UserForm TextBox ile yüzde hesaplama ve toplama..

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
24-08-2026
Merhaba arkadaşlar;

Bir formum var, ben kendimce buna indirim hesaplama formu oluşturmak istedim.. Formu oluşturdum, Matrahı TextBox1'e gösterdim, TextBox2, 3, 4'e yazılan rakamlarında toplamını alıp BO39 hücresine yazdırdım..

Benim asıl yapmak istediğim, UserForm'da TextBox1'de gösterdiğim matrahın indirimlerini alttaki Textboxlara otomotik hesaplatıp, en alta toplamını verdirmek.. Yani 1. İndirim karşısına ben 5 yazdığımda, TextBox1 de yazan rakama %5'sini alıp oraya yazacak.. 2.İndirimin karşısına 2 yazdığımda, yine TextBox1 de yazan rakamın %1'ini alacak..

Artı geliştirmek isteyip fikir sunan arkadaşlara da kapım açık, mesela ben Tamam butonuna gizleme kodu ekledim çünkü tamam dedikten sonra toplayıp hücreye attırabilecek kodu bilmiyorum :) ve UserForm'da tab tuşları ile ilerlerken 4. İndirime sırayı atlayıp en son geliyor (sonradan eklediğim için sanırım)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
10/05/2019
Dosyanız ektedir. Toplam indirimi hücreye aldıramıyorum demişsiniz. Toplam indirimi hangi hücreye aldıracağınızı belirtirseniz onuda hallederiz.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
24-08-2026
eyvallah hocam tam istediğim gibi olmuş ama 2 sıkıntı var;
1- toplamını alırken virgülden sonrasını "00" olarak atıyor, küsüratı almıyor,
2- indirimleri hesaplarken misal; 60468,32 'nin %2'sini aldığımızda 1209,3664 çıkıyor sonuç ve bunun virgülden sonraki ilk iki hanesini alıyor buraya kadar sıkıntı yok, ama ilk iki hanenin ikincisini (,36'nın 6'sını) yanlış alıyor, eğer üçüncü hane 5 ve üzeri bir rakam ise, ikinci haneyi bir üst sayıya (1209,37) tamamlaması lazım..

birde ufak bir düzenleme yaptım üzerinde, userform üzerine bir buton daha ekledim, hesapla ve tamam diye, ben hesapladıktan sonra hangi hücreye yazacağını ayarladım ve tamama basınca userform'u gizlettirdim.. bunun yerine hesapla dedikten sonra hemen atmasa rakamı hücreye ve tamama tıkladıktan sonra userformu kapatıp atsa daha iyi gibi..

teşekkürler, saygılar..

Ekli dosyalar

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
24-08-2026
günceldir..

Excel Vers. ve Dili
Access 2019
2- indirimleri hesaplarken misal; 60468,32 'nin %2'sini aldığımızda 1209,3664 çıkıyor sonuç ve bunun virgülden sonraki ilk iki hanesini alıyor buraya kadar sıkıntı yok, ama ilk iki hanenin ikincisini (,36'nın 6'sını) yanlış alıyor, eğer üçüncü hane 5 ve üzeri bir rakam ise, ikinci haneyi bir üst sayıya (1209,37) tamamlaması lazım..
Merhaba..

Düğmeye bağlı kod bloğundaki textboxlarda kullandığınız Val fonksiyonu yerine CDbl kullanınız..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
10/05/2019

birde ufak bir düzenleme yaptım üzerinde, userform üzerine bir buton daha ekledim, hesapla ve tamam diye, ben hesapladıktan sonra hangi hücreye yazacağını ayarladım ve tamama basınca userform'u gizlettirdim.. bunun yerine hesapla dedikten sonra hemen atmasa rakamı hücreye ve tamama tıkladıktan sonra userformu kapatıp atsa daha iyi gibi..

teşekkürler, saygılar..
Dosyanız ektedir. Ayrıca 1209,36 değil 1209,37 olarak yuvarlıyor zaten. Ben yine de düzenlemeyi taruz hocamında dediği gibi val değişikliğini CDbl olarak düzenledim. Bahsettiğiniz ikinci maddeyi de düzenledim. Dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

tirEdsOuL

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
24-08-2026
Teşekkürler, şuanda sorunsuz çalışıyor.. Yalnız birşey dikkatimi çekti, indirimi hesaplayıp tamam dedikten sonra indirim tutarını belirttiğimiz yere atıyor sorun yok ama, tekrar indirim hesapla butonuna tıkladığım hepsi sıfır (0) olarak görünüyor.. bunun yerine daha önceden girmiş olduğum veriler gösterse daha iyi olmaz mı ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
10/05/2019
Teşekkürler, şuanda sorunsuz çalışıyor.. Yalnız birşey dikkatimi çekti, indirimi hesaplayıp tamam dedikten sonra indirim tutarını belirttiğimiz yere atıyor sorun yok ama, tekrar indirim hesapla butonuna tıkladığım hepsi sıfır (0) olarak görünüyor.. bunun yerine daha önceden girmiş olduğum veriler gösterse daha iyi olmaz mı ?
İstediğiniz buydu sanırım.
İyi çalışmalar, kolay gelsin

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell 2016 türkçe
09/06/2022
5 saat uğraştıktan sonra , excelwebde bakmadığım link kalmadıktan sonra karımın bilgisayarın başına oturup bu linki 5 dakikada bularak sorunumu çözmesi çok mutlu edici ve bir o kadar rezil bir durum. Allah sizden de ondan da razı olsun :)