- Excel Vers. ve Dili
- Office 2016 TR 64 Bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 20-02-2025
Excel VBA ve SQL kullanarak Acces veri tabanı üzerinden, veri ekleme, silme gibi işlemler yapıyorum. Bir konuda yardıma ihtiacım var.
Acceste “uiayrilmasebepleri” isminde tablom ve bu tabloda “UİSEBEPLERİ” isminde başlığım var. Ayrıca yine Acceste “Uİ” adında tablom var ve bu tabloda “UISEBEBİ” isminde başlığım var.
UİSEBEPLERİ başlığı altındaki verilerin, UİSEBEBİ başlığı altındaki verilerde kaç kere geçtiğini msgbox ile göstermek istiyorum.
Örneğin; "UİSEBEPLERİ" sütununda "deneme" diye bir veri olduğunu varsayalım. Bu "deneme" değeri "UİSEBEBİ" tablosunda kaç kere geçiyor gibi
Yardımcı olabilir misiniz
Aşağıdaki benim değişken tanımlamalarım ve bağlantı kodum.
Dim baglan As New Connection
Dim rs As New Recordset
Dim dbPath As String
dbPath = ThisWorkbook.Path & "\2-DB.accdb"
baglan.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" & dbPath
Acceste “uiayrilmasebepleri” isminde tablom ve bu tabloda “UİSEBEPLERİ” isminde başlığım var. Ayrıca yine Acceste “Uİ” adında tablom var ve bu tabloda “UISEBEBİ” isminde başlığım var.
UİSEBEPLERİ başlığı altındaki verilerin, UİSEBEBİ başlığı altındaki verilerde kaç kere geçtiğini msgbox ile göstermek istiyorum.
Örneğin; "UİSEBEPLERİ" sütununda "deneme" diye bir veri olduğunu varsayalım. Bu "deneme" değeri "UİSEBEBİ" tablosunda kaç kere geçiyor gibi
Yardımcı olabilir misiniz
Aşağıdaki benim değişken tanımlamalarım ve bağlantı kodum.
Dim baglan As New Connection
Dim rs As New Recordset
Dim dbPath As String
dbPath = ThisWorkbook.Path & "\2-DB.accdb"
baglan.Open "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=" & dbPath