çalışacağım ama bilgiler eksik gibi geldi bana
mesela
tutar kısmına ne yazılacak
veriler girildikten sonra girişler sıfırlanacak mı_?

Excel Vers. ve Dili
2003
tab olayı dışındakiler için yardımcı olmaya çalışacağım ama bilgiler eksik gibi geldi bana
mesela
tutar kısmına ne yazılacak
veriler girildikten sonra girişler sıfırlanacak mı_?
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Üstadım haklısınız onu şöyle yapabilirmiyiz yeni bir sil butonu ekleyip kaydet e bastıktan sonra vt de veriler oluşacağı için mevcut çalışma sayfamızda girmiş olduğumuz verileri temizletebiliriz.Tutar kısmına herhangi bir değer girebiliriz(100.-TL,150TL gibi) oda sayfa 3 te herhangi bir hücreyle birleşebilir yazdırdığımızda sayfa 3 te elde edebilmemiz için...

Excel Vers. ve Dili
2003
Öncelikle ilginize teşekkür ederim.Üstadım haklısınız onu şöyle yapabilirmiyiz yeni bir sil butonu ekleyip kaydet e bastıktan sonra vt de veriler oluşacağı için mevcut çalışma sayfamızda girmiş olduğumuz verileri temizletebiliriz.Tutar kısmına herhangi bir değer girebiliriz(100.-TL,150TL gibi) oda sayfa 3 te herhangi bir hücreyle birleşebilir yazdırdığımızda sayfa 3 te elde edebilmemiz için...

İ

İhsan Tank

Misafir
bu rakamı nereden bulacak.
Sayfa3'e hangi bilgiler gidecek kısıtlı bilgi veriyorsunuz bu şekilde yardımcı olamayız ki size

Excel Vers. ve Dili
2003
Tutar rakamı da veri girişi üstadım biz giriş yapacağız herhangi rakam...

Excel Vers. ve Dili
2003
sayfa 3e gidecek bilgiler de önemli değil ben oraya hücre birleştirme fonksiyonuyla taşıaya bilrim önemli olan vt de kayıt oluşması oradaki sıra ile

Excel Vers. ve Dili
2003
üstadım yardımınızı bekliyorum yarın artık umarım fazla vaktiniz almamışımdır

Excel Vers. ve Dili
2003
ek tam istediğim gibi üstadım makrolarıda kendime uyarladığımda en son nerede kullandığımı göstereceğim çok güzel oldu çok çok teşekkür ederim.
üstadım enson hali ekteki gibi user form ve modüller eklemeye çalıştım yapamadım ve yeni işlevler ekledim ayrıca TC NO da aynı girişi yapılmaya çalışılınca uyarı vermeli eski bilgiler kullanılmak istenmesse ozaman yeni girişe izin vermesi gerekiyordu sizin gönderdiğiniz örnek te var fakat kendime uyarlayamadım...

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
rica ederim
:yazici:
üstadım enson hali ekteki gibi user form ve modüller eklemeye çalıştım yapamadım ve yeni işlevler ekledim ayrıca TC NO da aynı girişi yapılmaya çalışılınca uyarı vermeli eski bilgiler kullanılmak istenmesse ozaman yeni girişe izin vermesi gerekiyordu sizin gönderdiğiniz örnek te var fakat kendime uyarlayamadım...GEREKSİZ USER FORMLARI VE MODÜLLERİ NASIL SİLEBİLİM bilgilendirseniz çok faydanız olacak

Ekli dosyalar