yesimgurol
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2016,32bit
- Altın Üyelik Bitiş Tarihi
- 14-02-2026
Merhabalar;
Form daki örneklere bakarak ,UserForm da Mail yolla butonuna bastığımda Outlook penceresi açılıyor ve form içindeki Textbox 9 daki değeri mail adresi olarak alıyor.Açıklamamı da yazıyorum. Bu kısma kadar sorunum yok.Kullanılan kodlar;
Dosya eklemem gerekiyor fakat bu noktada sıkıntı yaşıyorum. Hasta raporlarını protokol numaralarına göre PDF olarak depoladığım bir adet klasörüm mevcut.Amacım bu klasörden hasta protokol numarasına göre arama yaptırıp,bulunan dosyayı mail penceresine eklemek.
Form da bulunan "Textbox 1" değerini "C:\Users\murat\Desktop\f" klasöründe arayıp bulunan dosyayı açılan mail penceresine eklemek istiyorum.
Form daki örneklere bakarak ,UserForm da Mail yolla butonuna bastığımda Outlook penceresi açılıyor ve form içindeki Textbox 9 daki değeri mail adresi olarak alıyor.Açıklamamı da yazıyorum. Bu kısma kadar sorunum yok.Kullanılan kodlar;
Kod:
Private Sub CommandButton6_Click()
Dim objOL As New Outlook.Application
Dim objMail As MailItem
Set objOL = New Outlook.Application
Set objMail = objOL.CreateItem(olMailItem)
With objMail
.To = TextBox9.Value
.Subject = "Otomatik mesaj"
.Body = "Bu e-posta deneme amaçlı gönderilmiştir"
.Display
End With
Set objMail = Nothing
Set objOL = Nothing
End Sub
Form da bulunan "Textbox 1" değerini "C:\Users\murat\Desktop\f" klasöründe arayıp bulunan dosyayı açılan mail penceresine eklemek istiyorum.