UserFormda ComboBox ile çektiğim verilerde yaptığım değişiklik ile ilgili problem

kinikemrah

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
5-11-2025
Öncelikle hepinize merhaba.

Ben uzun zamandır forumunuzu takip ediyorum ve inanın gerçekten böyle bir oluşumu yaratıp yaşattığınız için sizlere minnettarım.

Ben Exceli kendi çabalarıyla öğrenmiş birisiyim.

Hiçbir şekilde eğitimini almadım bunu belirtmek isterim.

Ekte iş akışımızı kolaylaştırmak ve verileri yönetmek adına yaptığım bir çalışma mevcut. Ciddi bir aşama kaydettim. Veriler UserFormda combobox ile textboxlara getirebiliyorum. yeni kayıt yapabiliyorum. fakat uzun süredir çağırdığım veri üzerinde değişiklik yapma konusunda inanılmaz zorlandım ve tıkandım. bu yüzden sizlerden yardım istemek zorunda kaldım. birçok yönetimi denedim ve sonunda değişiklik yapan kodları yazdım.
fakat Araç Yeni KAyıt Userformu çağırdığımda eğer farklı bir sayfa açıksa o sayfa üzerine veriyi yazıyor. Esas veri yeri ve değişiklik yapmak istediğim Sayfa "Şoför Veriler" sayfası. bir deneme yaparsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.
Veri Değişikliği çalışmasını sadece Şoför Yeni Kayıt UserForm üzerinde çalışmaktayım. Bunu yaptıktan sonra diğerlerini de buna uygun hale getirebilirim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

kinikemrah

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
5-11-2025
AYrıca User forma verileri sadece Adı soyadı yada diğer user forma firma adı ile çağırabilmekteyim.

Bunu telefon numarası girerek yada vergi numarası girerekte çağırmak istiyorum bunun kolay bir yönetimi varsa yardımcı olursanız sevinirim.

kinikemrah

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2013 Türkçe
5-11-2025
Konuya dair bilgisi olup yardım edebilecek kimseler yokmu?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
combobox_change nin altında komutları yazdığınız yere
Sheets("Şoför Veriler").select
yazarsanız eğer userformu çağırdığınızda hangi sayfada olursanız olun Soför Veriler sayfasına kayıt yapar veya combo ile verileri textbox'lara aldırabilirisiniz.