VBA Editöründe Tools >> References Ayarları

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2013 Türkçe
Office 2007 ile UserForm üzerinde yaptığım çalışmada Access e ADO bağlantısı yapıyorum ve textboxlarda ki tarih değerini açılır takvimden işaretliyorum. Kendi bilgisayarımda bunlar çalışıyor. İş yerimdeki bilgisayarda ne yaptıysam açılır takvimi maalesef görüntüleyemedim ve çalıştıramadım. Hatta eksik nesne hatası vererek Userformu hiç açmadı.
Yukarıda belirttiğim durum göz önüne alınırsa hedeflediğim çalışmayı yapabilmem için VBA editöründe Tools >> References seçeneğinde ki o sayısız seçenekten hangilerini mutlaka seçmiş olmalıyım? Burada yer alan seçeneklerin ne işe yaradıklarına dair bir klavuz var mıdır?
NOT: Açılır takvim için internette indirme tavsiyelerine uyarak mscal.ocx, mscomt2.ocx ve bunların .inf uzantılı eklentilerinden indirip System32 dosyasına attım, ama yine işe yaramadı. References listesinde calandar seçeneği görünmüyor. Bilgisayarım 32 bit windows 7 işletim sistemine sahip.
İnternette her kes başka bir şey tavsiye ediyor. Sonunda bu işi uzmanlarına sorup yardım istemeye karar verdim.
Önceden teşekkürler ve saygılar.

systran

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2021 PRO [TR]
Tools --> additional controls tıklayıp, Microsoft Date Time Picker seçtin mi?

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Tools --> additional controls tıklayıp, Microsoft Date Time Picker seçtin mi?
Sayın systran, ilgilendiğiniz için teşekkürler. User form oluşturulurken Toolbox a sağ tıklayınca oluşan Additional controls tan bahsettiğinizi tahmin ediyorum. Bunu yaptığım zaman bekle anlamında yuvarlak iki saniye kadar dönüp hiç bir ekran açmadan bitiyor. Yani her hangi bir pencere çıkmıyor.
Tools >> References penceresi altında ise Microsoft Date Time Picker seçeneği bulunmuyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Belirtilen dosyaları "System32" klasörüne atmanız yeterli değildir. Ayrıca dosyaları register etmeniz gerekir.

Başlat-Çalıştır Kutusuna CMD yazın.
Başlat listesinde en üstte CMD komut işlemcisi görünecektir. Onun üzerinde sağ klik yapın ve "YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR" komutuna tıklayın.
Açılan ekrana aşağıdaki satırı yazıp enter tuşuna basın.

regsvr32 mscomct2.ocx

Bu işlemden sonra sisteminiz kaydın başarıyla yapıldığına dair bir uyarı vermesi gerekiyor.

Bu adımdan sonra formunuza bahsi geçen tarih kutusunu ekleyebilirsiniz.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Belirtilen dosyaları "System32" klasörüne atmanız yeterli değildir. Ayrıca dosyaları register etmeniz gerekir.

Başlat listesinde en üstte CMD komut işlemcisi görünecektir. Onun üzerinde sağ klik yapın ve "YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR" komutuna tıklayın.

regsvr32 mscomct2.ocx

Bu işlemden sonra sisteminiz kaydın başarıyla yapıldığına dair bir uyarı vermesi gerekiyor.

Ayhan Hocam, yazdığınızı uygulayınca sorun çözüldü. Sonsuz teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR
Eğer Benim gibi 64 bit program kullanıyor iseniz System32 yerine sysWOW64 içine atmalısınız

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili

regsvr32 mscomct2.ocx

Sayın Ayhan, dediğinizi yaptıktan sonra, başka bilgisayarda hazırlanmış ve üzerine açılır takvim bulunan nesneleri çalıştırabiliyorum. Ancak kendi bilgisayarımda Toolbox üzerinde hala takvim çizemiyorum. References öğeleri arasında da takvimi bir türlü bulamadım.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 kullanıyorum ve bilgisayarım windows 7 32 bit işletim sistemine sahip.
Sayın Korhan Ayhan üstadın dediklerini yaptıktan sonra, başka bir bilgisayarda oluşturulmuş userform üzerinde ki açılır takvimler çalışmaya başladı.
Ancak hala kendi bilgisayarımda userform üzerine takvim denetimi yerleştiremiyorum. Tools >> Additional Controls üzerinden ilgili takvimi işaretlemem gerektiğini düşünüyorum. Ancak Tools >> Additional Controls üzerine tıkladığımda, hiç bir şey olmuyor. Yani Additional Controls penceresi açılmıyor.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum, saygılarımla.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
31-12-2028
Google'a Additional Controls penceresi açılmıyor yazıp aratınız.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Google'a Additional Controls penceresi açılmıyor yazıp aratınız.
Murat bey öyle yaptım. http://excelvba.net/viewtopic.php?f=39&t=9608 sitesi birinci sırada çıktı. en üstteki serkan beyin tavsiyesini uyguladım (regedit ayarı) şimdi excel hiç açılmıyor. Hata 1402 UNKNOWN\CLSID\{00020803-0000-0000-....}kayıt defteri anahtarını açamıyor. Kayıt defterine erişmek üzere yeterli izinlere sahip olduğunuzu doğrulayın... şeklinde bir mesaj çıkıyor.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
#6. mesajı uyguladınız mı ?

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
#6. mesajı uyguladınız mı ?
Murat Bey,
Önceki mesajımdan sonra excel açılmadığından, sistemi geri yükleyerek bu kez direk 6 no'lu mesajı uyguladım. Maalesef additional controls penceresi açılmıyor. Şimdi 1 no'lu mesajı uygulamaya çekiniyorum. Tavsiyeniz nedir?

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
1.mesajı tekrar uygulamaya çalıştım, "Kayıt defteri şu anda seçili izin yada izinleri vermeye yetkili değil" uyarısı çıkıyor ve işaretlemiş olduğum karecik tekrar seçilmemiş duruma geliyor.

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Murat Bey,
Önceki mesajımdan sonra excel açılmadığından, sistemi geri yükleyerek bu kez direk 6 no'lu mesajı uyguladım. Maalesef additional controls penceresi açılmıyor. Şimdi 1 no'lu mesajı uygulamaya çekiniyorum. Tavsiyeniz nedir?
Anladım. Benim daha önce bu tarz bir sorun başıma gelmedi ama bu hata ile karşılaşıp çözümü paylaşan kullanıcıların yönergelerini uygulamaktan başka yapacak bir şey yok sanırım. Bunun için tavsiyem; Google amcaya danışmak olacak.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Anladım. Benim daha önce bu tarz bir sorun başıma gelmedi ama bu hata ile karşılaşıp çözümü paylaşan kullanıcıların yönergelerini uygulamaktan başka yapacak bir şey yok sanırım. Bunun için tavsiyem; Google amcaya danışmak olacak.
2.300 kez bu mesaj görüntülenmiş. Umarım google amca gibi görüntüleyenler de bilgilerini yada konuya ilişkin tecrübelerini paylaşırlar. Bu arada bende Google amcaya danışmaya devam edeceğim.
Sayın OSMA, çok emek verdiniz. Sonsuz teşekkürler. Hakkınızı helal edin.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Registry ayarı ile ilgili olan yöntemler XP işletim sisteminde etkili olabiliyor. Vista/Win7 için "FM20.dll" dosyasının değiştirilmesiyle çözümleniyor (ben şekilde aşabildim). Yukarıdaki bağlantıları izleyin.

antonio

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Registry ayarı ile ilgili olan yöntemler XP işletim sisteminde etkili olabiliyor. Vista/Win7 için "FM20.dll" dosyasının değiştirilmesiyle çözümleniyor (ben şekilde aşabildim). Yukarıdaki bağlantıları izleyin.
Zeki Hocam Windows 7 işletim sistemi ile office 2007 kullandığım göz önünde tutularak doğru eklentiler ile yapmam gerekenleri sırasıyla özetleyen bir anlatım bulmama yardım ederseniz çok makbule geçer. Önceden teşekkürler.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Office 2007 olduğuna göre, değiştireceğiniz dosya "c:\windows\syswow64" içindedir.

Başlamadan önce orjinal FM20.DLL i yedekleyin.

Ekli dosyalar

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Murat Bey,
Office programlarını yeniden yüklemeyi denediniz mi?